Beste lezers,

Ik ben Nederlander en woon 9 jaar in Thailand. Waar kan ik terecht voor inentingen voor Covid-19? Ik woon in Nakhon Ratchasima en ga altijd naar het Maharat Hospital.

Groet,

Adrianus

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Thailand lezersvraag: Waar kan ik terecht voor mij Covid-19 vaccinatie?”

 1. Yak zegt op

  Tot nu toe heeft het voor mij geen nut gehad om mij in te schrijven (meerdere sites) voor een vaccin. Gratis of betalen, het maakt niet uit want op de donaties na van verschillende welwillende landen is er geen vaccin op voorraad in Thailand.
  Prayut kan (wil) niet bestellen, de farmaceuten werken hen tegen (?), gisteren kondigde de PM van Australië aan dat zij 2,5 miljoen Pfizer vaccins hebben besteld en de eerste zending vindt plaats op de eerste week van september en aan het eind van september is alles in Australië geleverd. De vaccins worden o.a. verspreid over de farmacie en zijn gratis te verkrijgen. Dus waar een wil is een weg.
  Hier in CM is het nog altijd niet bekend of en wanneer er weer iets geleverd gaat worden door de regering.
  Sommige Thailandbloggers hebben al een vaccinatie gehad, maar de familieleden om mij heen, in de leeftijd van 63 jaar t/m 93 jaar hebben nog altijd niets gehoord over hoe of wat.
  Ik wacht af en maak mij er niet druk om, want met het beleid van deze regering kan je een maagzweer oplopen vanwege ergernis o.v.m. het (geen) gevoerde beleid.

 2. Joost zegt op

  Zoeken levert inderdaad negatief resultaat.
  Het ziekenhuis dat je noemt is in mei gestopt met vaccineren en geeft de overheid de schuld.
  Ik zou het ziekenhuis vragen of je op een wachtlijst gezet kan worden of in de omliggende provincies rondkijken. En je vooral niet teveel zorgen maken, dat helpt toch niet. Succes i.i.g.

 3. ton zegt op

  Ik heb ook de ervaring dat je kunt wachten tot je een ons weegt, of totdat je wortel schiet.
  Ik woon in Chiang Mai, er zijn/waren wachtlijsten in verschillende ziekenhuizen, toen ik ze allemaal belde waren de lijsten ¨vol¨ wat dat danook mag betekenen. Melding op de website van Chiang Mai Wall heeft me alleen een registratie nummer opgeleverd maar geen afspraak. Hetzelfde geldt voor een initiatief van Thai foreign affairs met ook een website om te registreren voor 2 x pfizer. Een uitnodiging van de kamer van koophandel Nederland?Thailand heb ik afgewezen i.v.m reis problemen naar Bangkok.
  Wie schetst mijn verbazing, een week geleden hoorde ik plotseling dat in MacCormick werd gevaccineerd. Je kon er gewoon in lopen (drie dagen lang) Alles fantastisch georganiseerd. Ik heb als eerste vaccine SinoVac gekregen en na drie weken krijg ik (hoop ik) AstraZeneca. (deze combinatie geeft meer antibodies dan twee maal pfizer vaccinatie volgens onderzoek aan een van de Thaise universiteiten. Hoe betrouwbaar dit onderzoek is weet ik niet.

  Ik ben blij. Het geeft me voldoende bescherming om naar Nederland (waar ik zowiezo heen moet om andere reden) te reizen waar ik een Moderna booster erbovenop kan krijgen om een maximale weerstand te hebben tegen de Delta variatie.
  Wat het zal doen met de Lambda variant is niet bekend, ook natuurlijk geen informatie over bescherming tegen de varianten ¨van de rest van het Griekse alfabet¨, maar dat geldt voor alle huidige vaccins.

 4. Han zegt op

  Ik heb me voor Moderna ingeschreven bij bangkok hospital maar omdat dit pas in de loop van volgend jaar leverbaar is en corona hier in het dorp ook zijn intrede heeft gedaan heb ik me een maand geleden op diverse websites ingeschreven.
  Resultaat is dat ik een week geleden gevaccineerd kon worden in the Mall met synovac maar dat bevalt me niet.
  Ik heb ook een afspraak voor begin volgende maand en maandag jl zag ik op een website dat ik me vandaag kon laten vaccineren met sinofarm dus dat heb ik gedaan. 2 september de tweede prik. Daarnaast heb ik ook bevestiging gekregen dat ook voor de Phizer vaccinatie een uitnodiging krijg maar dat is niet meer nodig. De moderna vaccinatie is al betaald dus die prik laat ik volgend jaar ook zetten, die is beter voor de delta variant.
  sommige van die inschrijvingen heb ik met mijn roze id gedaan, andere met mijn paspoort dus mogelijkheden zat in Korat.

  Kijk even naar onderstaande link, daar kun je inschrijven met je roze id of met je paspoort. Is wel in het thais. Succes

  http://www.covidmnrh.com of
  korat prompt

 5. Jochen Schmitz zegt op

  Ik heb mij op verschillende lijsten laten zetten en ook een bevestiging ontvangen dat ik met sukses was ingeschreven. Nooit iets gehoord tot ik in Udon Thani in Centraal las dat je zomaar op 11 augustus binnen kon stappen (zonder reservering) en dan de vaccine kon ontvangen. Ben geweest en heb nu mijn 1e jab ontvangen (Sinovac) en moet pop 1 februari terug komen voor de 2e jab (AstraZeneca)
  \Het was geweldig geregeld heel professional en mijn grote dank aan het Municipality van Udon Thani.
  Ook mijn vriend die mij om 0900 uur belde is alsnog dezelfde dag vaccineert. (als nr. 650)

 6. Johan zegt op

  Beste Adrianus,
  Sla je de juiste leeftijd hebt, en je woont in Khorat, is hier de oplossing, invullen en wachten ( 14 dgn) tot je een SMS krijg ! het kan in de Mall of Maharat doe je best
  https://covidmnrh.com/kovac19.php

 7. willem zegt op

  Ik heb een vriend uit Korat recent een link gestuurd. http://expatvac.consular.go.th/

  Hij heeft zich aangemeld en kon 2 dagen later een vaccinatie krijgen. Binnenkort krijgt hij zijn 2e prik.
  Hij is 74.

  Het systeem schijnt (vaak) wel te werken.

  • willem zegt op

   Hij kreeg zijn vaccinatie in The Mall Korat

 8. Hans van mourik zegt op

  Beste Ton.
  Heb je dit gelezen.

  https://www.thailandblog.nl/reizen/nl-ambassade-belangrijke-mededeling-voor-reizigers-naar-nederland-over-vaccinatie/
  Hans van Mourik

 9. Dree zegt op

  Ik en mijn vrienden van Korat hebben ons ingeschreven via Korat Prompt en hebben al een eerste vaccin gekregen je kan je aanmelden via: https://covidmnrh.com/kovac19.php?fbclid=IwAR1BbNncswm78e_A-I1i4eHAzza8IpzkFkTkTQYy6saPh91fF5IwMdTspUo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website