Beste redactie,

In het dossier visa exemption staat dat men hotelboekingen en bevestigingen moet voorleggen voor 30 dagen extra te bekomen. Nu is mijn vraag wat als je geen hotel boekt maar bij familie gaat verblijven of gaat rondreizen en ter plaatse hotels of resorts gaat boeken?

Wij verblijven bij mijn schoonouders en als we ergens heen gaan zoeken we ter plaatse iets om te slapen of boeken we via internet iets.

Met vriendelijk groet,

Luc


Beste Luc

Over welk dossier Visa exemption hebt u het hier?

U hoeft niet te bewijzen waar u gaat verblijven tijdens uw verlenging. Men kan wel vragen om te bewijzen dat u voor, of op het einde van de verlenging, dwz binnen de 30 dagen, Thailand gaat verlaten. Dit kan dan door een vliegtuigticket of een hotelboeking in een ander land.

In het nieuwe visumdossier zal het als volgt staan:

Vereisten voor een verlenging van de Visa Exemption periode met 30 dagen – kosten 1900 Baht

1. Ingevuld aanvraagformulier – Extension of temporary stay in the Kingdom form (TM7), recente pasfoto.
2. Paspoort en een kopie van de paspoortpagina’s met persoonsgegevens en het aankomststempel.
3. Financiële middelen van tenminste 10.000 Baht per persoon (nog beter is 20.000 Baht).
4. Immigratiekaart (Departure card) en een kopie van deze kaart.
5. Een bewijs (bv een vliegticket, hotelboekingen) dat u Thailand binnen 30 dagen zult verlaten.

Dit wil niet zeggen dat u alle punten zal moeten voorleggen. Dit is afhankelijk van het immigratiekantoor of de immigratieofficier. In principe zal men zeker de punten 1, 2 en 4 vragen. Het is echter best mogelijk dat men geen bewijs vraagt van punt 3 en 5. We geven echter aan wat men ook kan vragen, zodat de aanvrager daar plotseling niet voor verrassingen staat.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website