Beste lezers,

Weet er iemand iets meer over standplaatsen van brommer-taxi’s in Pattaya? Zijn die plaatsen waar ze hun taxi-brommers stallen in afwachting van klanten, officieel toegekend en mag ik daar met mijn brommer dus niet parkeren?

Gisteren parkeerde ik mijn brommer aan een markt, vlak voor de deur van een 7-Eleven. Er zaten twee Thai met oranje vestje (taxi drivers) en die vroegen mij direct hoelang ik op hun plaats mijn brommer zou parkeren? Er was geen enkele aanduiding van een soort taxi-haven…

Ruikt dit naar willekeur of is dat wettelijk “geregeld” voor die mannen? En hoe daar op reageren?

Groet,

Marc


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Weet iemand iets over standplaatsen van brommer-taxi’s in Pattaya?”

 1. Kees 2 zegt op

  Ik vermoed dat dit niet ‘wettelijk’ geregeld is.

  Maar daar doe je toch niet moeilijk over?
  Gun die mannen de ruimte om hun business te runnen.
  Als ik op of nabij zo’n plek parkeer, vraag ik hun vriendelijk of ik daar mag staan.

  Zelfs al zouden zij geen recht op die plek hebben, dan zou ik het lef niet hebben daar te parkeren als zij nadrukkelijk te kennen geven dit niet op prijs te stellen.

 2. Ron zegt op

  Hele goeie vraag,
  Ik ben ook wel eens vriendelijk doch “dringend” verzocht, hier niet te parkeren met mijn motorbike…
  Je zou denken dat de openbare weg voor iedereen is.

 3. Rob zegt op

  Mijn madame was taxidriver in Pataya: het is inderdaad wettelijk geregeld. Je mag je brommer niet parkeren op de standplaatsen van de taxidrivers. Ze hebben betaald voor een licensie en ze moeten maandelijks betalen. Dus daar mag je echt niet staan. Als ze er de politie bijhalen, heb je prijs.

  • Leo Th. zegt op

   En in aanvulling van Rob merk ik op dat, wel of niet wettelijk geregeld, ik niet graag ruzie met motorbike taxidrivers zou willen hebben met het risico van schade aan mijn motorbike of op een mogelijke vechtpartij!

 4. Fransamsterdam zegt op

  Medio 2014 zijn de motortaxi’s in Pattaya opnieuw gereguleerd.
  De officiële standplaatsen zijn sindsdien herkenbaar, althans men heeft een aanvang gemaakt met het herkenbaar maken. Hiertoe zijn een soort spandoeken in het wit-oranje-rood verstrekt, met een onbekende levensduur. Helaas uitsluitend bedrukt met Thaise teksten. Op het bovenste gedeelte is ruimte om het één en ander in te vullen (de tarieven?), maar ik vrees dat dat pas in fase 2 van het project aan de orde zal komen. De bedoeling lijkt in ieder geval goed.
  Op onderstaande foto de standplaatsen op Second Road op de hoek met Soi 13 en aan de overkant bij McDonald’s in Pattaya Avenue vóór de herregulering.
  .
  https://goo.gl/photos/yicNw2YEsCjXUKRe6
  .
  En op deze foto de situatie ná de herregulering.
  .
  https://goo.gl/photos/TwJNybZnuYWBmjar5
  .
  Als iemand enig idee heeft wat die teksten (helaas niet goed leesbaar op de foto’s) betekenen, dan hoor ik dat graag.

 5. Rob zegt op

  Ik heb jouw fotos aan lijn vrouw laten zien. Het is moeilijk leesbaar maar het zijn inderdaad ondermeer de tarieven die de taxidrivers zouden toepassen. Niet dat ze dat altijd doen. Daarom: voor je vertrekt goed afspreken wat je zal moeten betalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website