Beste lezers,

Ik ben op zoek naar betrouwbare informatie omtrent de plotselinge sluiting van het Thaise Consulaat in Amsterdam. Een maat van me is nu in NL en woont in 020 maar moest naar Den Haag voor zijn visum.

De vaste nummers alsmede het mobiele nummer is niet bereikbaar en de website van het Consulaat zelf is ook offline.

Ik ben bevriend met Richard Ruijgrok (de Thaise consul in Amsterdam) maar ook zijn mobiele nummer is afgesloten en kan hem niet meer bereiken via Whatsapp, dus maak me ook een beetje zorgen.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Marc

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Thailand vraag: Waarom is het Thaise consulaat in Amsterdam plotseling gesloten?”

 1. Rob V. zegt op

  Ik volg Thaise visum zaken zo goed als niet maar het staat me bij dat eerder dit jaar de mededeling kwam dat menig consulaat gesloten is. Niet alleen Amsterdam maar ook in België, Duitsland enzo. Alleen de ambassades doen nu nog Thaise visum aanvragen?

  Zie o.a. “TB Immigration Infobrief Nr 035/21: Geen visa aanvragen meer via consulaat Amsterdam” : https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-nr-035-21-geen-visa-aanvragen-meer-via-consulaat-amsterdam/

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is niet omdat ze geen visums of andere consulaire zaken meer afhandelen dat ze daarom niet meer bestaan.

   “The Royal Thai Consulate in Antwerp will remain a Consular Post with further to determine duties, but obviously honorary activities only and not effective consular ones.”

   http://www.thaiconsulate.be/

 2. Alain Callebaut zegt op

  Idem voor Antwerpen met als gevolg dat ze op de ambassades nu natuurlijk niet kunnen volgen

  • Loe zegt op

   Ik had begrepen dat het E-Visum in de plaats zou komen van de aanvragen in persoon. In geloof in de UK is dit al het geval. maar Thailand zou Thailand niet zijn als iets dat goed werkt eerst afschaffen en dan pas On Line gaan opstarten. Gevolg dat er nu lange wachtrijen zijn bij de Ambassades. Het is toch van de zotte dat je pas over 7 tot 8 weken een afspraak kan maken.

   Ze willen veel toeristen maar doen werkelijk alles om de mensen het moeilijker te maken om te gaan.

 3. khun moo zegt op

  idem in Duitsland gesloten.

  https://thai-konsulat-nrw.de/

  • egbert zegt op

   Jammer, werd dat altijd suuuper door de vriendelijke en behulpzame mensen aldaar geholpen en na of meestal binnen een uurtje je visum weer mee,en alles klaar dus strakes weer een ditgitaal gedoe,echt jammer.

 4. Alex zegt op

  Het Thaise consulaat is niet “plotseling” gesloten, maar volgens mij al vele maanden, misschien zelfs al een jaar. Iedereen moet voor een visumaanvraag naar de ambassade in Den Haag. Niets nieuws.

  Maar wie dit wil kan ook als toerist Thailand binnen komen, krijgt dan automatisch 30 dagen, en in die tijd hier in Thailand een visum aanvragen. Wel inkomens gegevens/documenten meebrengen en de juiste verzekering hebben etc.

 5. ton zegt op

  Dan zou je dus denken, zeker nu toerisme wordt opgeschaald: open de consulaten weer snel voor visumaanvragen.

 6. Farang zegt op

  De Thaise Ambassade te Den-Haag maakt melding op Hun Site..dat het Thaise Consulaat te Amsterdam Geen Visa meer zal verstrekken..vanaf 28-Mei 2021..
  Derhalve moeten alle Visum aanvragen aangevraagd worden bij De Ambassade In D-H .
  Hr Richard Ruijgrok is/was Honorair Consul v Thailand In Amsterdam, dus Onbetaald..
  Edoch er waren/zijn wel 2-vaste werknemers In dienst plus kantoorruimte die gehuurd werd, dus er Zal een gedeelte van Die visum penningen gedient hebben als onkosten vergoeding voor Het Consulaat!
  Richard was/is behalve Hon.Consul ook Advokaat van beroep & heeft wat zakelijke belangen In Thailand!
  Dus mogelijk dat Hij Nu In Thailand verblijft & wel verdient!
  Mvg.

 7. egbert zegt op

  Jammer, werd daar altijd suuuper door de vriendelijke en behulpzame mensen aldaar geholpen en na of meestal binnen een uurtje je visum weer mee,en alles klaar dus strakjes weer een ditgitaal gedoe,echt jammer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website