Thailand vraag: Neuscorrectie bij mijn Thaise vrouw?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 januari 2023

Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw wil perse een neuscorrectie laten uitvoeren in Thailand, omdat ze haar neus niet mooi vind. Ik vind dat natuurlijk onzin, haha. Mijn mening is, in een gezond lichaam laat je niet snijden, maar die vrouwen worden helemaal gek gemaakt op Facebook, met al die klinieken die adverteren. Ik heb al heel wat argumenten naar voren gebracht om het niet te doen, maar je praat tegen een muur. Maar het is haar eigen lichaam, dus zet ze het toch door.

Ik ben eigenlijk nieuwsgierig naar de lezers met een Thaise partner, hebben jullie hier ook mee te maken gehad?

Groet,

Rudolf

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

25 reacties op “Thailand vraag: Neuscorrectie bij mijn Thaise vrouw?”

 1. Pascal zegt op

  Heel simpel, als ze het echt wil gaat er een streep door de relatie.

  • rudolf zegt op

   Een streep door een relatie, als je 30 jaar lief en leed hebt gedeeld, vind ik wel erg drastisch.

   Misschien dat jij, hier wat makkelijker over denkt, dat kan.

   Maar bedankt voor je reactie.

   • PEER zegt op

    Beste Rudolf,
    Het zal wennen zijn wanneer je naar 30 jaar ineens tegen ‘n Europese neus aankijkt!
    Probeer met wat overredingskracht haar te overtuigen dat haar neusje het neusje van de zalm is.
    Want de volgende stap is: grotere borsten!

 2. Tak zegt op

  Ik vind al die plastic neuzen in Thailand afschuwelijk. Vaak verandert het hele gezicht daardoor. Ik zou het
  ten zeerste afraden.

 3. René zegt op

  Hallo Rudolf, laat haar het resultaat zien van de mislukte neus van Michael Jackson. Zoek op ‘mislukte neus’ op internet afbeeldingen en verhalen van plastisch chirurgen. Met een beetje overtuiging van een (misschien bekende) arts die dit afraad zou misschien helpen. Een Thaise neus is beter dan een fopneus.
  Sterkte.

 4. Martin zegt op

  Simpel, mijn vriendin wil borstvergroting. Met een Farang aan haar zijde is dat opeens een optie.
  Helaas is deze Farang tegen dit soort verminkingen. Hij staat dit niet toe! Zo heb ik je niet leren kennen!
  Doe je het toch? Geen probleem! ไมมี่ปัันหา, of ook mai pen Rai! Maar dan betaal je dit maar zelf en ik zoek een andere vriendin met mooie natuurlijke borsten, Mijnpart klein of groot!
  Ik denk hierbij ook aan het lied van Rowen Hèze, “’t roe klied”, YouTube of zijn tegenhanger “Hiatamadle” van Hubert Roischen.
  Succes ermee, groeten Martin

 5. Bart2 zegt op

  Beste Rudolf,

  Inderdaad, veel vrouwen laten zich zot maken door die ‘verdomde’ sociale media. Dit is echt een vloek voor onze samenleving. Gelukkig doe ik daar niet aan mee.

  Voor wat betreft haar neuscorrectie. Ze stelt dat het HAAR lichaam is en dat ze daarmee doet wat ze ZELF wil. Misschien moet je haar dan maar eens de vraag stellen wie dit alles zal betalen? Als het op jouw kosten is dan kan je uiteraard wat weerwerk bieden.

  Is ze zich ook bewust van het feit dat er ook met deze (relatief) eenvoudige ingreep ook heel wat verkeerd kan lopen. Maar dat interesseert hen waarschijnlijk niet. Die mooie verhaaltjes maakt hen blind …

  • rudolf zegt op

   Beste Bart,

   Helaas gaat die vlieger niet op, het is haar eigen geld. Maar het geld is voor mij niet belangrijk, ik maak me meer zorgen, dat er wat mis kan gaan, en ze voor altijd spijt heeft.

  • Nicole zegt op

   Inderdaad, een bekende van ons heeft het ook laten doen, maar nu heeft ze last van dat stukje kunststof in haar neus. Verwijderen word moeilijk en duur

 6. Hans zegt op

  Mijn buurvrouw heeft net een neuscorrectie gedaan. Nu is die kliniek net erna in opspraak gekomen omwille van toepassing van veel te goedkope silicone. En zo is er recent heel wat geisha geweest omwille van die reden op het nieuws. En verder zien er veel uit als een clown met zo een spitse neus naar boven. Ik ken er veel met een neusoperatie en zie enkel verslechtering en achteraf valt die neus soms nog eens in duigen. En hopsakee, terug naar een andere chirurg. Je schrijft dat het haar neus is en doorzet, al goed en wel als het ook met haar geld gebeurd55555.

 7. Sjoerd zegt op

  Ik ken 2 dames die de neuscorrectie gedaan hebben: ze zien er aantrekkelijker uit!

 8. peter zegt op

  Heeft mijn vrouw ook over, jaloers op mijn neus(ze houdt niet van haar platte neus)
  Kan het niet verbieden als zij dat wil.
  Wil ze ook nog wat aan haar ogen doen en misschien wel zelfs een face lift, volgt dan meestal.
  Ik heb haar dan wel eens foto’s getoond van correcties, welke dus niet goed of lelijk uit pakken.
  Gewoon ter info voor haar hoe het ook kan lopen, want ze zag alleen de beauty van het westerse gezicht.

  Raar is dat een Thaise weer mevrouw een neus en meer job heeft gedaan en dat ze dat weer lelijk vindt!
  Tja, ok ikke nie begrijpe.
  Voorlopig heeft ze ook een dokter fobie, ik zelf ben ook niet zo gek op artsen, dus denk niet dat het gaat gebeuren. Maar ja, wat is in een vrouw ’s gedachten? Kan zo maar door slaan.
  Als ik haar dan vertel dat ze er goed uitziet, maakt het niet uit. Kleur is ook zo belangrijk. Als ze opmerkingen krijgt dat ze wat te bruin ziet van andere Thai, wordt er gelijk maatregelen genomen ter voorkoming.
  En maakt het niet uit dat ik het bruine kleurtje leuk vindt.

  Echter kan ik haar wel vertellen dat problemen kunnen ontstaan.
  Heb 2 neuscorrecties gehad, alleen voor neusschot recht te zetten. Had een klein probleempje (plotseling pijntje in linker neusgat, geen idee waarom ineens), maar kno arts zei scheef neusschot.
  Dat is inmiddels 35 jaar gelee of zo, maar heb er spijt van ooit gedaan te hebben. Ik had beter met het pijntje kunnen leven.
  Het gehele neus systeem verstoord. Een 2e keer zelfs omdat ik klachten over had over de eerste keer, kon volgens kno arts nog iets gecorrigeerd worden. Niet dus en leef ik nu maar met de negatieve gevolgen van de operaties. Vraag me af of het ook niet heeft bij gedragen aan het ontwikkelen van slaapapneu.

  Klachten zijn, linker kant meestal opener dan de rechter, maar moet wel eerst op rechter zij gaan liggen bij slapen om dat gat echt open te krijgen. Rechter gat meestal verstopt, behalve bij verkoudheden, dan gaat de linker meer dicht zitten en rechter open, echter rechter te weinig. En lijkt mijn neus droger.
  Om nu voor een 3e keer te gaan in de afgelopen tijd? Nee, heb er genoeg van. Is niet bepaald een pretje.
  Ja, pijntje verdween wel, maar in plaats ervan veel meer ellende dan dat.

  • Mee Yak zegt op

   Peter wat je opschrijft over jouw eigen neus komt mij bekend voor.
   Twee keer ben ik aan mijn neus geoereerd, is alweer 5o+ jaar gedaan, ik heb er alleen maar meer last van over gehouden en sinds een jaar of drie wordt het erger.
   Ik gebruik nu een spray (ook niet goed, maar je moet wat) anders krijg ik paniekaanvallen in de nacht omdat mijn neus aan beide kanten geblokkeerd is.
   Mijn partner is anders dan de gemiddelde Thaise vrouw denk ik, haar tante probeert haar te overtuigen om ook een neuskorrektie te nemen, NEE, geen polonaise want ik ben tevreden met mijn neus en ookdan moet ik later alles ” in verhouding” laten brengen want een sptse (farang neus) staat niet in mijn gezicht.
   Een vriend van mij die tegen iedere vorm van lichaam/gezicht verandering is, is overstag gegaan met zijn Thaise partner, een totaal veranderd gezicht ( ten gunste van haar dat moet ik toegeven) maar dat heeft goud geld gekost (al een paar THB 100.000) en zij is nog niet klaar.
   Mijn partner is wit, iedereen vraagt aan haar hoe zij dat doet en zo’n mooie huid, eenvoudig uit te leggen wat zij overigens niet doet, maar zij heeft een bloedziekte en kan geen zon verdragen.
   Maar dit is in Thailand (Bali ook) een vereiste een witte huid, voor haar dus een geluk bij een probleem.
   Iedereen is gek op mijn farang neus, even aanzitten, verdomd irritant als je zoals ik, een probleem hebt met adem halen en ik zie er de mooiigheid niet van, gewoon een farang neus.
   Mijn partner en ik zijn tevreden met hoe wij eruit zien, niet zoals de partner van mijn vriend die altijd de hand ophoudt voor een nieuwe filling of botox en nog altijd ontevreden is.
   Ik mag dus van geluk spreken (denk ik) dat mijn partner dwars is van welke cosmetische aanpassing dan ook.
   Groet.

 9. hans zegt op

  In mijn belevenis zijn de meeste gecorrigeerde neuzen ronduit lelijk, en passen ze gewoon niet bij het gezicht. Ik heb er maar weinig gezien waarvan ik vond dat het een verbetering was.

  Het is echter 1 van de vele pogingen om een meer westers uiterlijk te krijgen. Ze snappen echter niet dat westerlingen veelal vallen op de Thaise vrouwen vanwege hun oorspronkelijke en puur natuurlijke uiterlijk.

  Mijn echtgenote is puur natuur en zij weet dat als ze ooit zo’n nepneus laat aanmeten dat het tussen ons nooit meer hetzelfde zal zijn. Gelukkig is zij tevreden over haar uiterlijk…

  Over smaak valt niet te discussieren, maar persoonlijk houd ik van puur natuurlijke Thaise neuzen.

 10. Bert zegt op

  Gelukkig laat mijn vrouw zich niet gek maken door al die advertenties. De vrouw van een kennis helaas wel en zij kon bij terugkomst in NL gelijk door naar het ziekenhuis om te laten redden wat er nog te redden viel. Een infectie, die was doorgeslagen naar de kaak. Halve kaak nu van kunststof.

 11. Remko zegt op

  Mijn vrouw heeft twee jaar geleden haar neus laten behandelen om cosmetische redenen. Resultaat: uiterlijk nauwelijks verschil, maar ze kan veel minder goed ruiken dan voorheen, heeft maanden pijn gehad, en je kunt haar neus nog altijd niet aanraken omdat het pijn doet. Voortdurend bang ergens (bijvoorbeeld op de markt) tegen haar neus te worden gestoten.
  Maar goed, inderdaad, je kunt het ze niet uit hun hoofd praten, heb jarenlang geezgd dat het nergens goed voor was, maar oké de mode is koning.

 12. John Chiang Rai zegt op

  Eigenlijk is een neus correctie na mijn mening alleen nodig,als iemand slecht door zijn neus kan ademhalen,of dat deze door een ongeluk zo verminkt is, dat van de oorspronkelijke neus niets meer over is.
  Maar goed vaak zijn het cosmetische dromen,die vooral van de schoonheids industrie, vrouwen magazin’s en andere media worden aangepraat.
  Niet zelden onstaat door deze invloeden een minderwaardigheids complex eigenlijk een psychische storing, die met de jaren steeds meer toeneemt.
  Verloopt de eerste operatie naar wens,is de tweede ingreep van datgene wat volgens hun ook niet goed zit, reeds het volgende.
  Neus correcties,borstvergroting,het verdwijnen laten van rimpels,vetafzuigen, of juist dit na hun mening overtollige vet in hun kont spuiten,zodat deze ook eindelijk in de gewenste vorm gebracht wordt,en ga zo maar door.
  Een z.g.n. schoonheids industie, die toegegeven erg veel geld verdient, maar eigenlijk net zo absurd is als de meeste wensen van hun patiënten.
  Aan het eind van hun wenslijst zie je niet zelden een verminkte vrouw,die haar hele natuurlijke uitstraling verloren heeft,en van de vele ingrepen in haar gezicht,niet meer normaal lachen en spreken kan.
  Gelukkig hoef ik dit met mijn vrouw niet mee te maken, maar mocht ze toch met deze wensen komen,ik ze liever naar een psycholoog als naar een plastisch chirurg zou sturen.
  Een psycholoog die haar persoonlijkheids bevinden sterkt, en haar opnieuw bijbrengt waarom ik ze überhaupt tot mijn vrouw gekozen heb.
  Ik denk dat dit laatstgenoemde,uitzonderingen daargelaten, de meeste van deze vrouwen, gewoon meer nodig hebben.

  • René zegt op

   Volledig eens met John.
   In onze Thaise kennissenkring hier in NL hebben we ook zo’n dame die zich heeft laten beïnvloeden door de westerse neuzen. Bij haar ziet het er niet onaardig uit maar voordien was het ook mooi. Er is dan ook weinig verschil behalve in de knip van vriendlief die ze trouwens een paar jaar geleden heeft ingeruild voor een iet of wat rijkere. Gelukkig is mijn vrouw niet van het veranderen alhoewel ze er wel een keer iets over los liet. In NL hebben we al een aantal tv-programma’s gehad over de gevolgen van deze plastische chirurgie. Je weet dan niet wat je ziet. Uiteraard filteren ze voor de kijkcijfers maar dat wat je ziet is toch echt.
   Online kun je deze uitzendingen terugkijken. Misschien interessant voor niet te vermurwen vriendinnen/echtgenotes. Zie tv-maker Ewout Genemans, RTL4 Verminkt.

  • rudolf zegt op

   Hoi John,

   Ik ben het helemaal met je eens man, dat was het eerste wat ik dacht, een psycholoog zou beter voor je zijn.

   Ik snap echt niet wat die vrouwen bezielen.

   Anyway, dank voor alle reacties, mijn vrouw is gisteren naar een kliniek gegaan om de operatie te laten uitvoeren, en wat bleek? De huid van de neus is te dun, om de operatie te laten slagen.
   De chirurg wilde er niet aan beginnen, omdat het resultaat minimaal zou zijn.
   Omdat mijn vrouw 150 km had gereisd en al 2000 baht had aanbetaald, heeft ze dan maar haar oogleden laten doen, hahaha.

   Ik ben allang blij dat de neuscorrectie van tafel is, heb met de oogleden iets minder moeite, maar had voor mij ook niet gehoeven.

   Rudolf

 13. Eric Donkaew zegt op

  Mijn Thaise ex heeft het laten doen en de operatie kostte (mij) heel weinig en het resultaat was uitstekend.
  Haar dochter: hetzelfde verhaal. Ook geen problemen achteraf. Van mij had het niet gehoeven, maar ik heb me er ook niet tegen verzet.

  Je kunt het rustig laten doen.
  In de Isaan is er vermoedelijk zo’n jaar of duizend geleden iets misgegaan in de genenpoel, waardoor mensen daar dikwijls ‘mopsneusjes’ hebben, dat wil zeggen dat hun neusvleugels niet doorlopen tot tussen de ogen. Mensen afkomstig uit de Isaan worden door de overige Thai herkend aan hun neuzen en dat willen ze liever niet, vandaar.

 14. PAUL VERCAMMEN zegt op

  Beste,
  mijn vrouw overweegt dit ook al jaren doch nog niet gedaan, weel een face lift. Wel zou ik aanraden om goed te informeren bij wie en zoals altijd aan kwaliteit hangt een prijs. Ken Thaise dames waar hun neus echt mooi is gedaan dus het is niet altijd negatief. Maar nogmaals gezegd ga naar een gespecialiseerd hospitaal vb afdeling van Bangkok Hospitaal of in Bangkok zit ook een zeer bekend hospitaal (daar heeft mijn vrouw haar face lift laten doen en was perfect gedaan) Succes.

 15. Puuchaai Korat zegt op

  Is er ook een ingreep tegen snurken ? Dat zou ik nog kunnen steunen. Anderzijds getuigt het toch van innerlijke rust dat mensen goed slapen.

  De media hebben ongetwijfeld invloed op de hang naar ‘westerse neuzen’. Onlangs heeft een kennis dit laten doen. Ik heb ze enkele dagen na de operatie nog gezien en het leek alsof het knappe gezichtje verminkt was. Ik weet niet hoe het nu is.

  Het verbieden als de financiele middelen voorhanden zijn, heeft niet veel zin. Bovendien is er nog zoiets als het recht om ingrepen aan het eigen lichaam te weigeren of ermee instemmen. Als dus die wil aanwezig is, zal het moeilijk worden om de wil met argumenten te veranderen. Niets is immers zo sterk als de menselijke wil. Zo had een kennis zijn vrouw verboden om een Pfizer injectie te nemen uit angst voor bijwerkingen. Ik hoorde echter dat zowel deze vrouw als haar dochter twee injecties en een booster hebben genomen. Nu maar hopen dat ze er zonder kleerscheuren doorheen komen. En het huwelijk ook als de man erachter komt.

 16. Grumpy zegt op

  De Thaise dames zien het van elkaar via TV en andere media. YouTube is berucht in het promoten van allerlei schoonheidsidealen. Een wit gezicht, een rechte neus, volle lippen. ThairathTV zendt ’s morgens een soort van praatprogramma uit gepresenteerd door een 3 tal ladies. Hun gezichten staan zo strak van de botox dat zij nog maar enkel een door en door chagrijnige mimiek hebben. Alsof ze alledrie aan een depressie lijden. Kijk maar eens.

 17. fred zegt op

  Mijn vrouw heeft het gelijktijdig met een ooglid correctie laten doen. Ik was er ook geen voorstander van eerder een beetje bang maar al bij al is het allemaal goed gekomen. Ik vond ze ervoor minstens even aantrekkelijk maar dat houd ik maar voor mezelf. Persoonlijk vind ik die plattere neusjes best hun charme hebben. In discussie daarover gaan met vrouwen heeft weinig zin.

 18. Jack zegt op

  Ik heb er ook mee te maken gehad. Mijn vrouw heeft oogleden en labia laten corrigeren, was voor mij volstrekt onnodig maar toen gaf ze wel praktische redenen op als “beter kunnen zien” en “makkelijker fietsen”, maar ik moet wel toegeven dat het goed en netjes gedaan is.
  In dit verband moet je ook echt spreken van asociale media, de dames maken elkaar helemaal gek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website