Beste lezers,

Ik heb vraag over aankoop nieuwe wagen (2e-hands doen we maar niet). Kan dat gedeeltelijk met een financiering? Mijn Thaise echtgenote zegt dat dit kan zodra 50% cash betaald wordt.

Wij gaan in Thailand wonen met een visum gebaseerd op Thai Marriage, genieten van mijn pensioen, en mijn echtgenote werkt niet.

Hoe zit dat ook met het fameuze blauwe boekje = eigendomsboekje)? Ik zou graag de wagen op mijn naam hebben.

Bedankt voor jullie hulp

Groet,

Belgiantirak

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

24 reacties op “Thailand vraag: Kan de aankoop van een nieuwe wagen met een financiering?”

 1. Lung addie zegt op

  Beste Belgiantirak,
  indien jij de wagen, als buitenlander, op uw eigen naam wil hebben, dat is een lening in ‘principe’ NIET mogelijk. Ik schrijf wel ‘in principe’ omdat je in Thailand nooit weet wat….TIT.
  – bij aankoop, als buitenlander, moet je trouwens de volledige som in een keer betalen bij aankoop.
  – een lening krijgen, als buitenlander, is ook al niet voor de hand liggend
  – indien je dan toch een lening zou krijgen, dan blijft het blauwe eigendomsboekje bij de credietverlener tot de wagen volledig afbetaald is.

  • Rob zegt op

   Het kan zeker wel je moet alleen een workpermit hebben.
   Dan kan het gewoon de aanbetaling bij mij vroegen ze 35%dat kan verschillen misschien per dealer.
   Gr Rob

 2. wim zegt op

  Kijk even op de website’s van de Thaise autofabrikanten. De meeste hebben een leen calculator op hun website staan. https://www.mitsubishi-motors.co.th/en/buy/finance-calculator/attrage Over het algemeen dien je een aanbetaling van 25% te doen waarna je minimaal binnen 48 maanden het restant moet afbetalen met rente. Bij sommige betaal je zelfs 0% rente in het kader van een tijdelijke actie.
  Om in aanmerking te voor zo een lening moet een Thai garant staan voor de lening. Welke eisen er voor de garantsteller van toepassing zijn daar ben ik zelf ook benieuwd naar.

 3. Ferdinand pi zegt op

  Wij hebben twee jaar geleden een splinternieuwe Toyota Hilux gekocht in Uthai Thani.
  We hebben 50% betaald en de rest op afbetaling over een periode van 4 jaar.
  De auto heb ik op naam van mijn Thaise vrouw laten zetten omdat dit vrij eenvoudig was.
  De financiering loopt via Toyota zelf.
  We zijn daar zeer tevreden ofer.

  • Bart2 zegt op

   De vraag was duidelijk dat Belgiantirak de wagen op ZIJN naam wil en niet op de naam van zijn Thaise vrouw. Uw oplossing is dus geen optie.

 4. Guy zegt op

  Wat betreft het op je naam zetten van een voertuig kan je met zekerheid ervan uitgaan dat dit niet kan bij gebruiken van een lening.

  Immers je bent nooit eigenaar van het onderpand ( huis vermeld in blauwe boekje) en kan dus geen onderpand leveren.
  Noch bank noch garage nemen dat risico.

  Voertuig op naam van je vrouw totdat de lening volledig is terugbetaald en eventueel daarna overzetten kan wel – informeer dan wel eerst een over de kosten daarvoor.

  Bovendien heeft het wel wat praktische voordelen als een voertuig is ingeschreven op naam van een Thai.
  In ee relatie is vertrouwen een onderdeel en zoals bij eleke medaille heeft dit voor en nadelen.

 5. Erik Kuijpers zegt op

  Belgiantirak, ik adviseer je eerst eens goed te ‘shoppen’ want er zijn financiers waarbij je je blauw betaalt. Percentages tot boven de 20 procent. Zorg voor een overeenkomst in een taal die jij begrijpt zodat je weet welke verplichting jij aangaat.

  Een poosje terug stond hier een ervaring van een farang die eens informeerde of de lening niet al was afbetaald. Maar nee, zijn echtgenote had al een nieuwe lening opgenomen waar hij niets van wist. Informeer eens of je dat kunt voorkomen (indien gewenst althans…).

 6. Gerard zegt op

  Ben sinds 2021 in bezit van een toen gloednieuwe Toyota Fortuner. Wagen staat op mijn naam en mijn vrouw heeft meegetekend. Aanbetaling gedaan en restant is betaald door Toyota Lease Thailand, af te lossen in 48 termijnen, met een rentepercentage 1.2%. Uiteraard na het checken van de financiele draagkracht van mij.

  Bij vervroegde aflossing wordt een bonus verleend van 50% van de rente over de vervoregd ingeloste termijnen. Dat waar in EU je veelal met boeterente om de oren geslagen wordt. Dus wij lossen vervroegd in.

  Zover ik weet is 0% rente alleen mogelijk bij een door de maatschappij aangewezen uitvoering en type, oftewel voorraad auto, waardoor je geen echte keuze hebt. Althans toendertijd bij Toyota.

  Let wel op dat accessoires, zelfs af-fabriek niet onder de financiering vallen.

  Na 50% van de termijnen voldaan te hebben krijg je een aanbod tot herfinanciering. Wel via een andere partij.

  Tot zover mijn Toyota ervaring.

 7. Gerard zegt op

  Aanvulling op mijn antwoord: Je krijgt van het boekje wel een copie met jouw naam erop, maar boekje blijft in bezit van Toyota Lease Thailand totdat het geheel is afgelost.

  Ik heb geen problemen gehad met enkel het gebruik van dat kopietje om bijvoorbeeld Easy Pass, Mflow af te sluiten.

  Ook de verzekering (inbegrepen in het eerste jaar) kan met het kopietje opnieuw afsluiten in vervolgjaren volstaat

 8. Soi zegt op

  Een soortgelijke vraag was er afgelopen week over het kunnen sluiten van een hypotheek door een farang. Eigenlijk niet dus, tenzij- leeftijd, inkomen, hoogte te lenen bedrag, garantstelling, gehuwd of niet, echtgenote een eigen inkomen of niet, locatie en filiaal bankinstelling, en wat dies meer zij. Maar gebruikelijker is het dat een farang ook een te kopen auto cash afhandelt. Een lening op een auto kan door Thai mensen. Een farang dient contant te betalen. Hij wordt dan eigenaar, auto komt op diens naam, blauwe boekje idem en wordt hem overhandigd. Financiering van een auto in Thailand is altijd huurkoop. Je bent pas eigenaar nadat de allerlaatste termijnbetaling is gedaan. Auto komt niet op jouw naam, boekje wordt jou niet overhandigd, na 3 misbetalingen van de maandtermijnen wordt de auto ingenomen. Koop je een MG van ThB 7½ K en je betaalt de helft aan, dan zou een lening wellicht mogelijk zijn als: zie eerder na tenzij. Maar wil je een Fortuner van ThB 1½ M, dan wordt het verhaal al heel anders. Kortom, antwoord op de vraag van Belgiantirak dient te zijn dat een lening bij aankoop van een auto door een farang niet gebruikelijk is, dat een aanbetaling van de helft van de aankoopprijs mogelijk is als de rest bij voorbeeld door de echtgenote wordt geleend, maar dat dan weer niet kan als de echtgenote niet over eigen inkomen beschikt. Conclusie: nog wat doorsparen of een godkoop autootje aanschaffen. Let op: tweedehands auto’ s zijn in Thailand niet veel goedkoper.

 9. TonJ zegt op

  Alternatief als auto op eigen naam gewenst is: aanschaf van een jonge tweedehands wagen zonder lening. Scheelt in de aanschafkosten, want het “gouden dak” is al afgeschreven. Auto vooraf laten keuren door onafhankelijke garage, vraag inzicht in onderhoudsboekje en regel schriftelijke garantie. Want zelfs merkgarages kunnen de kluit beduvelen.

  • henryN zegt op

   Nee voor mij geen 2de hands auto in Thailand. Ik ga ook niet beweren dat die allemaal slecht zijn maar voor mij zijn de thaien vreemde auto rijders. Of ze scheuren je voorbij met de zwarte rook uit de uitlaat of ze rijden met een slakken gang. Bij het stoplicht zijn het werkelijk langzame optrekkers.
   Dat betekent voor mij dat vaak de motoren niet goed zijn ingereden en bij goed onderhoud weet ik niet wat ik moet denken. Misschien ben ik wat van de oude stempel maar heb die kennis van wijlen mijn oude heer meegekregen. Die was destijds wegenwachter, toen nog met die gele Harley Davidson met zijspan.

   • Lung addie zegt op

    Dat het bij het optrekken langzame optrekkers zijn komt doordat velen in derde versnelling vertrekken ipv in eerste. Ze ‘denken’ dat ze dan minder brandstof verbruiken.

    • Kris zegt op

     Dat geloof ik toch niet hoor Addie. Als je dit stelselmatig doet dan is binnen de kortste keer je koppeling naar de vaantjes.

     • Lung addie zegt op

      Beste Kris,
      je hoeft mij totaal niet te geloven hoor. Ik spreek enkel uit ervaring en wat ik zelf vaststel.
      De koppeling naar de vaantjes? Neen hoor en denk je dat velen weten wat een koppeling is?

      • Bertrand zegt op

       Beste Lung Addie,

       In mijn jonge jaren was ik een verwoed auto knutselaar. Ik heb heel wat wagens gerestaureerd en hersteld en kan wel zeggen dat ik veel weet en ken van automechanica.

       Ik kan beamen dat als je regelmatig vanuit stilstand vertrekt in 3de versnelling dit alles behalve goed is voor de koppelingsplaten. De krachten dat die dan te verduren krijgen zijn veel te hoog, evenals de belasting voor je motor.

       Samengevat: GEEN goed idee.

       En juist, velen weten niet eens wat een koppeling is maar dit neemt niet weg dat je maar beter in eerste versnelling vertrekt, in tegenstelling tot wat je beweert.

      • Jean zegt op

       Beste Addie,

       Jij als volleerde ingenieur zou toch beter moeten weten 😉
       Als je beweert dat je koppeling graag heeft dat je in derde versnelling vertrekt daar heb ik toch wat bedenkingen bij.

       • Lung Addie zegt op

        Zeg mij eens, beste Jean, waar ik ergens beweerd heb dat een koppeling graag heeft dat je in derde vertrekt. Je leest zaken die er niet geschreven staan.
        En, over welk soort koppelingen heb je het? Er bestaan trouwens ‘droge’ koppelingen, deze met schijven, en er bestaan ook ,natte koppelingen, met olie. In vele pickups wordt nu de natte koppeling gebruikt daar, bij het vragen van hogere vermogens, deze minder gevoelig zijn aan slijtage dan de droge koppelingen. Maar mogelijk ben jij, als knutselaar, daarvan niet op de hoogte.

 10. Johny Prasat zegt op

  Bij contante betaling krijgt ge meestal een flinke korting, op afbetaling is een wagen een pak duurder. In mijn geval Mazda pick-up kreeg ik 12% korting. Op afbetaling met looptijd van 60 maanden werd de wagen 16% duurder, scheelt dus 16 +12 = 28%. Rekenen en goed omgaan met geld is voor velen vrij moeilijk.
  Belgiantirak, je zegt ook, “wij gaan in Thailand wonen”. Waarom dan al onmiddellijk een auto gaan kopen, wacht rustig af en informeer je, neem je tijd. Op het geschikte moment zal je dan een heel goede koop kunnen regelen. Met de taxi is Thailand nog altijd een pak goedkoper om je te verplaatsen, zeker in het begin.

  • henryN zegt op

   Of je een flinke korting kunt krijgen bij contante betaling durf ik niet te beweren voor ieder automerk.
   Weet wel dat bij mijn eerste nieuwe mitsubishi triton 18 jaar geleden dat ik die niet kreeg. Bij mn tweede kreeg ik wel een korting nl B 40000 en een zeer goed inruil bedrag na 15 jaar en 300000 km ( nieuw waarde destijds B.904000 en kreeg er B.180000 voor terug) Kreeg ook nog andere zaken er bij zoals 1 jaar fitst class verzekering/ 5 jaar gratis onderhoud / bedliner /24uur emergency help/ raam verduisterings film/ vloer tapijt/ 5 jaar garantie. Mij hoor je niet klagen

  • Jean zegt op

   De prijzen van de wagens liggen hier vast. Een goede koop regelen op een nieuwe wagen, daar zal je lang kunnen naar zoeken.

   En waarom zou je geen wagen mogen aankopen als je hier komt wonen? Ik heb dit ook gedaan. Jij verspilt liever geld aan een taxi? De logica hiervan begrijp ik niet.

 11. Andrew van Schaik zegt op

  De vraag is: Kun je emigreren en direct een auto aanschaffen op financiering.
  Denk dat dat moeilijk is. Ga het informeren.
  Daarbij de auto blijft eigendom van de bank tot de laatste termijn betaald is.
  Je mag er alleen in rijden.
  Bij wanbetaling ben je alles hier kwijt, de auto en alle reeds betaalde termijnen.
  Bij aankoop van ons eerste huis heb ik de verkoper daardoor in elkaar zien storten. Die had al tig maanden aan de bank betaald.
  Koop maar een goed tweedehansje.

  • henryN zegt op

   15 jaar geleden was dat wel mogelijk. Ik heb het ook gedaan bij BMW in Bangkok .Aangezien ik niet tevreden was over de auto is die weer snel verkocht en de hele regeling afgehandeld. Daarna nooit meer een auto op afbetaling gekocht > Allemaal maar lastig er moest ook iemand garant staan. Nee dus niets voor mij.

 12. SiamTon zegt op

  Enige tijd geleden was ik ook van plan een nieuwe auto te kopen, dus heb ik toen geïnformeerd naar de mogelijkheden.
  1) Gewoon de hele som in één keer betalen.
  2) Gedeeltelijk lenen. Dat kan. Dan moest ik 25 % van het totale bedrag aanbetalen en de rest in maandelijkse termijnen inclusief rente gedurende enkele jaren (aantal jaren naar mijn keuze).
  Voorwaarden:
  a. Huurcontract huis of eigendomsbewijs huis tonen.
  b. Bewijs van inkomsten tonen.
  c. Paspoort met visum tonen.

  Dat was alles.

  Vr.,gr.,
  SiamTon


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website