Lezersvraag: Heeft mijn Thaise vrouw een visum nodig bij overstap in Dubai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 januari 2014

Beste lezers,

Ik wil in de zomervakantie met mijn vrouw, die een Thais paspoort heeft, naar Thailand.

Nu kan ik een goedkopere ticket boeken met Emirates. Alleen moet ik in Dubai overstappen. Heeft mijn vrouw daar een visum nodig?

Met vriendelijke groet,

Hans

18 reacties op “Lezersvraag: Heeft mijn Thaise vrouw een visum nodig bij overstap in Dubai?”

 1. Antal zegt op

  zolang je op het vliegveld blijft is dat niet nodig.
  interessanter om te weten is als je een dagje wilt shoppen in Dubai heb je dan een visum nodig.
  voor ons als Nederlander geen probleem, maar iemand met een Thais passpoort??

 2. Lex K. zegt op

  Beste Hans,

  Als zij niet van het vliegveld af gaat, dus in de “transitzone” blijft, heeft zij geen visum nodig, een visum is alleen nodig als je het land zelf bezoekt, dus niet door immigration gaat.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

  • Lex K. zegt op

   Sorry, laatste zin staat een beetje ongelukkig, te snel weg geënterd’; kan beter zijn; als zij wel door immigration gaat heeft zij een visum nodig, maar als zij de Nederlandse nationaliteit bezit, zoals jij waarschijnlijk, gelden voor haar de zelfde visum verplichtingen als voor jou, dan doet ze gewoon een beroep op haar Nederlandse nationaliteit en haar Thaise paspoort toont ze uitsluitend bij het betreden van Thailand, zijn al veel artikelen over gepubliceerd op T.B.

   Nog een vriendelijke groet,

   Lex K.

 3. Joep zegt op

  Niet als je de luchthaven niet verlaat. Dus als je de stad in wilt wel.

 4. Cornelis zegt op

  Bij een overstap verlaat je, normaal gesproken, niet de transitzone van de luchthaven en heb je dus geen visum nodig.
  Wil je wėl van het vliegveld af, dan moet je dus door de paspoortencontrole. Met een Nederlands paspoort krijg je dan ter plaatse een 30 dagen-visum in het paspoort gestempeld, maar met een Thais paspoort moet voorafgaande aan de reis een visum worden aangevraagd. Reis je met Emirates dan kun je dit ook online doen, zie http://www.emirates.com/ae/english/plan_book/essential_information/visa_passport_information/uae_visas.aspx

 5. Thomas zegt op

  Beste Hans, aangezien je vrouw onder een transit-passenger valt heeft ze geen visum nodig voor Dubai.

 6. TH.NL zegt op

  Als je niet de luchthaven verlaat natuurlijk niet. Zou voor de halve wereld een hele toestand worden als dat wel zo was.

  • ko zegt op

   Dat geldt inderdaad voor Dubai. Maar vliegt een Thai (en veel andere nationaliteiten) met Norwegian en maakt een tussenlanding in Noorwegen (zelfs al blijf je binnen de douane) heb je wel degelijk een (transit) visum nodig voor Noorwegen. Dus goed uitkijken met wie en hoe je vliegt is sterk aan te raden. Helaas is het geen plicht van de vliegmaatschappij dit te melden.

 7. Hendrik zegt op

  Nee, zolang je het vliegveld niet verlaat, loop je alleen van de ene terminal naar de andere. Jouw vrouw heeft alleen een visa nodig wanneer je door de douane van de UAE gaat.

 8. top martin zegt op

  je hebt GEEN visum nodig, als je Dubai wilt bezoeken. Omdat je bij het verlaten van de luchthaven door de duane gaat, die je GRATIS een 3 maanden VISUM in je paspoort stempelen. Dat is voor mensen uit een EU land, bv. Nederlanders.

  Of dat ook voor voor een Thais paspoort gelt vind je op de I-Net site : Dubai Emigration Office en Visum regulations.

  • Cornelis zegt op

   Foute informatie, Martin: het gratis visum voor o.a. NL paspoorthouders is voor 30 dagen en NIET voor 3 maanden. Dit kan nog wel met 30 dagen worden verlengd. Dat iemand met een Thais paspoort wel een vooraf aangevraagd visum nodig heeft heb ik hierboven al aangegeven. Het helpt om eerst de andere reacties te lezen voor je zelf reageert.

   • top martin zegt op

    Zou kunnen helpen, dat klopt. Maar er word hier zo veel geroepen, dat niet iedere reaktie als korrekt geklassifizeerd kan worden. Integendeel. Buitendien heb ik aangegeven alleen te spreken voor EU burgers. Mijn posting korrekt lezen voordat de korrektie vinger naar boven gaat kan ook helpen ?.

  • Henny zegt op

   3 maanden stempel? Nee hoor, 30 dagen zul je bedoelen..

   • top martin zegt op

    Dat bedoelde ik. 30 Dagen, heb echter 3 maanden geschreven. SORRY !!

   • Cornelis zegt op

    Hoeveel duidelijker kan ik ’30 dagen’ nog schrijvev?

    • top martin zegt op

     Er staat . . . SORRY . . . . Gezien ?. Ik kan en wil hierover niet verder diskuteren. Het word chatten en dat mag niet, mister Cornelis.

     • Cornelis zegt op

      Was een reactie op Henny, niet op jou.

 9. Jef zegt op

  Wie in de transitzone blijft, heeft geen inreisdocument voor het transitland nodig. Maar als een volgende vlucht geannuleerd wordt of er een staking uitbreekt, kan men wel in die beperkte ruimte dagenlang vast komen te zitten. Dat kan dus een reden geven om bij het boeken van een ticket rekening te houden met het niet nodig hebben van een visum of de mogelijkheid plaatselijk op de transitluchthaven een tijdelijk visum te bekomen. Zo zijn of waren er landen waar men wel een visum met een Belgisch of zelfs met een Thais paspoort kon krijgen doch geen op basis van een Belgische identiteitskaart. In 1998 of 1999 was dat nog het geval met een [toen zeer goedkope] vlucht met CSA vanuit Zaventem naar Athene (EU, geen paspoort nodig) over Praag. Mijn ouders en ik dienden [‘maar’] een negental uren in de transitzone te blijven maar mijn Thaise echtgenote had ondertussen wel kunnen buitengaan als ze dat had gewild.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website