Lezersvraag: Stroming van de Chao Praya rivier?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 oktober 2015

Beste lezers,

Tijdens onze bezoeken aan Bangkok , maken we steevast gebruik van de taxiboten op de Chao Praya. Ineens viel mij iets merkwaardigs op.

‘s Morgens stroomt de rivier van links naar rechts te oordelen naar de waterplanten die meedrijven. Dus van de hoge nummers van de aanlegsteigers naar de lagere. Wanneer ik ‘s avonds terugkeer blijkt de stroomrichting tegengesteld te zijn (dus van lage naar hoge nummers).

Heeft iemand een verklaring voor dit fenomeen?

Met vriendelijke groet,

Sheridan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lezersvraag: Stroming van de Chao Praya rivier?”

 1. nonkelwin zegt op

  Inderdaad heeft Bangkok twee getijden per dag, maar in tegenstelling tot Europa, waar deze duidelijk meetbaar zijn, heerst er in de golf van Siam een ” semi diurnial tide”.
  Dat betekent dat er eerst twee “extreme” hoog en laagwaters zijn, gevolgd door twee “minime” hoog en laagwaters. Op grafiek gezien wordt dit duidelijker, maar dat kan ik hier niet verwezenlijken.
  Zo kan het dus inderdaad dat er gedurende de “minime” periode nauwelijks enige getijde verandering zichtbaar is en men dus de indruk krijgt dat er maar om de twaalf uur een getijverandering plaatsvind.
  Maar erg belangrijk is dat niet voor een doorsnee toerist.
  Geniet van de zee, zowel bij hoog als bij laagwater.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website