Beste lezers,

Kan ik in Thailand een on-line aandelen rekening openen bij een bank? Ik ben niet gedomicilieerd in Thailand maar ik bezit er wel een appartement.

Hoe staat dat met het bankgeheim in Thailand? Tegenover Nederland en tegenover België?

Met vriendelijke groet,

Andre


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik in Thailand een online aandelen rekening openen bij een bank?”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Beste André, In Nederland en België ben je toch in staat om aandelen van waar ook ter wereld te kopen en waarom zou dat in Thailand niet het geval zijn? Het lijkt me heel wat verstandiger om eens naar jouw eigen Thaise bank te stappen en daar de vraag neer te leggen. Je moet dan wel naar een ‘hoofdbank’ gaan en niet naar een of ander bijkantoor waar geen kennis aanwezig is. En mochten die jou niet naar tevredenheid kunnen informeren ga dan naar de beurs die gevestigd is bij het kruispunt bij Sukhumvit 21 in Bangkok. En je weet ook in Thailand geldt: resultaten in het verleden behaald etc. En … als je in Aziatische aandelen wilt beleggen kun je daarvoor ook in Nederland terecht bij je eigen bank of broker. Succes.

 2. Erik bkk zegt op

  Er is geen bankgeheim in de zin dat wel uitwisseling van jouw gegevens mogelijk is bij verdenking van iets wat niet deugt. Als er niet met redenen omkleed om gevraagd wordt, wordt er ook niets uitgewisseld.

  • Piet Geluk zegt op

   Dat gaat veranderen ergens in het volgend jaar, de OESO is bezig om een verdrag te maken waar alle belastingplichtigen in ieder land waar men een rekening heeft een uitwisseling gaat komen naar de betreffende belasting dienst van het land waar men belastingplichtig is, dus wees gewaarschuwd.
   http://www.oecd.org/ctp/exchange-of-tax-information/Automatic_Exchange_of_Financial_Account_Information_Brief.pdf

 3. Cor Bouman zegt op

  André
  Dus is er geen bankgeheim want dat gold in Zwitserland ed ook al voor het einde van het bankgeheim.

  Gr. Cor

 4. Jos zegt op

  Als je toch bezig bent, geef de uitslag van je zoektocht even door op deze site.

  Een belangrijke vraag lijkt met of er jaarlijks bewaargeld betaald moet worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website