Thailand vraag: Afvoergoot voor terras gewenst

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 oktober 2023

Beste lezers,

Eens in de zoveel tijd stormt het hier zo hard dat mijn terras in no-time onder loopt en het water vervolgens via de richels van de openslaande deuren naar binnen stroomt, meestal ’s nachts. Zoals onlangs dus. Word ik wakker in de ochtend met 3 cm water in de huiskamer! Tijd dus voor maatregelen.

Ik zoek een bedrijf dat met me mee kan denken, hoe te voorkomen dat het regenwater naar binnen loopt. Een afvoergoot ergens op het terras bijvoorbeeld.

Kan iemand mij een bedrijf aanbevelen s.v.p.? Omgeving Pattaya/Jomtien.

Alvast bedankt.

Groet,

Maryse

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Thailand vraag: Afvoergoot voor terras gewenst”

 1. Rudolv zegt op

  U zou voor uw openslaande deuren een goot met een rooster erop uit kunnen laten hakken.
  Maar dat hangt dan wel van de grootte van uw terras af.
  Voor een groot terras, zul u een brede diepe afvoer nodig hebben, want daar valt veel regenwater op.

  Maar waarom staat er 3 cm water binnen?
  Staat er op het terras ook 3 cm water, of is de vloer binnen 3 cm lager dan het terras?
  Als er op het terras ook 3 cm water staat, bijvoorbeeld door een muur, kunt u daarin misschien een afvoer maken.

  Maar het is lastig te beoordelen zonder te weten hoe het eruit ziet.

  • Maryse zegt op

   Ha Rudolf, bedankt voor het meedenken. Had ik inderdaad moeten melden: het huis (huurhuis, lange termijn) is verkeerd gebouwd. Het terras (circa ca 35 m2) loopt af richting de binnenkamers en deze kamers lopen ook af tot de buitenmuur. Dus ja, het water sluipt/rent richting binnenkant en blijft daar stagneren. Terras droog en binnen kletsnat. Gebeurt alleen bij heel heftig onweer, dit was de tweede keer in zes jaar dat ik hier woon. Maar nu heb ik veel schade. De eerste keer was ik erbij en kon het regenwater weg duwen met de trekker. Maar deze tweede keer gebeurde alles s’nachts…

   • Gerard SLanka. zegt op

    Beste Maryse.
    Wat ik zou doen…. Huur een ander huis…. Ook al verlies je geld. Geen beginnen aan.
    Nu met de vloer / terras minstens 10 cm. hoger en aflopend naar de weg / straat.
    Groet, Gerard.

 2. PEER zegt op

  Beste Maryse,
  Ondanks ons dak architectonisch prachtig is ontworpen, hadden we tóch ‘n hoek in het dak waar bij, hevige, regenval ‘n kleine waterval ontstond.
  Bij Home Pro plm 4 mtr regengoot gekocht met pijp. Dat geheel ‘n manneke laten aanleggen.
  En sindsdien geen last meer gehad.

 3. joskeshake zegt op

  Ik heb dakgoot laten leggen aan achterkant huisje, was een persoon die in Darkside woonde, is nu verhuist, maar dit zijn zijn tel nummers: 091-4351530 en 098-3613166. Was perfect gedaan bij mij en niet overdreven duur.

  • Maryse zegt op

   Hai joskeshake en Peer, bedankt maar ik heb in deze kwestie niets aan een dakgoot ( en die heb ik trouwens). Het probleem is op de vloer. De keiharde wind jacht het regenwater naar binnen op het open terras en dat water loopt vervolgens door daar de kamers.

 4. Henk zegt op

  Het zal inderdaad wat hak en breekwerk kosten maar er zijn Gleuf of sleuf goten te koop ,dat is een kleine betonbak van b.v 15×15 cm en daar ligt een rvs deksel op waar je zelfs met je auto overheen kan rijden .Het water word dan via de zijkant aangesloten op een zinkput of riolering .Een aannemer met een grote widia zaagschijf zaagt de gewenste breedte er zo uit ..Als ik U was liet ik dit over de hele breedte van het terras maken en niet alleen voor de deur ,Ook de muren vinden het niet prettig om lange tijd in het water te staan en wellicht sijpelt het door de muur waardoor je hele huis op een drassige ondergrond komt te staan …Succes .
  https://bpkconcrete.com/grating_hot_dip_galvanized/

 5. Erik Kuijpers zegt op

  Maryse, huurhuis zeg je. Dus wat je er ook aan wilt laten doen, overleg vooraf met de huisbaas. Zegt die ‘nee’ dan heb je pech en moet je desnoods maar verhuizen.

  Staat de huisbaas het toe leg dat op papier vast en betaal die kosten want onweer, wind en regen zijn niet de schuld van de huisbaas. Zoek een aannemer en bespreek diverse opties. Een goot met rooster, of een drempel voor die deuren, er zijn vast meer mogelijkheden.

 6. william-Korat zegt op

  Constructiefout Maryse?

  Je terrasvloer heeft dezelfde hoogte als je vloer in het huis, gelijkvloers makkelijk voor invalide, helaas wat technische nadelen.
  Vloergoot inlaten slijpen indien mogelijk, maar dan nog zal je soms water binnen krijgen.
  Een trench duct/ floor duct of in begrijpelijke taal een sleufkanaal/vloerkanaal maken zou de makkelijkste oplossing zijn.
  Moet iedere serieuze bouwvakker kunnen.

 7. bennietpeter zegt op

  Geen idee of het gaat helpen, maar onderkant deur afsluiten met een brede solide rubberen strip gemonteerd op de onderkant deur? Is het eenvoudigst. Hou je gelijk slangen en andere beesten tegen.

  • Piet zegt op

   Daarmee hou je een beetje water buiten maar los je het probleem niet op.

 8. Maryse zegt op

  Allemaal hartelijk dank voor de reacties.
  En alle adviezen. Maar daar heb ik niet veel aan want ik heb het zelf ook door wat er moet gebeuren. Ik vroeg of iemand mij naar een goede aannemer, uit eigen ervaring, kon helpen. Helaas.

 9. Pipootje65 zegt op

  Beste Maryse.
  Zo moeilijk is dat niet. Maak een leuke tocht in de omgeving totdat je een paar werklui ziet. Wees brutaal en stap erop af. Wedden dat je binnen 5 dagen een afvoer op je terras hebt voor misschien 5000 bath? Neem een paar colaatjes met ijs voor ze mee en heus. Ik krijg hier echt alles in een halve dag voor elkaar. Gewoon eropaf stappen. De stap naar Thailand heb je al gemaakt. Nu de stap naar de Thai zelf . Heus het lukt

 10. william-Korat zegt op

  Had al iets eerder gereageerd, helaas over je feit dat je huurt heen gelezen.
  Afblijven voordat je in de problemen komt.
  Je Landford benaderen met de vraag of jullie samen financieel dit op kunnen lossen [afvoergleuf maken] kan hij of zij ook een aannemer aanbevelen.
  Zoniet leer er mee leven of zoek een ander huis.
  Tot volgend jaar zal het niet meer noemenswaardig regenen, hoop ik voor je
  Dus je heb ruim de tijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website