Bescherm de ouderen

Het Thaise ministerie van volksgezondheid verzoekt de bevolking om tijdens Songkran ouders en de wat oudere familieleden niet te bezoeken. De kans is aanwezig dat ze dan besmet raken met het coronavirus.

“We moeten onze ouderen beschermen en wij denken jongeren het virus kunnen overbrengen. Daarom zijn wij met de ‘Save Parents’ campagne gestart”, aldus secretaris-generaal Panpimol, die de campagne maandag lanceerde.

Al eerder zijn de Songkran-feesten door de overheid geannuleerd, maar Panpimol verwacht toch dat Thai naar hun geboortedorp zullen terugkeren om hun ouders te bezoeken. Hij roept de bevolking op om dit niet te doen en alleen online met elkaar te communiceren.

Volgens het ministerie van volksgezondheid stijgt het risico op een corona infectie naarmate men ouder wordt. Het sterftecijfer in de leeftijdscategorie 60-69 jaar bedraagt 0,7 procent, 70-79 jaar 10,5 procent en 80 jaar en ouder 16,7 procent.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise overheid start campagne ‘Save Parents’ om ouderen te beschermen”

 1. chris zegt op

  citaat: “Panpimol verwacht toch dat Thai naar hun geboortedorp zullen terugkeren om hun ouders te bezoeken.”
  Om verschillende redenen snap ik deze verwachting niet:
  1. toen de regering aankondigde dat zaken in Bangkok gesloten moesten worden en ook de grenzen met het buitenland zijn duizenden zo niet tienduizenden al naar hun geboortedorp teruggegaan. Die heb ik niet zien terugkomen dus die verblijven al weken bij hun ouders en grootouders.
  2. sommige regio’s (in de Isaan) zij hermetisch op slot
  3. het aantal vervoersmogelijkheden (buiten de eigen auto) is zeer beperkt. En degenen die een eigen auto hebben worstelen al met de kosten zonder werk of salaris.
  4. degenen die nog werken (zoals in mijn soi als nachtwaker, chauffeur of in de huishouding van rijke Thais) hebben geen vrije dagen want Songkran is geen vakantie en dus moet er gewoon gewerkt worden. Ze krijgen hopelijk later in het jaar een paar dagen vrij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website