Eindelijk heb ik mijn internationale Covid vaccinatiebewijs binnen! Bij deze wil ik met jullie de verschillende gedaantes van een Thais vaccinatiebewijs delen (ingezonden door Eddy).

Om buiten Thailand te reizen heb je nodig een internationaal certificaat. Dit is een geel boekje conform WHO richtlijnen. Deze kun je bekomen via de Public Health Office van je provincie:

Je kunt via informatie van de rijksoverheid controleren of dit certificaat voldoet aan de NL eisen voor een vaccinatiebewijs, als ook of het toegediende vaccin voorkomt op de lijst van goedgekeurde vaccins:

Naar Nederland reizen met een vaccinatiebewijs | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Zoals je ziet in mijn voorbeeld, merknaam en producent van vaccin komen voor op de lijst en de uitgever van het bewijs staat ook genoemd [Ministerie van Volksgezondheid, afdeling Ziektebestrijding].

Ben je vervolgens in NL, dan kun je dit bewijs laten opnemen in de CoronaCheck app [https://coronacheck.nl/nl/] via een afspraak in Utrecht. Vanaf 25 september moet je deze app met bewijs [QR code] tonen om een horecagelegenheid in NL te bezoeken of binnen de EU te reizen:

 “U kunt hiervoor een afspraak maken via 030 – 8002899. U moet voor de afspraak naar Utrecht komen. De locatie ligt dichtbij Utrecht Centraal.

Het internationale certificaat is afgeleid van het nationale certificaat, die je hebt gekregen na de 2de vaccinatie:

Zoals je ziet, in mijn geval is de getoonde datum in Thais jaar formaat en de uitgevende instantie in Thais schrift geschreven. Op dit bewijs staat rechtsboven een QR code. Als je dit scant, dan wordt de volgende website informatie getoond. Deze informatie is voornamelijk voor binnenlandse consumptie bedoeld:

Tenslotte, er is een Mor Prom app [ หมอพร้อม – Apps on Google Play ]. Je logt eenmalig in met de 13 cijferige ID, die op het nationale certificaat wordt getoond. In mijn geval is dit nummer niet dezelfde als die van mijn roze ID kaart. Je kunt vervolgens met deze app ook een bewijs tonen. Handig om de app bij je te hebben, want in de toekomst zullen ze denk ik hierom vragen bij een bezoek aan een restaurant of shopping mall:

26 reacties op “Lezersinzending: De verschillende gedaantes van een Thaise Covid vaccinatiebewijs”

 1. JosNT zegt op

  Dag Eddy,

  Vorige week heb ik een posting gedaan om aan de weet te komen hoe ik mijn vaccinatiegegevens op de Mor Prom app kon zien. Daarop kreeg ik verschillende waardevolle reacties. Maar via jouw bijdrage wordt het plaatje nog duidelijker. Vooral dank zij de screenshots.
  Bedankt voor de uitvoerige uitleg.

  JosNT

 2. Johnny BG zegt op

  Goed beschreven stuk denk ik en is een luxe die velen pas ergens in 2022 mogen ervaren.
  Voor mij wederom een bevestiging dat het vaccinatiebeleid in TH alleen maar gericht is op getallen gebaseerd op mensen die geluk hebben ipv een beleid om de meerderheid van de bevolking in ieder geval een eerste prik te geven indien men dat wenst.
  Ik weet maar al te goed dat er ongelijkheid is en mag hopen dat de buitenlanders die nu dubbel gevaccineerd zijn ook beseffen dat zij mede onderdeel zijn geworden tot het in stand houden van het systeem ook al heeft men het niet direct zelf in de gaten en wat maakt het ook uit want er gebeuren hier wel gekkere dingen.

 3. Pieter zegt op

  Wordt mijn Astra Zenica vaccinatie gekregen in Thailand geaccepteerd bij aankomst in Nederland?

  • fred zegt op

   Ik dacht te weten dat Nederland alle vaccins erkend door het WHO aanvaard. Sinovac is daar zeker bij.

  • Eddy zegt op

   Hallo Pieter,

   Astra Zenica – de fabrikant naam maakt vaccins over de hele wereld onder verschillende merknamen. Wat is de merknaam die genoemd wordt op jouw bewijs? Als je eentje heb gekregen gedoneerd uit Japan met de merknaam Vaxzevria dan is het door de EMA – dus ook in NL goedgekeurd. De Thaise versie is nog niet goedgekeurd. Wat door WHO erkend wordt wil niet zeggen dat het door de EMA al is goedgekeurd

 4. Ronny zegt op

  En wat als er een Thaise naar Belgie wil gaan op vakantie, en ze heeft 2 vaccins Sinovac gekregen? Een vaccinbewijs krijgen is geen probleem. Maar worden de Sinovac vaccins erkend in Belgie ?

  • fred zegt op

   In de meeste Europese landen wordt Sinovac erkend. In België momenteel dan blijkbaar weer niet . In Nederland dan weer wel. Maar veel Thai worden nu ook gevaccineerd met 1 spuit sinovac en een tweede AZ.
   Maar het is een grote knoeiboel. Europeanen zouden terug naar de VS mogen reizen maar De VS erkennen geen AZ …zo zie je maar.

 5. Taruud zegt op

  Is het niet zo, dat je met de Nederlandse Corona-check app ook een niet Europees vaccinatie bewijs kunt gebruiken en zo een internationale Qr-code kunt genereren? Ik krijg op 7 oktober mijn 2e Pfizer vaccinatie via de speciale expat vaccinaties. Ik krijg dan ook een certificaat van inenting. Ik verwacht toch dat ik dat vaccinatie bewijs kan uploaden en dan vervolgens een internationale QR-code zal kunnen tonen via de Nederlandse Corona check app. Heeft iemand hier al ervaring mee?

  • Roel zegt op

   Taruud,

   Wat jij wilt kan niet, ik heb het al geprobeert. Je kan dit niet gebruiken in de corona check app van NL.

   Via de mor prom app in Thailand natuurlijk wel, maar is alleen nationaal.

  • khun moo zegt op

   de QR code wordt gegenereerd uit de database van het RIVM.
   Zolang je vaccinatie gegevens dus niet opgenomen worden in deze RIVM databse kun je geen QR code downloaden.

  • Laksi zegt op

   Tja, Taruud,

   Als je goed leest, kan je zien dat je precies daarvoor, naar de GGD moet in Utrecht, om je gegevens te laten registreren in het GGD systeem.

   • Taruud zegt op

    Toch vreemd dat je daarvoor naar Utrecht moet om in persoon dit te regelen. Het lijkt me dat dat toch ook online zou moeten kunnen. Wat voor noodzaak zou er zijn om dat in persoon te gaan regelen bij de GGD, terwijl alle andere procedures gewoon online kunnen worden afgehandeld. Misschien wordt dit nog wel zo geregeld dat het ook online kan. Het lijkt me dat dat niet zo moeilijk te regelen is en het is natuurlijk veel beter in het kader van Covid risico’s en het voorkomen van onnodige reizen.

 6. Hans van Mourik zegt op

  Heb mijn tweede prik ontvangen, ook met Phizer.
  Heb hier een vaccinatie paspoort laten aanmaken.
  Moet het nog ophalen.
  Is die ook geldig, als ik in Nederland bent, voor vacantie?
  Of moet het daar gelegaliseerd worden?
  Hans van Mourik

  • khun moo zegt op

   Hans,
   zo ver ik weet heeft het gele boekje geen officiele status.zie de overheid site.

   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/krijg-ik-een-vaccinatiebewijs-na-de-prik-tegen-corona.

   Men werkt in nederland met een QR code die je alleen met je burger service nummer via de overheids site kunt downloaden nadat RIVM je vaccinatie gegevens in hun database gezet hebben.
   Voor mensen zonder smart phone is een papieren versie met hologram, burgerservice nummer , naam en geboortedatum te downloaden.Dit wordt samen met een identiteits bewijs getoont.

   De gegevens van het gele boekje legaliseren lijkt me niet mogelijk en ook niet wenselijk gezien de fraude gevoeligheid.
   Mijn gele boekje heeft geen naam, geen burger service nummer, geen pasfoto en ik zou dit aan iedereen kunnen uitlenen.( wat ik dus niet doe.)

  • Eddy zegt op

   Hans, in NL heb je een QR code nodig, die je via de corona check app kunt tonen. Via een afspraak in Utrecht kun je de vaccin informatie in het Thaise geel boekje met je BSN nummer in je paspoort laten opnemen in de app. Op deze manier zet je het papieren Thaise bewijs om in een NL bewijs via de app.

   • khun moo zegt op

    Persoonlijk zou ik wel de voorwaarden die men in Utrecht hanteert willen weten waaraan de vaccinatie info van Thailand in het gele boekje / losse papieren bewijs stukken moet voldoen. Worden bijvoorbeeld alle vaccinatie instanties van Thailand erkend en herkend? Ik neem aan dat niet elk simpel stempeltje met een willekeurige handtekening en een willekeurige naam van een ziekenhuis , privat hospital of persoon zonder rmeer erkend wordt als betrouwbare info.

 7. janbeute zegt op

  Bedankt voor deze posting. volgende week op naar het Lamphun hospitaal voor nadere uitleg.
  Want wat ik gekregen heb is niet wat ik hier zie aan al deze voorbeelden.
  Ze zullen wel het een en ander moeten rechtzetten, zeker na mijn donatie.
  En hopenlijk krijg ik ook een geel boekje in Thailand, in Holland zowel bij de GGD als de RIVM kunnen ze Janneman niet meer vinden in hun computer bestanden.
  Ik weet nog wel al mijn vaccinaties te kunnen herrineren uit mijn lange verleden als kind en ook tijdens mijn 7 jaar durende diensttijd bij de KL.

  Jan Beute.

 8. Hans van Mourik zegt op

  Zal vandaag proberen te bellen met GGD Utrecht tel.nr.308002899, om te vragen.
  Dat ik eigenlijk te gek vind, als ik voor 3 of 4 maanden in Nederland bent, voor vakantie, mij peroonlijk bij de GGD van Utrecht moet zijn..
  Terwijl ik van Leeuwarden moet komen, met de trein is het toch 2 uurtje heen, moet ook nog terug en in Utrecht de bus nemen, ben dan een hele dag verloren.

  Reden ben gevaccineerd in een ziekenhuis met Phizer 2X, hier in Changmai, Thailand.
  Heb een bewijs met een QR code, waar tevens al mijn gegevens opstaat.
  Indien ik QR code app gebruik, zie dan al mijn gegevens opstaan.
  Daarna moet het naar de Thaiee App gaan, en deze daarop bevestigen. zodat indien ik ergens naar binnen wil, gaan of ze er om vragen, kan ik het tonen.
  Helaas werk die app niet in Nederland
  Tevens heb ik ook bij het Changmai Provincial Public Healt Office een vaccininatei pasppoort laten maken en gekregen.
  Waar ook alles instaat.
  Daarom verzoekt ik U of het ook digitaal kan, met attach van al deze gegevens hier boven + copi paspoort.

  zo gauw ik iets weet, laat het dan in Thailandblog als lezersinzending doen.
  Dor het liever schriftelijk digitaal zodat er ook misverstandenkan ontstaan.
  Hans van Mourik

  • Taruud zegt op

   Hans. Prima actie! Ik lees het graag hier in Thailandblog als het lukt.

  • khun moo zegt op

   Hans,
   Had je verwacht dat iedere nederlander die uit een willekeurig land komt, met een hoge besmettings graad met elke willekeurige QR code of boekje gewoon door kon lopen.

   Ik neem aan dat men wel controleren of uw gegevens legaal verkregen zijn en dat uw naam genoteerd wordt incl. paspoort nummer zodat men U ook kan benaderen wanneer achteraf blijkt dat de aangeleverde gegevens niet onrechtmatig verkregen zijn.

   Omdat hier expertise voor nodig is , lijkt het me aannemelijk dat men dit op 1 plek doet en niet verspreid over het land.

   • Taruud zegt op

    Het controleren of gegevens legaal verkregen zijn, kan toch al online. De DigiD-identificatie (een van de belangrijkste identificaties) kan gewoon online met je paspoort voor de camera. Ik heb onlangs nog op die manier mijn identiteit vast gelegd voor de DigiD-app op mijn mobieltje. De vaccinatiebewijzen die in Thailand worden aangemaakt gebeuren ook via controle van paspoortnummer, en een digitale kopie van het gestempelde en getekende vaccinatiebewijs. Voor mijn Aegon lijfrente kon het ook via de Aegon identificatie app.
    Maar goed, ik reis wel van Sittard naar Utrecht en terug als het moet.
    Omslachtig, onnodig, risicovol en niet duurzaam.

 9. Maarten Brusselers zegt op

  Kan geen account aanmaken op de Mor Prom app [ หมอพร้อม ]
  Vul mijn Thai ID nummer in zoals dat op het vaccinatie certificaat staat, en mijn mobile nummer voor de OTP.
  Krijg dan mobile nummer niet herkent.
  Suggesties?

  • Jacques zegt op

   Mijn ervaring is de eerste aanmelding op deze app niet zelfstandig te doen, maar met iemand die Thais kan lezen en interpreteren. Ik dacht hoe moeilijk kan dit zijn. Kreeg het ook niet geregistreerd in eerste aanleg. Ik probeerde het de eerste keer met de gegevens van mijn Thaise roze ID card. Nadere info op dit blog verklaarde een hoop, want het nummer op het afgegeven bewijs van het ziekenhuis is lijdend in deze. In het ziekenhuis werd niet gevraagd naar info van deze card, maar naar het paspoort . Vervolgens een Thaise kennis ingeschakeld en die kwam wel wat verder en na het lange nummer beginnende met 60000 etc en mijn telefoonnummer en vervolgens een zes cijfer wachtwoord code te hebben ingevuld, moest er een update worden gedaan. Geklikt op update en vervolgens wit en zwart scherm en niet meer mogelijk om in te loggen. De app verwijderd en opnieuw geladen geeft alleen log in scherm en na invullen weer wit en zwart scherm. Kennelijk toch iets verkeerd gedaan waardoor het telefoonnummer besmet is voor dit systeem. Ik weet het niet maar mijn Thaise GSM nummer is niet meer bruikbaar voor deze app. Op mijn andere GSM, met Nederlands GSM nummer, is de app wel te gebruiken en krijg ik alle informatie te zien welke benodigd is. Ook op de Gsm van mijn vrouw is alles te bevragen voor mij. Dus sta wel goed geregistreerd.

   • Maarten Brusselers zegt op

    Heb de Mor Por app nu actief gekregen. Het probleem was inderdaad dat mijn mobiel nummer niet in het systeem zat. Ik ben naar het vaccinatie centrum in Udon gegaan waar ik de shot had grkregen en mijn gegevens waren ingevoerd.. De IT man ter plekke heeft de gegevens aangepast en had het binnen 5 minuten aan de praat. Vervolgens heb ik hem de mobiel van mijn vrouw gegeven want ook zij had problemen met de Mor Por app. Hoewel zij in Bangkok was gevaccineerd en niet in Udon had hij ook haar app binnen 5 minuten aan de praat. Dit betekent dat het niet uitmaakt waar je gevaccineerd bent maar dat je wel iemand nodig hebt die het systeem in kan en weet wat hij doet. Ik denk dat er in ieder vaccinatie centrum wel zo iemand aanwezig is omdat ze de gegevens moeten kunnen invoeren.

 10. Hans van Mourik zegt op

  Heb contact gehad.
  Moet persoonlijk daar komen, met vaccinatie bewijs + paspoort, duurt maar 15 minuten.
  Ben wel ruim 5 uurtjes van Leeuwarden naar Utrecht onderweg.
  Hij begreep het wel, maar dit zijn nu eenmaal de regels, daarom bleef ik ookcorrect.
  Heb ook nog gevraagd, hoe het zit voor buitenlanders die in Nederland op vakantie zijn.
  Het zelfde.
  Die mogen op dit moment ook nergens in, wanneer een vaccinatie bewijs of een test, erom gevraagd wordt.
  Laat het voorlopig maar even zitten.
  Ga toch in April 2022 terug, en misschien is alles weer normaal, net als in Denemarken.
  Hans van Mourik

 11. Taruud zegt op

  Bedankt Hans voor je snelle actie!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website