Beste lezers,

Ik heb een vraag over snorkelen in Thailand. Vorig jaar 4 weken met man en kinderen geweest, maar enige snorkel plekken die wij konden vinden was met huren van bootjes en gezelschappen.

Bijvoorbeeld op Curaçao kun je direct aan het strand de meest waanzinnige vissen zien bij het snorkelen. In Thailand echt serieus gezocht maar wij konden het niet vinden.

Iemand enig idee waar in Thailand dit kan zonder steeds een trip te moeten boeken?

Dank,

Kim

9 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik in Thailand direct vanaf het strand snorkelen?”

 1. janin zegt op

  Hallo Kim,
  Een dergelijke plaats ben ik in Thailand nog niet tegen gekomen. Wij gaan zo een beetje overal snorkelen en af en toe eens duiken. Ik kan je vele landen opnoemen waar je zo vanaf het strand kan gaan snorkelen, maar niet in Thailand. Indien anders zou ik dat ook graag vernemen.
  Huur gewoon eens een privé boot(je) ,en je kan gaan en staan( snorkelen en varen) waar je maar wil. Valt iets duurder uit, maar lekker rustig.
  Het onderwaterleven in Thailand (was) is mooi, maar ook hier eisen onachtzaamheid , nonchalance en onwetendheid zijn tol.
  groetjes

 2. F Baarssen zegt op

  Hoi,

  Je kan vanaf de stranden op heel veel eilanden direct snorkelen.
  Naar koh tao gaan de meeste mensen om te duiken maar ook hier kan je heel goed snorkelen en ideaal te combineren met vakantie koh samui.

  Verder vind ik koh lipe de ideale plek om te snorkelen je loopt een meter het water in en je kijkt je ogen al uit.Ook de eilanden rond koh lanta kan je heel goed snorkelen.

  Dus de grote toeristische plaatsen gaat het tegenvallen om op het strand direct te kunnen snorkelen maar bij de eilanden is nog heel veel mooi leven onder water.

  groeten en succes

 3. Khun Peter zegt op

  Een kameraad van mij snorkelt veel. In Phuket (Kata beach) deed hij dat vanaf het strand. Het water in en dan richting de rotsen, daar zie je veel vissen.

 4. Yuundai zegt op

  Er zijn vele plekken op Koh Tao waar je prima kan snorkelen. Een prima plek om te snorkelen is op Koh Tao , bij Dusit Buncha resort in het noorden van Koh Tao.
  Enorme hoeveelheden vissen in allerlei groote en kleuren. Fredom beach in het zuiden vanuit het strand met mangrove bossen naar de rotsen, veel vis, zeeslangen en heb er grote. 1.20 m barracuda’s gezien. Veel plezier.

 5. martin zegt op

  Ga dan maar eens naar Koh Similan. Dat ligt in de Andaman zee. Het barst daaro van de eilanden en eilandjes waar je meteen van het strand kunt gaan snorkelen. Veel plezier.

  • Angela Schrauwen zegt op

   Inderdaad prachtig witte stranden en reuze fijn om te snorkelen. Mijn echtgenoot heeeft daar spijtig genoeg zijn trouwring verloren in het water. Hij zag nog juist een vis er op af schieten en weg was de ring. ..

 6. chantal zegt op

  Het mooiste waar ik in Thailand heb gesnorkeld was op Koh Phi phi, zo vanaf het strand. clownsvissen, zeeslang, rif haai, etc. afhankelijk van lokatie en hotel weet ik niet of phi phi leuk is met kinderen….

 7. Tjitske zegt op

  Hallo Kim,
  Je kunt vanaf Phuket met de boot naar het eiland : Coral Island.
  Hier kun je een leuk huisje huren voor bijv, 1 of 2 nachten.
  Deze liggen direct aan het strand.
  Op het strand doe je je flippers aan en je duikbril op.
  Je ziet gelijk de prachtigste vissen.
  Mijn man en ik hebben hier 8 nachten gezeten een aantal jaren terug.
  We gingen voor onze rust en dat hebben we daar gevonden.
  Een aanrader dus!!!

 8. Sunset zegt op

  Ook rondom het eiland koh phangan kun je op diverse plaatsen snorkelen vooral aan de west en noordkust (Haad Yao, Haad Khom, Mae Haad, Bottle Beach).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website