Lezersvraag: Kan ik in Thailand werken als voetbaltrainer?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 oktober 2013

Beste lezers,

Ik ben reeds 25 jaar voetbaltrainer (A-diploma) en heb in veel landen van Europa gewerkt. Momenteel in Oostenrijk.

Zou er in Thailand een mogelijkheid zijn om daar te werken als trainer of eventueel manager van een voetbalschool?

Vriendelijke groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Kan ik in Thailand werken als voetbaltrainer?”

 1. chris zegt op

  Ik denk dat hiervoor dezelfde regels gelden als voor andere banen met dien verstande dat je als buitenlander eerder een werkvergunning krijgt als je voetbaltrainer bent dan bijvoorbeeld als docent natuurkunde. Commerciele bedrijven moeten immers aantonen dat het werk dat een buitenlander gaat verrichten niet zo gemakkelijk door een Thai kan worden gedaan. De grote clubs in Thailand zijn nagenoeg allemaal eigendom van rijke Thai die een conglomerat van bedrijven leiden. Deze rijke Thai hebben zoveel invloed dat het niet zo moeilijk moet zijn om hier aan de slag te gaan. Voorwaarde is wel dat je een contract krijgt van een voetbalclub.

  • Joost-Buriram zegt op

   Hier bij Buriram United lopen een stuk of zes buitenlandse trainers rond, op het ogenblik meest Spanjaarden en Engelsen en een Engelse manager, ze worden volgens mij goed betaald, want de best betaalde voetballer hier (Jay Simpson een spits uit de Arsenal jeugd) heeft toch al gauw 2 miljoen baht per maand (Wikipedia), tot half het seizoen liep hier de Engelse trainer Scott Cooper, ze stonden toen ongeslagen bovenaan en hebben de laatste acht van de Azië Champions League gehaald, maar nu is de Spanjaard Alejandro Menédez de trainer, dus ook hier flikkeren ze heel erg makkelijk een trainer buiten, want de Thaise schatrijke eigenaar blijft hier de grote baas, die zelf altijd in trainingspak voor de wedstrijd op het veld een beetje loopt mee te ballen en onder de wedstrijd de baas over trainers en reserves in de dug-out is.
   Buriram United staat, met nog drie wedstrijden te spelen, nog steeds ongeslagen bovenaan en drie punten los, dus denk er om ze zitten ook hier echt niet meer op een buitenlandse amateur trainer te wachten, maar op een trainer met internationale ervaring, vorig jaar liep hier Sven Gorän Eriksson bij Bec Tero Sasana Fc nog rond als manager.
   De meeste clubs hebben nog een Thaise trainer, maar een paar clubs hier hebben al een buitenlandse trainer, Chiang Rai heeft bv. de Nederlander Henk Wisman als trainer, plus twee Nederlandse voetballers, onder contract, maar helaas staan die helemaal onderaan, dus dat is ook al geen goed voorbeeld voor de Nederlandse trainers.

   • chris zegt op

    Henk Wisman is niet zo lang geleden ontslagen als trainer vanwege de tegenvallende resultaten……

 2. chris zegt op

  Probeer contact te maken met Vic Hermans. Hij is de Nederlandse bondscoach van het Thai indoorvoetbal-team, hier Futsal genoemd….Je kunt hem vast bereiken via de website van de Thai voetbalbond.

 3. Marcel zegt op

  Nou Henk, ik hoop voor je dat het je lukt. Mocht je nog iemand nodig hebben om de pionnen goed neer te zetten, dan hou ik mij aanbevolen.

 4. Colin de Jong zegt op

  Hallo Henk het is een komen en gaan van buitenlandse trainers, en heb diverse kontakten hier bij clubs. Als je mij even een CV stuurd van werkervaring bij welke clubs kan ik misschien iets voor je betekenen. Mijn email is colindjpattaya@gmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website