Thailand lezersvraag: Wordt het bankgarantie bedrag teruggebracht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 augustus 2021

Beste lezers,

Volgens mijn vrouw wordt in Thailand het garantiebedrag per bank teruggebracht naar 1.000.000 baht. Weet iemand hier iets meer van? Zou dat betekenen dat je moet gaan spreiden over meerdere banken indien je meer bezit?

Stel je bezit 4.000.000 en de bank gaat failliet verlies je 3.000.000.

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

17 reacties op “Thailand lezersvraag: Wordt het bankgarantie bedrag teruggebracht?”

 1. Joost A. zegt op

  https://www.nationthailand.com/in-focus/40004190

  • JanDirk zegt op

   Laat ze maar door klungelen. Van mij mag de koers naar het nivo van 15 jaar geleden vann tussen de 45 en 50 baht per euro. Heeft weer als voordeel dat meer mensen meer euro’s omwisselen. Zo zie je maar weer: elk voordeel heeft z’n nadeel en andersom.

 2. Erik zegt op

  En dit is ook van belang: Protection will only be provided to accounts in the baht currency.

  Hoe zit dat trouwens als je in de EU woont en een $ rekening hebt?

 3. john koh chang zegt op

  uit google

  LATEST : In April 2020, an official of the Deposit Protection Agency announced that the period of coverage for 5 million Thai Baht, was EXTENDED TO 10 AUGUST 2021 (an additional year). It was announced indeed b the Deposit Protection Agency on 4 August 2021, that from 11 August 2021 onwards only sums up to 1 million Thai Baht (per bank) will enjoy deposit insurance protection.

 4. peter zegt op

  De link staat er al, dus hoef ik niet meer te geven.
  Het is de vraag of splitsen in diverse rekeningen stand houdt dan.
  Of het wel kan, want deze logische stap van de consument zou ook voorzien kunnen zijn.
  Gaan ze dan op naam kijken en vergoeden niet de andere rekeningen die je dan hebt?
  Moet je het splitsen naar diverse banken dan?
  Vraag me af hoe de echt rijken het dan gaan doen, om maar een voorbeeld te noemen Prayut
  Banken en regeringen , je kunt ze niet meer vertrouwen.
  Met deze regel per direkt op 01-08 al in gegaan, staat er wat te gebeuren? Gaan er banken onderuit, ontstaat er een crisis in Azië? Moet je je geld er snel af halen? Zo’n regel is niet zomaar uit de lucht gegrepen.

 5. Christiaan zegt op

  Reeds 2 jaar geleden heeft de regering besloten om in de nabije toekomst de bankgarantie te stellen op 1 miljoen. Dat is meen ik ook ooit besproken op Thailandblog, al kan ik dat niet terug vinden.

  • Ger-Korat zegt op

   Hierbij de link, de hele discussie hierover speelt al mee dan 5 jaren met een afbouw van 50 miljoen naar 1 miljoen. Misschien zouden enkele reageerders zich eerst in de materie kunnen verdiepen voordat de huidige regering, de baht of wat dan ook de schuld krijgt.
   Als deskundige leek is er maar 1 leidraad wat ik aanhoudt en dat is dat ik kijk naar de winstgevendheid van de banken, immers zolang de bank waar je je je geld hebt gestald winst maakt en dus geld overhoudt teren ze niet in op hun reserves. Van de Nationale Bank dienen ze voorzieningen voor diverse posten aan te houden wat de winst beinvloed, dus zolang er nog winst is en toezicht van de Nationale Bank zou ik me niet zo’n zorgen maken,maar bij veel bezittingen altijd raadzaam te spreiden.

   https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/buitenlanders-vallen-ook-thaise-banken-depositogarantiestelsel/

   • peter zegt op

    Moderator: De discussie bij het onderwerp en Thailand houden svp.

  • john koh chang zegt op

   was in 2013

 6. Johnny BG zegt op

  Zoals ik het begrijp gaat het per rekeninghouder dus dan zou het hebben van 5 rekeningen bij dezelfde bank geen probleem moeten zijn als er een saldo van 4 miljoen baht is. Zodra het per bankklant gaat worden dan is spreiding wel gewenst lijkt mij maar zover is het nog niet. Daarnaast vraag ik mij af of banken zoals Bangkok Bank en Siam Commercial Bank ooit failliet zullen gaan mocht er een nieuwe Tom Yam Kung 2.0 crisis. komen.
  Het is off topic maar het btw tarief is vastgelegd op 10% maar jaarlijks wordt al vele jaren de regeling van 7% verlengd en dat blijft een akelig element waar men bepaalde doelgroepen aardig mee kan pakken de komende jaren.

 7. Nest zegt op

  Volgens mij is de bankgarantie,na de aanpassing 1.000.000 baht voor alle rekeningen samen..dus spreiden heeft geen zin
  De grote banken zullen wel stress bestendig zijn

 8. Peter de jong zegt op

  Beste Henk
  Volgens mijn is het al jaren 1 miljoen per rekening nr .Dit heeft mij toen een hoge manager van de Bangkokbank medegedeeld
  Geld ook voor deposito’s rek ,ed
  Je kan dus vele reknr hebben
  Maar herinnering abn een jaar of 12 geleden .Heb toen als bedrijf ook max 100000 euro per rek gedekt gezien
  Gr peter

 9. Johnny BG zegt op

  Hier staat wat gedekt is en rekeninghouder is dus wel degelijk klant per bank. Spreiden om minder te lijden dan maar.
  https://www.dpa.or.th/en/articles/view/who-is-protected

 10. Rudolf P. zegt op

  Ik vraag me af of het een idee is om de Bahtjes op de rekening bij (Transfer)Wise te hebben en pas bij behoefte over te boeken naar een Thaise Bank.

  Ook is mogelijk Euro’s (of dollars of wat dan ook) daar op je rekening te hebben en van daaruit te wisselen in Baht of over te maken naar een Thaise Bank in Baht (bij die overboeking wisselen).

  Als de koers (voor ons) ten goede gaat veranderen, wordt het leven aangenamer maar wellicht worden dan de bedragen van 800.000 of 400.000 Baht voor een visumverlening opgetrokken.

  Blijft allemaal koffiedik kijken op dit moment.

  • Lung addie zegt op

   ‘Als de koers (voor ons) ten goede gaat veranderen, wordt het leven aangenamer maar wellicht worden dan de bedragen van 800.000 of 400.000 Baht voor een visumverlening opgetrokken.’

   Waar haal je die veronderstelling vandaan? Verspreid geen onnodige onzin als die nergens op gebaseerd is, totaal uit de lucht gegrepen.

 11. Koen zegt op

  Ik dacht in een folder bij Citi gelezen te hebben dat deze garantie niet van toepassing is voor farang, alleen voor Thai?

 12. john koh chang zegt op

  juist vandaag , 6 augustus, is bekend gemaakt dat het garantiebedrag inderdaad is verlaagd!! Dus geen speculatie wel of niet. Het is een feit nu.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website