Beste lezers,

Indien je als gevaccineerde naar Thailand wil gaan afreizen, welke vaccinatiebewijzen uit Nederland worden dan door de Thaise overheid geaccepteerd?

Wij hebben onze eigen corona-check app, een ingevuld geel boekje en dan nog het formulier waar je vaccinaties opstaan.

In een grijs verleden werd bij binnenkomst in Aziatische landen nog wel eens om een geel boekje gevraagd, maar de laatste 12 jaar nooit meer.

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Thailand vraag: Welke Nederlandse vaccinatiebewijzen worden in Thailand geaccepteerd?”

 1. Eddy zegt op

  Hallo Frank,

  Dit antwoord van mij is niet uit eigen ervaring, maar meer uit logica.

  De NL rijksoverheid heeft zelf eisen gesteld aan buitenlandse vaccinatiebewijzen. Ik heb zelf een Thaise geel boekje en voldoet aan de eisen. Dus kijk maar eens naar de eisen en mijn voorbeeld:

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/eisen-vaccinatiebewijs-voor-reizigers-naar-nederland

  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-de-verschillende-gedaantes-van-een-thaise-covid-vaccinatiebewijs/

  De coronacheck app is m.i. niet geschikt. Beter de volledige informatie op papier dwz jouw identificatiegegevens alsook de Covid vaccinatiegeschiedenis. Alle NL vaccins zijn hier in Thailand ook goedgekeurd.

  Let op dat je geel boekje voorzien is van je volledige identificatie [volledige naam en paspoortnummer, BSN is nietszeggend in TH] en liefst niet handgeschreven muv handtekeningen.
  Bijv. mijn NL geel boekje van 7 jaar terug zag er vrij onprofessioneel uit. Vergelijk dat eens met mijn Thaise van dit jaar.

  Succes, Eddy

 2. Wim zegt op

  Het gele boekje is prima. Zoals ook staat aangegeven op de website van de thaise ambassade.

 3. Francis zegt op

  Beste Wim,
  Ik ben even naar de website van de Thaise ambassade gegaan echter ik kan nergens vinden dat het nederlandse gele vaccinatieboekje gebruikt kan worden om aan te tonen dat je gevaccineerd bent en dat je daarmee dus Thailand in kunt. Kun je me zegen waar dat staat aub.
  Verder verneem ik graag ook van andere lezers welke vaccinatiebewijzen verder overlegt kunnen worden? Kan de CoranaCheck app gebruikt worden of is een geprint exemplaar voldoende? En hoe officieel is een geprint exemplaar?
  Groet en bedankt, Francis

 4. TheoB zegt op

  Frank en Francis,

  Als jullie kijken op https://hague.thaiembassy.org/th/content/phuket-sandbox voor de toelatingseisen tot de Phuket Sandbox en https://hague.thaiembassy.org/th/content/samui-plus-programme voor de toelatingseisen tot Samui Plus kunnen jullie lezen dat de Thaise autoriteiten genoegen nemen met het gele vaccinatieboekje, de Registratiekaart coronavaccinatie en het EU digitale coronacertificaat (op papier is waarschijnlijk het beste).
  Voor toelating tot Bangkok maakt het niet uit of je gevaccineerd bent of niet. Tot op heden moet men dan sowieso 2 weken op eigen kosten in een ASQ-hotel in quarantaine.

  • Francis zegt op

   Beste TheoB,
   Bijzonder bedankt voor je info! Echt geweldig dat je dat zo goed uitzocht.
   Ik heb nog wel een vraag en je lijkt er veel vanaf te weten.
   Is het: het gele vaccinatieboekje OF de Registratiekaart coronavaccinatie OF het EU digitale coronacertificaat.
   Of moeten we ze alle 3 overleggen?
   Alvast bedankt voor je reactie.
   Francis

   • TheoB zegt op

    Eén van die drie is voldoende, maar het EU digitale coronacertificaat is natuurlijk het beste.
    Het certificaat is gemaakt om als bewijs van vaccinatie te dienen, omdat het boekje en de kaart te fraudegevoelig zijn om als bewijs te dienen. Ik verwacht dat de Thaise ambassade te Den Haag binnen afzienbare tijd geen genoegen meer zal nemen met het boekje en de kaart.
    Mits je een BSN en DigiD hebt kun je een afdruk van het certificaat downloaden via https://coronacheck.nl/nl/print/

 5. Paul Cassiers zegt op

  Waar kan ik dat fameuze “gele boekje” bekomen in Phuket ?

 6. Fred zegt op

  Volgens de ggd is (hier in nederland) niet een officieel bewijs. Ze wilde er ook niet de stempels inzetten. Ik heb dus de vaccinatiebewijzen als losse velletjes in dat boekje bewaard.

  • TheoB zegt op

   Fred,

   Ik heb nochtans eergisteren bij een GGD inlooppriklocatie de vaccinatiegegevens van de vaccinatie in NL van mijn vriendin – die hier op vakantie is – in haar kersverse ‘gele boekje’ laten zetten.
   Daarvoor was alleen haar Registratiekaart coronavaccinatie nodig. Naar haar officiële coronabewijs met QR-code werd niet gekeken.
   Maar de Registratiekaart coronavaccinatie en het International Certificate of Vaccination or Prophylaxis (‘gele boekje’) zijn inderdaad GEEN officieel bewijs. Je krijgt er geen toegang mee tot cafés, restaurants, theaters, etc.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website