Thailand vraag: Wat is makkelijker huwen in Thailand of in Belgie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
17 oktober 2021

Beste lezers,

Kan er iemand mij goede informatie geven over het volgende, met mijn Thaise vriendin die ik 3 jaar ken wil ik in het huwelijk treden. Nu is mijn vraag wat er makkelijker is, huwen in Thailand of in België?

Het is de bedoeling dat mijn aanstaande in België komt wonen.

Groet,

Hans (BE)

 

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Thailand vraag: Wat is makkelijker huwen in Thailand of in Belgie”

 1. Ronny zegt op

  Hallo Hans,

  Zelf hebben wij ook voor deze keuze gestaan, wij hebben ervoor gekozen om in Belgie te huwen. Ook omdat de bedoeling is dat we hier gaan wonen, zeker tot aan mijn pensioen. Door de corona is er natuurlijk veel veranderd en duren sommige dingen nu langer. We zijn in maart hier op het gemeentehuis gehuwd en willen volgend jaar dat huwelijk laten registreren in Thailand. Wat het makkelijkste is, volgens mij maakt het niet veel uit als zoals wij van plan zijn om het huwelijk in beide landen te later registreren.
  Onderstussen heeft mijn vrouw haar F kaart en eind van de maand zal ze ook met haar NL taallessen 1.2 en de inburgering klaar zijn.
  Denk eraan dat de inburgering cursus ook niet meer gratis is vanaf januari 2022.
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/10/04/inburgering-en-integratie/
  De hele procedure (verzamelen van de nodige documenten) en het aanvragen van het visum tot het uiteindelijk toekennen…..duurde bij ons 3 maanden.

 2. Dirk Couzy zegt op

  Ik ben Nederlander en in Thailand getrouwd in 2005 en jij als Belg kan beter trouwen daar en dat is mijn uitspraak Groetjes vanuit Thailand

 3. henri zegt op

  beste ,huw eerst in thailand en laat bevestigen op ambassade . daarna registreren in belgie .is dan gemakkelijker om je vrouw naar hier te krijgen . er komt wel wat papier werk bij kijken en je zal uitgenodicht worden op vreemdelingen dienst voor vragen.neem veel fotos samen want ze zijn belangrijk hier om te bevestigen

 4. Jos zegt op

  Hans,
  mijn ervaring,ik ben bijna 11j getrouwd in Thailand,en in Belgie alles laten registreren,
  persoonlijk ben ik van mening dat trouwen in Thailand het beste is,Niet het makkelijkste,
  er is altijd wel een documentje,stempeltje,akte,papiertje,bewijsje nodig waar je niet aan gedacht hebt,vergeten bent,kwijtgeraakt,of dat eerst Niet nodig bleek,maar nu wel,daarom…….Dan ben je in Thailand,en kan je het zelf regelen,afspraak maken op de Ambassade enz,
  Zelf ben ik indertijd 3X naar de Ambassade gemoeten omdat de (Thaise) loketbediende mij verkeerde documenten en foutieve info bezorgde ivm.gewettigde vertalingen,om maar 1vb.te geven.
  Succes,

 5. Paul van Montfort zegt op

  Ik kom uit Nederland. We zijn daar ook getrouwd omdat mijn vrouw 20 jaar in Nederland woont. Wel international verklaring bij huwelijk vragen. We wonen nu in Thailand. Rede Nederland was ook het visum aanvragen. Groetjes Paul

 6. fred zegt op

  Het makkelijkst is nergens huwen. Trouwens waarom zou u nog willen huwen ? De administratieve rompslomp voor een huwelijk met een derdelander is oneindig en zenuwslopend. Er is geen enkel voordeel meer te rapen voor een gehuwde of het moet een overlevingspensioen zijn maar ook dat is nu heel erg teruggeschroefd. Vele jaren geleden bood een huwelijk nog tal van voordelen al was het maar dat je de dag erna de nationaliteit verwierf van je Belgische echtgenoot.
  Naar mijn inziens is een samenlevingscontract een betere en veel eenvoudigere optie.

  • Bo Meekers zegt op

   Fred ,,,
   wij waren verplicht om te huwen ,, zo niet moest mijn toen nog vriendin binnen de drie maanden het land verlaten ,,,, daar is niks aan te doen !!!
   Vandaar ook moest ik een heen en weer ticket boeken voor moest het huwelijk niet zijn door gegaan.
   Wij hebben alles wettelijk gedaan en zijn ook met alles in orde zonder schrik te hebben van uitwijzing of dergelijke problemen.
   Ik ben op pensioen en heb wijselijk mijn vrouw ten laste genomen ,,, 435 € pensioen meer ,, ik heb een verhoogde tegenmoetkoming op bijna alles ,, dus mijn vrouw ook.
   Zij heeft vanaf haar 12 de op de rijstvelden van haar ouders moeten werken ,,, mijn vrouw is nu 57 jaar en hoeft van mij niet meer te werken .
   Grtj.
   Bo

 7. Bo Meekers zegt op

  Beste ,,, ik ben Belg en ben dit jaar in juni wettelijk getrouwd kostprijs huwelijk 95 € ,,,,,, Maaaaaaaarrrr wat er allemaal aan vooraf is gegaan is een ander paar mouwen onder meer wat betreft geld en paperassen. Van alles moet je papieren hebben ,, alles dient ook nog eens gelegaliseerd te worden(20 € per document) ,,, alles dient ook nog eens vertaald te worden ,,, je moet zowel op de thaise als belgische ambassade zijn ,,, mijn vrouw toen nog vriendin moet in een door de ambassade aangesteld ziekenhuis een volledig medisch onderzoek laten doen over mms. wel 15 ziektes ,,, dit alles moet 100 % in orde zijn en kost natuurlijk ook weer geld . Ze is ook verschillende keren naar de DVZ(vreemdelingenzaken) in Bangkok moeten gaan ,,, die dienst ligt weer in een ander gebouw dan waar de ambassade is.
  Ze moest een afspraak maken bij de thaise politie in Bangkok voor haar attest goed gedrag en zeden ,, weer geld en corruptie tot en met want als je bvb. 2 tot 3000 baht betaald heb je uw attest de dag erna reeds ,, zo niet laten ze je 2 of 3 weken wachten op je attest wat je natuurlijk zo snel mogelijk wilt.
  Wanneer je ergens daar in de buurt woont gaat dat mms. nog maar mijn vrouw woont 850 km van Bangkok af ,,, dus dan kan je op hotel gaan.. Bij het indienen van al de documenten en attesten moet ook een reisverzekering zijn van 90 dagen ,,,, Aangezien en zeker nu vanwege de corona de behandeling van het dossier veel langer duurt dan 90 dagen is de reisverzekering reeds vervallen en kan je bij aanvaarding van je visum het visum krijgen mits voorlegging van een bepaald document ,, in dit geval een nieuwe reisverzekering..
  Pas dan word het visum naar de persoon in kwestie gezonden. Dan zit je nog eens met de verplichte corona Fit To Fly testen die maar 72 uren geldig zijn ,,, en dan eindelijk het vliegtuig op richting Belgie.
  Ik zal maar stoppen want kan nog wel een tijdje door gaan !!!!!
  Wat ik niet begrijp en dat lees ik hier wel veel Waarom zou ik bvb. nog wel trouwen in Thailand ???.
  Mijn vrouw heeft een visum C (kort verblijf ,,, Huwelijk in Belgie) verkregen en mag hier bij mij wonen en hoeft niet terug naar Thailand. Zij heeft haar Thais paspoort en momenteel ook een Belgisch papieren id kaart ,, in december krijgt zij haar electronische id kaart.
  In maart zal zij voor enkele maanden naar haar familie terug keren ,, ik zelf ga niet mee want kan er niets gaan doen.maar dat is ieders goesting hé .
  Ik wens jou veel succes en hoop dat het ook voor jullie in orde komt !!!!!
  Wij hebben vanwege de corona ongeveer 5 maanden op ons visum moeten wachten.
  Grtj
  Bo

 8. Jan VC zegt op

  Beste ,
  Wij zijn 11 jaar geleden getrouwd in Thailand en hebben alles in België laten registreren!
  Wij woonden eerst 3 1/2 jaar in België en wonen nu 7 jaar hier in Thailand.
  In Thailand wel het gebruikelijke administratieve papierwerk maar dit was zeker niet onoverkoombaar!
  Een goed vertaalbureau en alles loopt vlot. Wij huwden in Bangkok en de “huwelijksplechtigheid” duurde welgeteld 5 minuutjes. Wachttijd niet inbegrepen.
  Veel geluk met je toekomstig huwelijk!
  Jan

 9. Guy zegt op

  Beste Hans,

  Ik raad je aan in Thailand te huwen en daarna een visum voor je vrouw te halen op de Belgische Ambassade.

  Zelf hebben we dat ook gedaan. Is eenvoudiger. Zorg wel dat jij de nodige documenten van hier meeneemt naar Thailand.

  Je mag me steeds contacteren als je dat wil. Email adres kan je wellicht op aanvraag op deze site bekomen.

  Groeten
  Guy

  • Van den Bosch Geert zegt op

   Hoi Guy
   Ik zo normaal naar daar gaan 4nov met thai airways tot hier toe nog niet gecanceld en bevestigd dat de vlucht doorgaat
   Ik wacht al sinds de covid uitbraak om te trouwen .wat moet je nu juist meenemen van de juiste documenten vanuit België
   Eens getrouwd kan je daar dan nog voor familie hereniging aanvragen?
   Mvg Geert

 10. Paul Vercammen zegt op

  Beste,
  we zijn ook 6 jaar geleden gehuwd in Thailand en dan via gezinshereniging naar België. Klopt dat er wat werk bij komt maar we hebben alles via een bureau laten lopen, kost je 500€ maar je hoeft zo goed als niets te doen.
  Ze gaan voor jou zelfs in de rij aanschuiven en als het je beurt is bellen je ze en rijden je overal naar toe. Ok kost wat centjes maar zo eenvoudig is het dan. Als je meer info wil geef je maar een seintje. Grtjs, Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website