Beste lezers,

Ik heb een vraag over hoe ik mijn Thaise vriend goed verzorgd kan achter laten indien ik plotseling kom te overlijden. Is een levensverzekering een optie of is hier het risico te groot dat ze om wat voor reden dan ook niet uitbetalen?

Ik denk er ook over om een rekening op zijn naam te openen en daar een flink bedrag op te storten. Maar mocht hij toevallig toch eerder dan ik overlijden dan gaat zijn familie  er waarschijnlijk met het bedrag vandoor.

Heeft iemand een goede suggestie?

Groet,

Peter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik mijn Thaise vriend verzorgd achter laten?”

 1. ruud zegt op

  Ik zie niet in waarom een levensverzekering niet zou uitbetalen als u komt te overlijden.

  Mogelijk kunt u ook een rekening openen, waar hij geld kan opnemen na uw overlijden.
  Daarvoor moet u naar een rechtbank, anders doet de bank niet mee.

  Ik ben daar een tijdje geleden ook mee bezig geweest, omdat er na mijn overlijden direct geld beschikbaar moet komen voor de crematie en alles wat daar bij hoort.
  Maar ik ben daar nog niet verder mee, dan dat de bank heeft gezegd, dat ik een document moet halen bij de rechtbank.

  • NicoB zegt op

   Ruud, je geeft niet veel ins en outs, geef toch een mogelijkheid, of die je past kan ik dus niet met zekerheid zeggen.
   Kort gezegd, je kunt het benodigde geld toch op een aparte bankrekening op jouw naam zetten, geeft je partner de atm pas en er is na je overlijden direct geld beschikbaar.
   Daar kraait ook geen haan meer naar, als de rekening is leeggehaald via de atm heft de bank op den duur de rekening op.
   NicoB

 2. Jasper van Der Burgh zegt op

  Je kunt in Thailand een en/of spaarrekening openen samen met hem, jij behoudt het bankboekje. Bij jouw overlijden kan dat dan aan hem worden overhandigd worden, of opgestuurd worden. Kan eventueel bij Bangkokbank ook gewoon in euro’s.

 3. Hans zegt op

  Een gezamenlijke rekening openen. Indien hij eerder dood gaat kun jij er nog bij. Andersom kan hij bij de rekening. Als hij dood gaat erft zijn familie natuurlijk.

 4. peter zegt op

  Onbekend is je relatie met de vriend en je leeftijd.
  In Nederland zou je kunnen trouwen, waardoor je pensioen of ander inkomsten dan naar je vriend kan gaan. Zal je denk ik wel even moeten overleggen met je pensioen hoe of wat precies. Dan heb je dat voor Nederland geregeld.
  Al zou je relatie niet op die manier zijn, dan zou je het alsnog kunnen doen ! Wellicht wat bizar, maar wet technisch een uitkomst.
  Ik weet niet in hoeverre Thailand zo”n huwelijk erkend en de rechten. Echter maakt dat niet uit voor de inkomsten uit Nederland.
  Zoals ik zei, ik weet niet wat je relatie is met je vriend.

  Een rekening openen kan natuurlijk, dan op beider naam. In geval van zijn overlijden, kan je zelf de rekening leeg halen.

  Verder kan je natuurlijk ook gewoon weg een testament op laten maken bij een Thaise advocaat, waarin je aan geeft hoe of wat naar Thaise wetgevingen.

 5. Jan S zegt op

  Ik ben officieel in Nederland getrouwd. Heb in Nederland en Thailand een testament..
  In Nederland erft ze een fors bedrag en het saldo op mijn ING rekening.
  In Thailand mijn appartement en het saldo van mijn Kasikorn rekening.
  De erfenis is belasting vrij omdat deze niet hoger is dan € 600.000,-.
  Oja ik geef haar aan zakgeld 40,000.- baht per maand.

 6. NicoB zegt op

  Het is al gezegd, u kunt een EN/OF rekening openen, dus niet een rekening op beider naam, dat is beslist niet hetzelfde.
  Ingeval van overlijden van een van beide rekeninghouders blijft de overblijvende rekeninghouder volledig en alleen gerechtigd tot het gehele saldo van de rekening.
  Wilt u nog meer zekerheid, dek dat dan ook nog eens af met een testament naar Thaise wetgeving en als extra geeft u een atm kaart aan uw vriend, daarmee kan deze ook over het tegoed beschikken na uw voortijdig overlijden.
  Nadeel zou kunnen zijn, dat uw vriend voortijdig gelden op neemt, dat is een inschatting die u zelf zult moeten maken.
  Een rekening op zijn naam openen kan ook, maar heeft datzelfde risico.
  Een overlijdensrisico verzekering met uw vriend als begunstigde kan ook worden afgesloten, dat is niet hetzelfde als een levensverzekering. U kunt een verzekeraar vragen om een offerte, afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag zult u al dan niet een keuring dienen te ondergaan, de premie is mede afhankelijk van uw leeftijd.
  NicoB
  NicoB

 7. Johan zegt op

  Mijn Thaise partner wil ik ook verzorgd achterlaten. Wij wonen in Nederland.

  Ik heb gekozen voor een samenlevingscontract en een testament.
  Voordeel van een samenleveingscontract is dat je met een aangetekende brief ervan af kan en dat je geen gemeenschap van goederen hebt.
  kosten € 570,– plus € 200,– voor een Thaise tolk.
  Mijn partner krijgt eventueel ook nabestaande pensioen.

  Ruud: Na overlijden heb je een verklaring van erfrecht nodig of een verklaring bij de rechtbank. Elke Nederlandse bank betaalt de crematie kosten direct uit via een nabestaande desk.

 8. harrieharrieschuurmans zegt op

  testament

 9. eric liew zegt op

  Ik heb vorige maand een rekening geopend bij de bkk bank.De rekening staat op mijn naam met op de laatste pagina de voorwaarde [niet te zien door derden] dat na mijn overlijden mijn dochter het geld kan opnemen.Kosten 30 bath.Eerste inleg 2000 bath.

 10. bob zegt op

  veel van bovenstaande adviezen gaan op maar toch moet u eerst uw situatie bekend maken. Zoals: waar woont u nu, wat is uw status en die van uw partner. Zijn er anderen (familieleden) die aanspraak kunnen maken. Wat zijn uw bezittingen? Alleen geld of ook roerend en onroerend goed en waar bevindt zich dat.
  Lees ook eens het overlijdens dossier op deze site, hoewel deels achterhaald. Heb ook lang met dit probleem geworsteld en gecorrespondeerd met oa. de Nederlandse overheid en de ambassade in Bangkok. Woont of verblijft u in de omgeving van Pattaya dan kunnen wij eens van gedachten wisselen: 0874845321


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website