Beste lezers,

Ik heb een vraag betreffende werkvergunning. Ik heb een bedrijf hier en dus voor mijn werkvergunning vier Thai in dienst. Indien ik een Filipijnse meid in dienst zou nemen, gelden dan dezelfde regels als voor iedere Farang? Dus ook 4 Thai voor 1 werkvergunning?

Met vriendelijke groet,

Nicole


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Moet ik altijd vier Thai in dienst nemen ivm mijn werkvergunning?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Nicole,

  Ik begrijp dat je met je vraag eens wil rondkijken of iemand hier al ervaring mee heeft, maar ik zou toch aanraden om zeker ook rechtstreeks naar het Ministry of Labour te gaan met je vraag.
  Tenslotte kan dit een ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf.

  De ASEAN zou ook wel eens een grote invloed kunnen hebben op de wetgeving rond werken.
  Toch misschien wat betreft werknemers uit de landen die deel uitmaken van de Asean.
  http://www.asean.org/asean/asean-member-states
  http://www.asean.org/communities/asean-economic-community

  Toch even dit.

  Volgens mij kent de wetgeving de term “Farang” niet. Enkel de term “alien employee” m.a.w. alles wat niet Thai is, is een “alien employee”.

  Kijk alvast ook eens op de onderstaande link adrers van het MOL (Ministry of Labour)
  http://www.bangkokpost.com/business/13033_info_ministry-of-labour.html
  “The ministry is tasked exclusively with matters related to labour within the Kingdom of Thailand. This includes domestic labour issues, as well as issues related to foreign workers living and working within Thailand. The ministry is responsible for ensuring adherence by all entities to labour laws and regulations ensuring employment equality and security.”

  Hier kan je alvast ook wel het één en ander al te weten komen
  http://www.mol.go.th/en/anonymouse/home

 2. e thai zegt op

  neem een goede accountanten (boekhouder) met ervaringen in deze zaken en met de
  juiste contacten met de plaatselijke autoreiten labour office tax office etc
  dan gaan de zaken stuk sneller en makkelijker zelf ondervonden

 3. Soi zegt op

  Beste Nicole, zou je jouw vraagstelling wat kunnen verduidelijken? Begrijp ik het goed dat je al een bedrijf hebt, een werkvergunning én 4 TH mensen in dient? Goed geregeld toch! En nu wil je “een Filippijnse meid”. Ik denk dat je bedoelt een werkneemster uit de Filippijnen. Uiteraard is zij gebonden aan een werkvergunning. Die zal ze wel hebben anders kun je haar niet in dienst nemen.
  Is nu jouw vraag of je vanwege de werkvergunning van een eventuele Filippijnse nieuwe werkneemster ook 4 Thai in dienst moet of kunt nemen? In dat geval is het antwoord: neen. Het in dienst hebben van een aantal TH mensen heeft niets van doen met het hebben van werkvergunningen. Het in dienst hebben van een zeker aantal Thai medewerkers is gekoppeld aan de onderneming aan de business, en hangt samen met de bestemming, grootte en aard van die business cq onderneming.
  Daarbij neem jij de Filippijnse in dienst, zij wordt jouw werkneemster, zij heeft verder niets met jouw onderneming van doen, en aan haar werkvergunning hoef je en kun je verder geen rechten noch verplichtingen ontlenen. Is dit voldoende voor wat betreft jouw vraag?

  • Nicole zegt op

   Soi, jij schrijft dat het aantal TH mensen in dienst niets te maken heeft met een werkvergunning, maar ik moet als farang toch echt 4 TH in dienst hebben, anders krijg ik A geen werkvergunning en B geen Non immigrant B visum

 4. martin stalenhoef zegt op

  Het gaat waarschijnlijk zo worden vanaf 1 jan 2016 dat je mensen uit Laos, Filippijnen,Cambodja enz.
  aan kunt stellen zonder werkvergunning dus dezelfde rechten als een Thais pesoneel
  Heb zelf 15 mensewn werken waarvan 2 van Cambodja maar daar hoefde ik geen extra Thaise mensen in dienst te nemen

  • Cornelis zegt op

   Nee, Martin, zo gaat het niet worden. Onder de komende ASEAN Economic Community – AEC – geldt het vrije verkeer van werknemers alleen voor een beperkt aantal beroepsgroepen en dan ook nog onder strenge voorwaarden, o.a betreffende de wederzijdse erkenning van kwalificaties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website