Lezersvraag: Met de trein van Bangkok naar Nam Tok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 mei 2014

Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met de treinreis van Hua Lamphong naar Nam Tok te gaan?

Ik las dat je er met de trein van Bangkok heen kan en in de avond terug. Is het de moeite? Heeft er nog iemand tips om een excursie met de trein vanuit Bangkok te maken en dezelfde dag terug te keren?

Bedankt alvast voor de moeite !

Bart

9 reacties op “Lezersvraag: Met de trein van Bangkok naar Nam Tok”

 1. ben zegt op

  mijn advies is; neem geen coupe met air-co, want dat kan behoorlijk koud zijn!!
  groet en sowieso goede reis.

 2. George zegt op

  Een lange reis die voor de waterval (Nam Tok) niet of nauwelijks de moeite waard is. Was er in maart. Er stond eerder een uitgebreid artikel op dit blog. Ook in maart geloof ik. De brug over de rivier Kwai en een deel van de route zijn wel bijzonder.

 3. Dick Koger zegt op

  Er staan verschillende verhalen op dit blog. Zoek maar bij River Kwai. Ik vond o.a. een stuk van mijzelf.

 4. Joseph Jongen zegt op

  Bart, als je links boven bij “zoeken” even Nam Tok invult dan kom je mijn verhaal over deze reis tegen.
  Groet en veel genoegen, Joseph

 5. leon zegt op

  Dat is gekkenwerk om op een dag heen en weer te gaan. Met de exprestrein is het zeker 8 uur. Tot Phitsanulok heb ik regelmatig ongeveer twee uur vertraging gehad. Kortom je zal in het tweede deel van de middag in Nam Tok aankomen.
  Niet doen dus. Overnachten is zeker nodig.

 6. Christina zegt op

  Wij hebben een dag tour van gemaakt met auto. Stop in Kachanabouri museum bezocht de graven op de trein op het stationnetje ga linkerkant zitten als je de trein binnenkomt mooie rit over de brug naar Nam Tok daar werd een buffet lunch aangeboden. Weer rondgereden en onderwerg nog een tempels bezocht als je privé gaat meer tijd om even te blijven hangen en te kijken wat jij mooi vindt. Wij zelf er zijn twee musea in Kachanabouri die iets verder op ligt is interessanter maar ja het is net wat jij wil. Om 7 uur weg uit Bangkok en om 19.00 weer terug in hotel guesthouse.

  • bart zegt op

   Beste Christina ,

   Een tour met de auto , zelf gereden of met een taxi vanuit bkk ?

  • Christina zegt op

   Bart, We weten de weg in Bangkok waar we een goede auto met chauffeur kunnen huren. Zelf rijden doe we in Azie. World travel center ze hebben een kantoor tegen over het grote postkantoor in de buurt van China Town schappelijke prijzen ze verzorgen ook tours. En limousine service.
   Misschien dat dit bij jou bekend is we reisden voorheen veel met Royal Orchid holidays en dit bureau verzorgde alles we waren altijd super tevreden. Nu plannen we alles zelf. Hebben er sinds kort de tijd voor.
   En ik zelf vindt het leuk zo voordelig mogelijk prachtige reizen te maken.

 7. Robert zegt op

  Voor zover ik weet rijdt deze Excurtion (echt zo staat het erop) trein alleen in het weekend. Is zeker een belevenis. Het is geen reguliere trein maar een speciale excursie trein en het gaat makkelijk op 1 dag op en neer. Hoeft niet te overnachten of zo. Je wordt compleet verzorgd. Hou rekening mee dat de 3de klasse houten bankjes zijn en dan kan het een lange zit worden. Is wel voor de sfeer het leukste.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website