Lezersvraag: Op vakantie naar Thailand met een rolstoel

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 januari 2017

Beste lezers,

Kan ik ook naar Thailand op vakantie met een rolstoel met handbike? E zo ja, waar kan ik dan het beste naar toe?

Groet,

Wim


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Op vakantie naar Thailand met een rolstoel”

 1. Nelly zegt op

  Beslist niet in Bangkok. Op veel plaatsen in Thailand heb je niet echt een voetpad. en anders ligt het niet bepaald vlak. Dus kuilen en putten.
  Ook Chiang Mai is niet bepaald geschikt voor Rolstoelen.
  Misschien hebben Expats uit andere gebieden andere ervaringen

 2. dirk zegt op

  Ik zit zelf al 3 maanden in een rolstoel met “handbike” na een beenbreuk. Veel hangt af van de staat van de stoepen. Zonder “duwhulp” is het niet doenbaar alvast in Bangkok, denk ik, tenzij voor atleten,

  Dirk

 3. Jan Ruitenberg zegt op

  Op de voetpaden alleen waar dan ook in Thailand zal het niet lukken vrees ik. Je bent van harte welkom op CareResorts Thailand wat gevestigd is op Red Mountain Hua Hin. Volledig aangepaste ener staan 2 mooie ruime villa ‘s, we beschikken over aangepast vervoer en je kan ook een Zorg assistent, (rolstoel duwer) of gediplomeerd verpleegster bij mij reserveren. Hua Hin (zeker in het city center) is als locatie redelijk goed te doen met een handbike, altijd goed uitkijken. Door omstandigheden heb ik zelf ook enige weken van een van mijn eigen scootmobielen gebruik moeten maken, is prima gegaan. Vanaf Red Mountain over Soi 88 naar het city center. Handbiken zal wel zwaar zijn gelet op de heuvel waar je overheen moet, maar de handbike past in de aangepaste minibus, dus om er te komen is geen probleem. Je kan ook nog buitenom gaan, dat is een vlakke weg voor de handbike doch wel een drukke verkeersweg waarbij je feitelijk over de vluchtstrook rijdt. I.v.m. het geen reclame mogen maken de tip om op de naam te googlen en dan vindt je mijn project en contactgegevens wel.

  vriendelijke groet,

  ……Jan

 4. Daniel zegt op

  Niet op Samui..te veel hindernissen!
  Ook op koh Phangan en koh Tao zou ik het laten.
  Misschien is Hua Hin een optie..zie bovenstaand bericht, maar dan heb je vooral in het centrum die duw-meneer zéker nodig.

 5. job@jyvon.nl zegt op

  Ik weet dat ze in Thai Garden Resort Pattaya speciaal ingerichte invalidenkamers hebben. Laatst trof ik daar een echtpaar dat zelfs ter plekke een scootmobiel had gereserveerd voor weinig geld. Zo konden ze over het hotelterrein maar ook naar buiten toe makkelijk manoeuvreren. Ik denk dat het hotel wel meer informatie hierover kan geven. Succes er mee!

 6. Cor Lanser zegt op

  In pattaya zit een verhuurbedrijf

 7. Erik bkk zegt op

  Zolang je een deal kan maken met een vaste taxi kan je het redden. Er zijn zelfs in Bangkok vele bestemmingen die je goed kan doen met een rolstoel maar je moet er wel zien te komen en weer terug natuurlijk. Sommige van de grote shopping centra hebben zelf rolstoelen beschikbaar voor de bezoekers. Invaliden toiletten zijn er ook vaker dan je verwacht, speciaal in gebouwen van de overheid en shopping centra.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Eigenlijk is Thailand totaal ongeschikt voor een vakantie in een rolstoel, mogelijk afgezien van enkele speciaal daarvoor toegeruste resorts.
  Het A-One Hotel in Pattaya is wellicht een optie.
  .
  https://youtu.be/m030piINQYQ
  .
  I.v.m. de veelvuldige wateroverlast zijn heel veel gebouwen een paar traptreden boven straatniveau gebouwd. Bijna geen bar of hotel of je moet wel een paar treden op. Als je dat helemaal niet meer kunt zou ik er denk ik niet aan beginnen. Als een paar treden en een paar meter lopen nog wel lukken, dan is het zaak om een 24/7 begeleidster te regelen (da’s niet zo moeilijk) en dan zijn er voor de doorzetter voldoende mogelijkheden. Maar je moet natuurlijk niet het type gaat zijn dat zich gaat ergeren als iets niet lukt, want in beginsel is Thailand totaal ongeschikt voor rolstoelen.
  Voordeel is de hulpvaardigheid, bij de gemiddelde beer bar zul je altijd mensen bereid vinden om desnoods eerst jou op het trapje te zetten, dan je rolstoel naar boven te tillen, en jou er weer in te zetten (als je geen 120 kilo weegt).
  Of het een geslaagd avontuur zal worden hangt voornamelijk van jou af, of je je gaat herinneren wat niet lukte, of wat wel lukte.
  De mensen met zo’n mobiel eetstalletjes kunnen (via de weg) ongeveer overal komen, dus jij ook. Het grootste probleem zal telkens zijn vanaf de straat ergens naar binnen en vice versa.

 9. Bert zegt op

  Ook in het appartement wat wij verhuren hebben we wel eens mensen met rolstoel gehad, zelfs één, waarvan de benen gestrekt dienden te blijven. Ik heb een positieve feedback ontvangen. Zie verder http://www.vakantiehuisphuketthailand.nl
  De omgeving kent geen heuvels en na de tsunami van 2004 is een mooie wandelboulevard aangelegd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website