Beste lezers,

Een aantal jaren werden we op de weg naar de tempel Preah Vihear teruggestuurd, de situatie was te gespannen.

Is het nu mogelijk vanuit Thailand naar Preah Vihear te rijden en welke regels gelden er qua toegang, visum e.d.?

Vriendelijke groeten,

Jouke


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kunnen wij vanuit Thailand naar de tempel Preah Vihear?”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  De toegang tot Preah Vihear voor bezoekers uit Thailand is sinds juli 2008 gesloten.

 2. Tak zegt op

  ik ben er dit jaar geweest. Weliswaar de Thaise zijde. Vanuit Ubon Ratchatani met de auto. Entree betalen voor het reservaat 200 baht. Stukje lopen en dan zie je de tempel 2-3 km verder op met een verekijker liggen. Was wel een aardige trip. Temoel kan je dus niet echt zien en veel op afstand redelijk tegen.

 3. klaasje123 zegt op

  Als perse wilt kun je de Cambodjaanse grens over bij Sa Gnam op plm 50km van Sanka.(ligt aan weg 24 Bangkok- Ubon Ratchathani) Neem de tuktuk of taxi naar Anlong Veng, plm 12km. Vandaar kun je met taxi of minibus over 80 km naar de ingang van Pear Vihear. Neem 4×4 de bergweg op en de tempel in. Redelijk logies is er op plm 20 km terug vanaf het begin van de bergweg. Is een hele onderneming maar ik vond het wel de moeite waard.

 4. Ate zegt op

  Volgens mij vooralsnog onmogelijk vanuit Thailand, maar vanuit Cambodja is de Preah Vihear Tempel redelijk eenvoudig te bereiken. Ik ben er iets meer dan een jaar geleden geweest voor een schrijfopdracht.

  Het beste wat je kunt doen is de tempel vanuit Sra Em te bezoeken. In Sra Em, een Cambodjaans stadje dik 20 kilometer bij de tempel vandaan, neem je een motortaxi die je rijdt naar het punt waar je een ticket moet kopen. Heb je dat ticket gekocht, dan moet je van motor wisselen, want de bergweg is op sommige stukken heel erg steil en voor veel voertuigen onbegaanbaar. De motortaxi stopt boven op de berg en vervolgens kun je eenvoudig naar de tempel lopen en genieten van het verbluffende uitzicht. Het is ook mogelijk om met een jeep naar boven te gaan, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

  Ik raad het je aan om de avond voor je bezoek in te checken in een guesthouse in Sra Em. Voor een paar dollar kun je daar overnachten. De volgende ochtend kun je dan al vroeg naar de tempel toe. Dan is het er nog niet zo druk met toeristen, is het nog aangenaam koel op de top en hoef je het uitzicht alleen maar te delen met een paar Cambodjaanse politiemannen en een enkel iemand die je water of sigaretten wil verkopen.

  Vanaf de tempel kun je overigens doorlopen naar de ‘monumentale trap’. Loop je die trap naar beneden, dan loop je richting Thailand. Jaren geleden was dit de hoofdingang voor toeristen die vanuit Thailand de tempel wilden bezichtigen, maar tijdens mijn bezoek was het hek dicht en hingen er dikke rollen prikkeldraad. Naar mijn weten is dat nog niet veranderd.

  Het klinkt misschien als een hele onderneming, maar naar mijn mening is dat het absoluut waard. Niet alleen vanwege de tempel, maar ook vanwege het geweldige uitzicht en het grensconflict tussen Thailand en Cambodja dat hier nog steeds voelbaar is.

  Naar aanleiding van mijn bezoek, schreef ik er vorig jaar voor de GPD dit verhaal over: http://atehoekstra.com/index.php/23-preah-vihear-soldaten-zijn-nodig.

  Veel succes!

 5. Ate zegt op

  Ter aanvulling op mijn vorige reactie, nog wel even de melding dat Cambodja, net als delen van Thailand, momenteel te maken heeft met overstromingen, onder meer in de Preah Vihear provincie. Grote stukken land staan daardoor onder water.
  Ik weet niet exact wat dat voor de toegang tot de Preah Vihear tempel betekent, maar om teleurstellingen te voorkomen denk ik dat het aan te raden is met een bezoek te wachten tot november. Tegen die tijd zijn de regen en de overstromingen vermoedelijk weer voorbij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website