Hallo lezers en forum leden…HELP!!!

Zie het licht niet meer in de duisternis, even mijn verhaal doen.

Een vriend van mij wil nogmaals een poging doen om zijn Thaise vriendin te laten overkomen naar België omdat verleden jaar haar visum geweigerd is. Op basis dat zij geen vast inkomen heeft in Thailand bij haar terugkeer en ze dit beschouwen als dat zij in België wilt verblijven en dit willen aanschouwen als schijnhuwelijk.

Nu wil hij echter trouwen met haar en dan opnieuw een visum aanvraag doen voor haar, welk visum?

Welke papieren moet hij voorleggen, en wat zijn de voorwaarden? Hij heeft zelf al verschillende websites bekeken maar sommige zijn dubbelzinnig.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Hartelijk dank voor reacties,

Georgio


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Hoe haal ik mijn Thaise vriendin voorgoed naar België?”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Wat je moet doen en welke documenten je moet voorleggen bij een huwelijk staat toch allemaal klaar en duidelijk, stap voor stap uitgelegd op de website van de Belgische Ambassade. Daar is toch niks dubbelzinnigs aan.
  http://www.diplomatie.be/bangkoknl/default.asp?id=23&mnu=23&ACT=5&content=15

  Na het huwelijk een visum voor gezinshereniging aanvragen.
  (Indien de link op de website niet goed werkt kan u hier terecht)

  https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Gidsvandeprocedures/Pages/Gezinshereniging.aspx

 2. Rene G zegt op

  Het is simpel en toch moeilijk.
  Eerst en vooral moeten zij zich beiden aanbieden voor een interview op de ambassade in Bangkoknadat ij alle documenten voorgelegd hebben. Daarbij horen een document van zijn gemente met een officiele verklaring van zijn burgerlijke staat, een document met zijn gezinssamenstelling, een bewijs van voldoende inkomen van mijnheer (aanslagbiljet belastingen is meestal goed) Ik voegde daar altijd nog aan toe een bewijs van goed gedra en goede zeden.
  Als je een boedhistische trouw gedaan hebt met foto’s en dergelijke om te bewijzen dan vormt dat meestal geen verdere problemen meer. Het interview is wel apart en schrik niet van de vragen – hoe noemt de broer van hem/ haar. Wat is de naam van haar moeder, … De antwoorden worden links en rechts vergeleken en dan volgt meestal het visumDat je gaat samenwonen of trouwen mag voor de belgische staat normaal geen vercshil meer uitmaken alhoewel de ambassade dat soms wel doet bij enorme leeftijdsverschillen. Dan volgt er een visa voor een beperkte tijd en bij aankomst in Belgie moet je ik denk binnen de 3 dagen naar het gemeentehuis gaan om U beiden te laten registreren als smanenwond of getrouwd. Als je in Thailand getrouwd bent voor de Amphoe geeft dat natuurlijk meer bewijskracht aan je woorden maar dan moet je die documenten laten vertalen door een vertaalbureel in de buurt van Phloen Chit maar dat adres vind je op de website van de amabassade. Ik heb er ook vel dagen aan besteed en steeds was er een haar in de boter temeer daar de Thaise loketbedienden niet echt als sympathiek gekenmerkt zijn.
  JAren geleden had ik een voordeeltje: de visa-beambte woonde juist naast mij en ik kon al eens info vragen en dan toch nog was ik meer op de ambassade als op mijn werk.
  Onthou nog wel dat eenmaal in Belgie je kan opgeroepen worden door de gerechtelijke politie voor nog eens een interview en dat de wijkpolitie inderdaad een aantal keren langs komt om te verifieren dat je beiden daar woont …. en dat is onaangekondigd.
  Wel is er en gebruik dat iemand die over een langere periode blijft trachten een visa voor zijn vriendin te bekomen dat ook een bewijs van een hechtere band kan gaan betekenen en men geneigd is om de knoop dan toch maar door te hakken. Dat gebeurt trouwens niet in Bangkok maar op het Ministerie van Binnenlandse Zaken in brussel (Dienst Vreemdelingen Zaken) DVZ maar die krijg je absoluutNOOIT te pakken (een beeetje de KGB van Rusland) Die sturen het dan na ongeveer 30 dagen per diplomtieke post terug naar de Ambassade en die zullen Uw vrouw dan verwittigen.
  Succes

 3. diditje zegt op

  Hallo Georgio,
  De raad van RonnyLad Prao is goud waard ! Gewoon de website van de Belgische Ambassade volgen, indien je letterlijk alles doet zoals zij voorschrijven, zouden er weinig of geen problemen mogen zijn, wel op voorwaarde dat al de papieren in orde zijn.
  De raad van Rene G kan welliswaar goed bedoeld zijn, doch is ergens hilarisch !!!! Hij voegde daar ALTIJD een bewijs van goed gedrag en zeden aan toe ???? Hoeveel maal ???
  Het beste.
  Diditje

  • Castille Noel zegt op

   Zo simpel is het niet hoor een vriend van mij heeft drie maal met zijn vrouw naar de ambassade geweest en telkens ondanks alle documenten en voldoende inkomen nul bekomen omdat het
   leeftijdsverschil te groot was meer dan twintig jaar aanvaarden ze niet hebben ze nooit gezegd
   maar dat is nu eenmaal zo maar als uw vrouwtje al ouder is dan veertig telt die regel niet heb
   het zelf ondervonden . Maar zijn vader was gestorven en dan gaf de ambassade een visum voor 14 dagen is dan gewoon illegaal in Belgie gebleven heeft dan naar de gemeente geweest
   om gezinshereniging aan te vragen een cursus gevolgd en alles nu misschien ok??

   • diditje zegt op

    Beste Castille,
    Sorry maar jouw vriends persoonlijk geval zal de vragensteller zeker niet verder helpen of hem de nodige inlichtingen verstrekken.
    Ik blijf bij de raad alles te doen volgens de regels van de Ambassade.
    Persoonlijk had ik van ELK document 2 extra copy’s – Mijn behaalde diplomas – mijn bewijs van van legerdienst en definitief afzwaaien – 4 tenlastennemingen – bewijs van aankoop huis en alles wat ik verder nog kon bedenken ! NIETS van dit alles was nodig, ENKEL de gevraagde documenten !
    Dus : Volg de regels van de Ambassade.
    P.S. Veel geluk voor jouw vriend.
    Groetjes
    Diditje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website