Lezersvraag: Thaise taal leren, is Waalwijk een goed adres?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 juli 2014

Beste lezers,

Ik wil graag de Thaise taal leren. Heeft iemand ervaring met de lessen die worden gegeven in de tempel in Waalwijk?

Het lesgeld is een bedrag van 250 euro per seizoen als zijnde donatie voor de tempel en er zijn veel vrijwilligers aan verbonden – geven ze hier goed taalles?

Met vriendelijk groet,

Marry

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Thaise taal leren, is Waalwijk een goed adres?”

 1. Song zegt op

  Ik heb geen ervaring met de lessen in Waalwijk, wel met de lessen van http://www.thaivlac.be/, ik heb les gehad in Antwerpen en sinds afgelopen schooljaar geven ze ook les in Hasselt, dat is voor mij goed te bereiken en ik ben erg tevreden over de lesmethode. Wellicht te overwegen als het te bereizen is?

 2. ReneH zegt op

  Voor je Thaise les neemt is het verstandig je te eealiseren dat Thais voor ons een erg moeilijke taal is. Wanneer je alleen een of twee keer op vakantie wilt gaan zal het je niet lukken om een zinvol mondje Thais te leren in een paar maanden. Er zijn hier misschien stoere jongens en meisjes die beweren dat ze in een maand Thais hebben geleerd. Die hoef je niet te geloven, want dat is onmogelijk. “There is no such thing as easy Thai”, ook al bestaat er een boekje met de titel “Easy Thai”. Daaruit leer je alleen nuttige zinnen als ‘in Lamphun zijn rijstboeren’.
  Moraal: als je je voor langere tijd in Thailand wilt gaan vestigen moet je de taal leren. In alle andere gevallen is het verloren tijd en geld. Hoe de door jou genoemde lessen zijn weet ik niet. Ik heb mij adviezen jaren geleden al op mijn site gezet en bijgehouden. Zie http://www.hasekamp.net/language. htm en de later gemaakte pagina die ermee verbonden is.
  Ik kom al meer dan 20 jaar iedere twee jaar of ieder jaar een maand in Thailand. Een maand daarvoor begin ik altijd met Thais leren. Dit heeft nog niet geleid tot kennis van betekenis van de taal. Met mijn taalgevoel is niets mis. Ik kan behoorlijk communiceren in vijf talen.

  • Jan zegt op

   Ook ik heb persoonlijk geen ervaring met de Thaise taallessen in Waalwijk….

   Ik volg via Skype ( 2 maal in de week) lessen bij een teacher in Chiang Mai…..is geweldig om te doen…
   Is inderdaad een moeilijke taal om te leren met de 5 klanken in de taal….maar waar een wil is is een weg…
   Ik kan na een jaar lessen gevolgd te hebben….schrijven…lezen en een gemiddeld gesprek voeren…..!!!!

   Als je interesse hebt kun je hier eens naar kijken: http://www.learn2speakthai.net

   Veel succes….

 3. ReneH zegt op

  Afgezien van een paar typfouten op het telefoon-toetsenbord staat er in de url een spatie tussen language. en htm. Het moet aan elkaar: language.htm.

 4. bas zegt op

  Ik heb zelf jaren geleden les gehad in de tempel, maar ben vrij snel geswitched naar de taalschool suwannaphoom in Almere. Heb daar verschillende cursussen gedaan en tot op de dag van vandaag ben ik daar zeer blij mee. een aanrader! Ik sluit me overigens aan bij hetgeen René hierboven zegt. na 3 jaar taalschool in Almere en enkele jaren thaise lessen in Thailand zelf kan ik mezelf aardig bedruipen maar het vergt zeer veel inspanning! Komt bij dat een grote groep Thai isaan spreekt. Overigens valt het me vaak op dat mensen op het platteland makkelijker thais met me spreken dan in de toeristische delen waar er al snel op het “tinglish” thai engels wordt overgegaan..

 5. Guido Goossens zegt op

  Beste Mary,

  Ik lees zopas dat u geïnteresseerd bent in het leren van de Thaise taal. Ik weet niet juist waar u woont, maar aangezien u spreekt over de tempel in Waalwijk veronderstel ik dat u ergens in Noord-Brabant woont.

  De Thais-Vlaamse Cultuurvereniging, afgekort Thaivlac, is een vzw (vereniging zonder winstoogmerk) die Thaise les geeft in het cultuurcentrum Luchtbal te 2030 Antwerpen (hier is er een 1ste, 2de en 3de leerjaar) en sinds 2013 ook in het Sportcentrum Olympia te 3500 Hasselt (enkel het 1ste leerjaar).

  Zowel in Antwerpen als in Hasselt zijn er Nederlandse studenten die onze lessen volgen. In Antwerpen zitten er zelfs in het 2de en 3de leerjaar. In totaal telden we vorig jaar meer dan 100 studenten. Voor 25 lessen beginners van 3 uur bedraagt het lesgeld 209 euro.

  Meer inlichtingen vind je op de website http://www.thaivlac.be langs waar je ook kan inschrijven. Je kunt ook een mailtje voor inlichtingen sturen naar taallessen@thaivlac.be of telefonisch contact opnemen met Guido Goossens, educatief coördinator Antwerpen, tel +32 495.273.286, of met René Devriese, educatief coördinator Limburg, tel +32 494.069.090.

 6. Chris Hammer zegt op

  Ruim 15 jaar geleden heb ik Thaise les gehad in Waalwijk gedurende 1½ jaar. Verder dan het Thaise alphabet en wat eenvoudige zinnetjes heb ik niet geleerd. Ik kreeg boekjes, die kinderen in het basisonderwijs in Thailand ook krijgen.
  Daarna vertrok ik naar Thailand, waar ik zelf verder ben gaan leren. Wat is Waalwijk had geleerd, was daarvoor een goede basis.

 7. Cees zegt op

  Ik heb 3 seizoenen les gehad van Parriya Suwannaphoom (http://www.suwannaphoom.nl/nl/lesgeven.html).
  Erg leuk en leerzaam en heb er veel profijt van aangezien mij Thaise vrouw ook in Nederland is.
  Zij leert Nederlands en ik steeds meer Thai.
  Almere kan ik zeer aanbevelen !
  Cees

 8. Adje zegt op

  Als de Thaise lessen in de tempel van Waalwijk net zo goed zijn als hun website dan zie ik het somber voor je in.

 9. Chris Hammer zegt op

  Hallo Adje,

  Destijds werden de lessen Thai gegeven door een Thaise vrouw, die onderwijzeres is op een Nederlandse school ergens in Zuid Holland. Het is een aardige, intelligente vrouw.

 10. Tolken Select zegt op

  Meer informatie over eventuele cursussen zijn te vinden via de facebookpagina van de vereniging tolken en vertalers Thai: https://www.facebook.com/pages/Vereniging-Tolken-en-Vertalers-Thai-Nederlands/301943559986549?fref=ts


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website