Beste lezers,

Wij komen begin september aan op Suvarnabhumi Airport  in Bangkok. Nu gaan wij direct met een binnenlandse vlucht door naar Phuket. Maar wij moeten dan naar een ander vliegveld want vanaf daar vliegt Air Aisia. Dat heet Don Muang en ligt ook in Bangkok.

Onze vraag is, hoe komen wij het snelste daar? Rijden er ook bussen? Als dat met de taxi moet, wat kost dat ongeveer en hoelang rijd deze daarover?

Hebben jullie nog andere tips?

Bedankt,

Silvia


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Hoe komen wij van Suvarnabhumi Airport naar Don Muang?”

 1. Eriksr zegt op

  Er rijden gratis churtel bussen tussen de twee luchthavens.
  Is erg goed te doen.

 2. Rob Grimijzer zegt op

  Het transport tussen de beide luchthavens is goed geregeld. Er rijden elk uur bussen. De reisduur is ongeveer 1 uur, afhankelijk van de drukte.

 3. compuding zegt op

  Je kan daar aan ieder geüniformeerde persoon vragen waar de shuttle bus naar het vliegveld Don Muang staat deze is gratis en brengt je binnen een half uur naar dat vliegveld( afhankelijk van het tijdstip, file)

 4. Marc zegt op

  Praktische info over de gratis shuttle bus en over de gewone stadsbus nr.554 vind je op: http://www.traveladept.com/from-main-airport-to-don-muang/
  http://www.thailandtotaal.nl/op-vakantie-in-en-reizen-naar-thailand/populaire-bestemmingen-in-thailand/phuket/vervoer-en-phuket/transfers-vanaf-vliegveld-suvarnabhumi-naar-vliegveld-don-muang-trein-en-busstation

 5. Ricardo zegt op

  Er gaat een gratis pendel bus naar DonMuang en terug op vertoon van vliegticket ( en ze kijken niet nauwkeurig) kun je dus meerijden gaat elk kwartier!

 6. Robbie zegt op

  De shuttle bus staat gewoon op de begane grond voor de deuren. De halte is duidelijk herkenbaar. Je moet wel het reçu van je vlucht laten zien, anders mag je niet mee. De shuttle is namelijk alleen bedoeld voor passagiers die gevlogen hebben of dat gaan doen.

  • eriksr zegt op

   O, ik maak regelmatig gebruik van deze bus maar heb nog nooit mijn ticket hoeven laten zien. Gewoon instappen en meestal helpt men netjes met de koffers. ))

   • Robbie zegt op

    Mijn ervaring is dus anders, maar daarom nog steeds wel waar. Ik fantaseer echt niet. Vooral in de richting van Don Mueang naar Suvarnabhumi kom je echt de shuttle niet in zonder een bewijs van gevlogen te hebben. Ook staat daar bij de halte permanent een bord in het Engels met de boodschap dat deze shuttle uitsluitend is toegestaan voor vliegtuigpassagiers.

    • martin zegt op

     Dat is dus prima. Wat is er verkeerd aan ? Je hebt gevlogen en vliegt verder. Dus heb je 2 tickets ?. Gewoon laten zien-instappen. Het is gratis, dus wordt ook verwacht van je, dat je netjes en vriendelijk mee helpt aan dit prima systeem. Zou een mooi voorbeeld zijn voor Schiphol ? Gratis transport tussen Rotterdam airport en Schiphol.

 7. Bram Kieft zegt op

  Buiten de shuttle bus om kun je ook gewoon met de taxi gaan.
  Direct buiten de airport heb je een hokje waar een taxi wordt toegewezen.
  Je krijgt een formulier mee met de naam en taxinummer
  Dus 100% vertrouwd.
  De prijs bedraagt ongeveer 250 THB en dat is inclusief de tolwegen ( ongeveer 100 THB)
  die de taxi chauffeur eerst betaald.
  Binnen een uur ben je op Don Muang

  • klaasje zegt op

   Ik was daar 2 keer en beide keren stond er een rij wachtenden voor de taxi’s van meer dan 100 meter, 2 rijen dik. Dus 1 uur plus de wachttijd!

   • Bram zegt op

    Ik kom al 15 jaar in Thailand en heb nog NOOIT hoeven te wachten.
    Gewoon aanschuiven en binnen 5 minuten heb je dan een officiële taxi
    Er staan meer dan 100 taxi’s dus een wachttijd van één uur is absoluut onmogelijk

   • SanSai zegt op

    Raar…heb ook nog nooit lang moeten wachten…5 minuten hooguit…en kom er minstens 2 keer per jaar..en dat al 8 jaar

 8. Monique zegt op

  Hou wel rekening met het door de douane gaan in Suvarnabhumi, dat kan soms erg lang duren en natuurlijk je koffers maar dat verloopt over het algemeen snel althans dat is mijn ervaring. Inchecken op Don Muang gaat over het algemeen wel snel.

 9. leo zegt op

  Kosten taxi eerder genoemd zijn onjuist. Tolweg totaal 130 Baht. Verplichte fooi 50 Baht. Taxikosten circa 280 tot 350 Baht. Reisduur circa 35 minuten zonder file. Taximeter altijd laten aanzetten. Chauffeurs maken graag deals voor 500 Baht zonder tolkoste. Nooit doen dus!!!

  • Bram Kieft zegt op

   Dan betaal je te veel de prijs die ik noem is de prijs die ik betaal
   Wellicht is het een voordeel dat ik de Thaise taal spreek.

   • leo zegt op

    Dit is absoluut onmogelijk. De tol voor de drie stukken is 25, 45 en 65 Baht.Samen met de verplicht fooi is dat al 180 Baht. Een taxi rijdt echt niet voor 70 Baht van Savarnabum naar Don Muaeng. Of bereken je soms de ritprijs per persoon bij het vervoer van twee personen?

   • RonnyLadPhrao zegt op

    250 Bath zou bijna kunnen maar dan wel zonder tol en dan doe je er waarschijnlijk wel een uur of meer over ipv 35 min (buiten spitsuur).
    Met tol in de prijs inbegrepen kom je er volgens mij niet.
    Niet alleen de prijs lijkt me dan onwaarschijnlijk, maar ik ben ook verbaasd dat de chauffeur de tol eerst betaalt en dus zelf voorschiet.
    Nu ja, misschien zit er af en toe wel eens een witte merel tussen.
    Mijn Thaise vrouw krijgt dit niet voor elkaar en zij spreekt al zeer lang de Thaise taal.

    De prijs van Leo lijkt me dan ook een meer correcte prijs.

    Zoals hij zegt zit je aan tol al aan 135 Bath.
    De afstand tussen beide luchthavens zal een 40 tal km zijn.
    35 Baht startprijs plus onderstaand tarief maakt dat je ongeveer aan 260 Baht komt voor de rit zonder tol. (op een afstand van 40 km gerekend maar wellicht iets meer)
    Met tol, ongeveer 130 Bath, zal je dus ergens iets van een 400 Bath kwijt zijn (afgerond).
    (Ik laat bewust de 50 Baht aan dat taxihokje uit de prijs omdat we dit laatst niet hoefde te betalen (21 augustus). Is de eerste keer. Is dit verandert, of moet je maar vanaf een bepaald uur betalen of waren ze nog niet wakker (0530 geland dus vroeg) – ik weet de reden niet maar we kregen dat papiertje met de gegevens dit keer gratis)

    Prijsberekening per km – taxi-meter
    5 baht per km for 1+ to 12 km
    5.5 baht per km for 12 to 20 km
    6 baht per km for 20 to 40 km
    8.5 baht per kilometer for 40 to 60 km
    (maakt dus 60+44+120 is 224 Bath voor 40 km)

    Maar als er een gratis Shuttle bus is… het kan maar zo eenvoudig zijn denk ik dan of zoals TAK schrijft – doorvliegen via Suvarnabhumi is ook een praktische oplossing.

    • leo zegt op

     Ik heb de rit het afgelopen jaar 20 keer gemaakt. De afstand is circa 50 km (varieert een paar km per taxi ondanks het nemen van dezelfde weg).
     Ik heb een keer een chauffeur meegemaakt die de tol betaalde en het achteraf met mij verrekende. Hij was echter geen witte maar een grijze raaf. Hij had niet gedacht dat ik de tolprijzen wist. Voor die 20 Baht extra die hij voor de tol wilde berekenen kreeg ik een vette lach op mijn gezicht toen ik zei dat de tol 130 baht was.
     Ik heb de taxi meestal om ongeveer 7 uur in de ochtend (vrijdag of zaterdagochtend) en heb nog nooit file gehad.

 10. TAK zegt op

  Waarom vlieg je niet met Thai airlines of Bangkok airways
  van Suvarnabum door naar Phuket. Je kunt dan je koffers
  doorlabelen in Nederland en in Phuket van de band afhalen.
  Scheelt een hele hoop gesleep en goede. Is misschien ietjes duurder
  maar dat lijkt me het meer dan waard.

  groeten,

  TAK

 11. Frankc zegt op

  Het is goed te doen naar Don Muang gaan. De shuttlebus is gratis en goed dus dat is prima. Echter – verbaast me dat dat nog niet genoemd is – de bus gaat niet snachts en als er flinke files staan en dat kan goed in Bangkok, dan heb je een probleem. Ook met de taxi trouwens. Waarvan ik me echt niet kan voorstellen dat dat voor 250 B kan, mijn vriendin lukt dat niet.
  Het alternatief bij file en snacht is dus openbaar vervoer en dat kan prima. Duurt niet veel langer want de metro is snel. En goedkoop. Eerst met de bovengrondse metro City Line van Suvarnabhumi naar eindpunt Makkassan. Daar overstappen op metro naar Lat Phrao (op de lijn naar Bang Sue). Op Lat Phrao taxi nemen voor laatste ongeveer 6 km.

  • Frankc zegt op

   PS om te weten of er een file is ga je dus eerst naar de shuttlebus en vraag je het de chauffeur.En PS2: snachts zonder file kan natuurlijk wel de taxi.

 12. Frankc zegt op

  Helaas moet ik toevoegen dat de City Line snachts niet gaat. Dus taxi is dan enige alternatief.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website