Beste lezers,

Ik ken mijn vriendin nu 2 jaar en wil haar nu naar Nederland halen voor 3 maanden haar kennis laten maken met mijn dochter die in Amerika woont.

Wat je moet doen voor een visum is me allemaal wel duidelijk maar kan nergens info vinden als het over vriendin en haar kids gaat.

Kan iemand mij vertellen of het überhaupt mogelijk is vriendin en haar 2 kinderen naar Nederland te halen op een vkv visum en wat ik daar eventueel voor moet doen of nodig heb?

Hoop dat het allemaal kan, heb mijn dochter ook al 3 jaar niet meer gezien aangezien ik rolstoel gebonden ben en geen enkele maatschappij mij accepteert als ik alleen naar Amerika wil om mijn dochter te bezoeken. Dus wil graag een leuke tijd doorbrengen met mijn dochter kleinkinderen en mijn vriendin en haar kinderen.

Met vriendelijke groet,

Herman

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Wat moet ik doen om een Thaise en haar kinderen naar Nederland te halen voor 3 maanden?”

 1. Rob V. zegt op

  Natuurlijk kun je jou vriendin en haar kinderen een visum aanvragen, je moet dan wel aan een aantal eisen voldoen. Belangrijk om te weten is dan wel:
  – Voor iedere aanvrager moet een aparte aanvraag opgestart worden.
  – Wat nodig is staat o.a. op de website van de ambassade en hun doorverwijzing naar rijksoverheid.nl en VFS Global. Lees die pagina’s aandachtig door.
  – Op Thailand Blog staan nog meer tips voor een goede voorbereiding en dat is al het halve werk. Zie mijn reacties hier .
  – Het gebruik van VFS Global is eigenlijk geheel optioneel en vrijwillig, je hoeft niet persé via hun een reservering te doen. Zie ook mijn reacties hier .
  – Voor de volledigheid, wat je vriendin en kinderen nodig hebben is een Visum Kort Verblijf, ook wel Schengen C visum genoemt, ook bekend als “toeristen visum”. Dat staat verblijf van maximaal 90 dagen toe in het hele Schengen gebied. Het doel van hun visum aanvraag zal zijn “bezoek aan vrienden” (visiting friends), daar jullie geen officiële verbindschap (huwelijk e.d.) hebben.

  Zijn er nog specifieke vragen die je hebt na het lezen van het dossier hier op Thailandblog en de website van de Nederlandse ambassade, stel ze gerust. Ook de medewerkers van de ambassade kunnen je met vragen helpen (desnoods verwijzen ze je door naar het RSO, Regional Support Office in Kuala Lumpur, die beslissen nu over aanvragen. Zij zijn dus de “backoffice” en de ambassade in Thailand de “frontoffice” die aanvragen en papieren inneemt en vevolgens door stuurt naar Kuala Lumpur ter behandeling). Ik ben altijd zeer correct en tijdig geholpen door de ambassade (mevrouw Devici antwoord vaak binnen 1 werk dag, vlot, duidelijk en vriendelijk). Maak je dus ook geen zorgen over “ontmoedigingsbeleid” of iets dergelijks als je de aanvragen maar goed voorbereid. Alvast veel succes! 😀

  • herman zegt op

   beste rob ,

   dank je voor de reactie en je uitleg ik zal de website nog eens een keer goed doorspitten en zo nodig als ik terug ben in NL contact opnemen met ind denk dat die mij dan ook verder kunnen helpen , het papieren gedeelte voor een vkv is allemaal geen probleem dat is allemaal in orde ( uitnodigingd brief , werkgever verklaring cq contract en de inkomen vereisten ook )

   mocht ik toch nog vragen hebben meld ik mij weer , nogmaals bedankt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website