Beste lezers,

Ik heb een vraag, dit betreft vliegtickets naar Bangkok. Ik wil begin april naar Ubon Ratchathani. En na plus minus 14 dagen terug naar Nederland samen met mijn vrouw.

Ik wil in het zelfde vliegtuig met mijn vrouw terug vliegen. Wat is de goedkoopste oplossing? Een retour ticket Amsterdam – Bangkok en voor haar enkele reis in het zelfde vliegtuig. Of twee retour tickets Amsterdam/Bangkok, alleen zij vliegt niet mee vanuit Amsterdam, geen idee of dat een  probleem is voor de vliegmaatschappij?

Of zijn er nog andere goedkopen oplossingen?

Alvast dankjewel voor uw advies, en wens een ieder een gezond 2014 toe.

Pieter Jan

11 reacties op “Lezersvraag: Ik wil terugvliegen met mijn vrouw uit Thailand, welke vliegtickets moet ik boeken?”

 1. Bucky57 zegt op

  Pieter Jan, dit is heel simpel. Tickets geboekt via Europa zijn velen malen goedkoper dan via Azië. Voor jouw kan je het beste een ticket boeken via Nederland. Dus vertrek bv Amsterdam – Bangkok. Voor je partner zit je echter met een probleem. Als je voor haar een ticket boekt via Nederland kan de maatschappij haar weigeren omdat ze het traject Amsterdam – Bangkok niet heeft gevlogen. Tickets van uit Thailand zijn duurder. Het beste kan je een enkele reis boeken voor haar. Is in verhouding wel duurder dan een retourtje.(Soms retour van € 600 en enkele reis € 500) Als jullie dan in Nederland zijn boek je voortaan vanuit Nederland een retourvlucht spaart je honderden Euro’s. Om de mogelijkheid uit te sluiten dat 1 van jullie voorin zit en de andere achter, kun je het beste rechtstreeks bij de maatschappij boeken. Vaak kun je dan ook meteen de stoel kiezen. Dus eerst je eigen vlucht boeken daarna die van je vrouw en daarna zorgen dat jullie bij elkaar zitten. Zorg ook dat je 24 uur van te voren zelf via internet incheckt ben je geheel zeker dat je de stoelen blijft behouden. Via de incheckbalie kunnen soms veranderingen voorkomen omdat jullie volgens de maatschappij als enkeling reizen, worden die sneller van stoel verplaatst.

  • rori zegt op

   Bij Air Berlin is dit nooit een probleem. Zelf meerdere keren op basis van enkele reis gevlogen en ook mijn vrouw.
   Is wel al een paar jaar terug.
   Ook Etihad en Emirates maken er geen probleem van.
   Anders JET Air proberen vanaf Brussel vq via Bombay naar Bangkok vv.

 2. marc zegt op

  pieterjan,

  Norwegian airlines

  Bangkok Amsterdam spot goedkoop 400 euro

  marc

 3. marc zegt op

  pieterjan,

  start vanaf 303 euro per pp

  marc

 4. Alberto Witteveen zegt op

  Kijk eens op de website van http://www.moxtravel.com.
  Hier boek ik altijd mijn tickets om naar Nederland te vliegen.
  Kosten vallen erg mee. Gr en veel succes Alberto

 5. Hans Bos zegt op

  Dat boeken zal nu niet meevallen. Moxtravel is al enige tijd uit de lucht. Geen idee van het hoe en waarom. Ook ik boekte er vaak.

 6. Theetje uit Huissen zegt op

  Hou er in ieder geval rekening mee dat als je een retourticket koopt en je de heenreis geen gebruik maakt van de ticket je hem absoluut niet meer kunt gebruiken voor je retour (schijnt in de voorwaarden te staan die niemand leest),en zul je alsnog een nieuwe ticket moeten kopen.
  en als je er achter komt bij vertrek op de luchthaven loop je het risico van geen plaats of allaminuut geld ophoesten voor de nieuwe ticket.Dit is mijn neef overkomen voor zijn Thaise dochter.

 7. boonma somchan zegt op

  http://Www.bmair.nl hoofdstuk pta tickets vanaf ongeveer 700 euro

  • Lex K. zegt op

   Tot nu toe het enige juiste antwoord, op BMair kan je retour tickets boeken af Bangkok dus Bkk> AMS en dan weer AMS>BKK, neem een jaar ticket waar je de datum, van kan veranderen, iets duurder maar wel handig want je zal ongetwijfeld, hoogst waarschijnlijk, binnen een jaar weer naar Thailand vliegen.

   Met vriendelijke groet,

   Lex K.

 8. hans zegt op

  je kan een ticket kopen bij air berlin via duseldorf deze rekenen per enkele reis

 9. Mathias zegt op

  Ik praat nu over n enkeltje Manila-Frankfurt omdat ik op de Fillipijnen woon. Moet voor zaken in Frankfurt zijn en vond met n beetje zoeken via skyscanner n enkeltje voor 267 Euro eind februari. Met Saudi Air. 200 euros goedkoper dan de andere maatschappijen! Is ook fijn Pieter Jan als u een datum aangeeft…Misschien vliegen andere bloggers in diezelfde periode en kunnen u advies geven?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website