Beste lezers,

Een vriend heeft al een half jaar het idee om in Thailand te gaan wonen.

Bij zijn 2é vakantie in Thailand ontmoet hij een vrouw in een bordeel en na 1 week wil hij met haar trouwen om daar dan een huis te willen kopen.

Omdat hij nog enkele jaren een werkverplichting heeft wil hij haar naar hier halen. Persoonlijk vindt ik dit véél te vroeg. In september gaat hij terug naar haar thuis.

Ik hoop dat tegen dan de boel een beetje bezonken is en dat hij inziet dat hij te hard van stapel loopt?

Iemand tips? en/of ervaring mee?

Een bezorgde vriendin uit België

30 reacties op “Lezersvraag: Een vriend wil veel te snel trouwen met een Thaise, advies graag”

 1. chris zegt op

  Laat hem al de verhalen op deze blog maar eens lezen. En daarnaast zijn er verschillende boekjes over Thai vrouwen. Er zijn zowel goede als slechte ervaringen van buitenlandse, Europese mannen met Thai vrouwen. Laat hem ook eens wat informatie inwinnen over de mogelijkheden en onmogelijkheden om in Thailand te gaan wonen. Buitenlanders kunnen hier geen huis bezitten. Dus alles moet op naam van zijn vriendin. Als die hem niet meer ziet zitten is het huis (en het onderliggende geld) van haar en hij is berooid.
  Naast je emotie ook je verstand gebruiken !!!
  Niet alleen de lusten maar ook zaken checken. Lat hem iemand in de hand nemen in Thailand die zaken kan checken voordat hij zich in een avontuur stort dat later zowel emotioneel als financieel een ramp blijkt te zijn.

 2. Khun Peter zegt op

  Adviezen en tips hebben alleen zin als hij daarin geïnteresseerd is. Laten we aannemen dat dit het geval is. Gezien zijn haast, mogen wij ook aannemen dat hij verliefd is (wat gelijk staat aan tijdelijke waanzin). Dat zal waarschijnlijk niet wederzijds zijn want als een bardame verliefd wordt op al haar klanten dan kan zij haar werk niet doen. Van verliefdheid van haar kant zal dus geen sprake zijn. Zij ziet hem waarschijnlijk als een goede kandidaat om voor haar en haar kinderen/familie te zorgen. Daar is niets mis mee. Dat betekent dat hij ‘aantrekkelijk’ is, omdat hij geld heeft. Heeft hij geen geld meer, omdat zij na een bepaalde periode het meeste afgeroomd heeft, dan wordt hij opeens veel minder aantrekkelijk voor haar. Dan kon de relatie wel eens op de klippen lopen. Want zoals zo veel Thaise dames zeggen: Liefde kan je niet eten. Met als resultaat: als ridder te voet terug naar België. Een ervaring rijker en een illusie armer.
  Moraal van het verhaal: niet te snel jouw 15 cm achterna lopen. Geld kan je maar 1 keer uitgeven. Kat uit de boom kijken en dan kan je altijd nog beslissen. Zorg eerst maar eens dat je een paar jaar een stabiele relatie met haar hebt. Als ze echt van je houdt, dan wacht ze wel op je…

 3. cor verhoef zegt op

  Gewoon zo snel mogelijk trouwen, liefst vandaag nog. Bardames staan wereldwijd bekend om hun betrouwbaarheid, loyaliteit en hun algehele afkeer van geld. Ik zeg bouwen dat huis. Zorg wel dat er een stuk of tien kamers gebouwd worden zodat haar familie er ook in ondergebracht kan worden, gezelliger kan bijna niet. Het mooie van Thailand is dat het een land is dat buitenlanders met open armen verwelkomt. Het werk ligt ook voor het oprapen en je kunt overal aan de slag, naar papieren wordt niet gevraagd. Je vriend staat al met 1 been in het paradijs, nu het andere been nog…

 4. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik vind dat het nog lang geduurd heeft.
  Tot zijn 2de vakantie heeft het geduurd voor hij de vrouw leerde kennen waarmee hij al na een week wil trouwen en een huis bouwen. Best wel lang in Thailand.

  Haar zo snel mogelijk voor 3 maanden naar België laten komen is niet zo een slecht idee. Dan leert hij ze toch minstens al eens drie maanden kennen buiten haar werkomgeving en leeft hij er toch al eens 3 maanden dagdagelijks mee samen.
  Ik zeg niet dat het daarmee opgelost is en hij ze dan kent, maar misschien klaart de hemel in die drie maanden wel vanzelf op zonder onweer.

 5. Cornelis zegt op

  Als het onderwerp van deze vraag werkelijk zo dom is te willen trouwen met – en een huis te bouwen voor – een prostituee die hij al een hele week kent, zal hij niet erg gevoelig zijn voor enig advies, vrees ik……..

 6. Fred Holtmans zegt op

  Het is meestal de op de westerse huwelijksmarkt wat kansarme, en daardoor vaak naïeve man die in Azië plotsklaps de “Liefde van zijn Leven” vindt.

 7. cor duran zegt op

  Ik heb deze site altijd met veel bewondering en aandacht gelezen. Als de redactie echter toestaat om zulke domme vragen toe te laten moet ik me gaan beraden of ik wel zo n grote fan van dit blog blijf. Als ik die vriendin was zou ik zelf met de man trouwen, krijgt ze misschien ook een huis.
  Wat een belachelijke vraag op een serieus blog. Ik vind het niet zo zeer belachelijk dat de man met een thaise wil trouwen, maar veel belachelijker dat die belgische vriendin zich hierin mengt. Ik zou de reaktie van de a.s. bruidegom weleens willen horen als hi jde vraag van zijn vriendin onder ogen krijgt. Zo van WAAR BEMOEI JIJ JE EIGENLIJK MEE. HET IS TOCH MIJN LEVEN.

 8. jan veenman zegt op

  Laat gaan die stommeling ,ze leren het nooit en als het fout gaat krijgt het meisje de schuld
  GR.Jantje

 9. ALFONS DE WINTER zegt op

  Ik ben een enthousiast Thailandblog volger en dit sinds jaren dat ik in Thailand woon.
  Ik versta niet dat een zo naïeve vraag op dit forum kan doorkomen. Dus ze staat er nu en daarom mijn eerste keer dat ik reageer. De vraag van zijn vriend ( paniekerig ) houd reeds het antwoord in zich, hij weet het reeds. Alles maar dan ook alles draait om geld in Thailand ( sorry in heel de wereld ) Het land van de glimlach uit de toeristische foldertjes is maar schijn. In Thailand is het een totaal andere wereld met gewoontes en prioriteiten. De rangschikking waarin de Farang voorkomt komt er als de puntjes op de I worden gezet niet op eerste plaats. Dus eerst de naïviteit opzij kom naar ons mooie land op reis en neem je tijd om alles praktisch en intellectueel te ontdekken.

 10. Isabelle zegt op

  Hallo, in Thailand is het zo dat ouders hun dochters erop uit sturen om een rijke westerling aan de haak te slaan. In hun religie is dat niet fout, want als je er in dit leven op vooruit gaat, zal je volgende leven er in elk geval mooier uit zien. Ook is het zo dat (schoon)kinderen hun werkloze of bejaarde ouders moeten onderhouden. Als je dus met een Thaise trouwt, moet je ook haar familie financieel onderhouden. Zij eisen dan vaak dat je voor hen een huis koopt en zo meer. Ik ken iemand die het heeft meegemaakt. Eén advies: koop een goed boek over de Thaise wetten en gebruiken vooraleer je vriend hieraan begint. Groetjes en succes ermee.

 11. Hans vliege zegt op

  Ik denk dat deze belgiese vriend zijn eigen andere vriend een beetje te veel achterna aan het lopen is. Er zijn tal van in het Nederlands geschreven boeken die hem WAKKER zouden moeten schudden. Ik ga hem niet vertellen wat hij wel en niet moet doen, op een ding na, g een of weinig geld sturen en haar daarna voor 3 maanden naar België laten komen. En langzaam tot bezinning komen. Velen zijn je voor gegaan en geruïneerd, ik weet dat je dit niet wil horen marchetempo is de KEIHARDE waarheid.

 12. Jacques zegt op

  Beste vriendin, als ik het goed begrijp heeft uw vriend tijdens vakantie in Thailand een lieve Thaise vrouw ontmoet maar hij mee wil trouwen. Hij werkt in België, dus ze zouden in België gaan wonen. U vindt dat dit allemaal te snel gaat. Misschien heeft u gelijk omdat de personen goed kent. Maar ieder oordeel van een ander die de personen in kwestie niet kent is nutteloos.

  Het feit dat hij in Thailand een (tweede) huis wil kopen vindt u ook geen goed idee. Waarom niet? Als je regelmatig naar Thailand gaat is het heel plezierig om daar een eigen huis te hebben.

  Ik ben zo iemand die kort nadat hij zijn Thaise vrouw had leren kennen wist dat dit de persoon was met wie hij zijn verdere leven zou willen delen. Binnen een half jaar waren we getrouwd, inmiddels ruim 15 jaar geleden. En ik geniet van ons huis in Thailand.

  • Hans Vliege zegt op

   Jacques, in jouw geval heb je gelijk, ook ik ben verkikkerd geraakt op een mooie Thaise en we leven al 2,5 jaar samen in Thailand. MAAR ik denk te kunnen stellen dat wij tot de grote groep behoren waar het allemaal WEL gelukt is, MAAR vergeet de nog veel grotere groep niet die letterlijk en figuurlijk GENAAID en gedesillusioneerd en berooid zijn. Lees de vele literatuur maar zowel in het Nederlands als het Engels.

  • ALFONS DE WINTER zegt op

   Jacques proficiat, zoals bij jou is het bij mij ook goed gekomen na een tijd, maar je reactie is niet correct omdat je ook wel goed genoeg weet dat het in de meeste gevallen NIET zo goed afloopt. Dan mag zijn vriendin hem nog zo goed kennen en weten wat hij wil. Ik herhaal het dat het meestal allemaal om geld gaat en zekerheid voor heel de familie.. Zeg dat dan ook en begin niet dat het een goed idee is om hier dan onmiddellijk een tweede huis te bouwen kwestie als je regelmatig naar Thailand komt. Het huren van een woning nog nooit van gehoord misschien voor een habbekras per maand ?

 13. Freddy zegt op

  Dus lijk ik uit de commentaren kan lezen zeker direct huwen zo snel mogelijk.
  Een echt goede Farang is iemand die maakt dat de ganse familie niet meer moet werken, dit zijn de woorden van een oudere Thaise dame die dit voor mekaar heeft gekregen wel niet in een keer, met verschillende grootte liefdes.

 14. Roland Jacobs zegt op

  Heren wees gerust dat wij toch anders denken dan hij.
  Dommer dan Dom kan hij niet zijn.
  Zulke mensen bestaan ook, en overal in de wereld.

 15. rene zegt op

  Jammer voor hem maar geloof het Thaise adagio: je kan een vrouw uit een bar nemen maar nooit de bar uit de vrouw. Heb het meermalen gezien tijdens mijn jrenlang werk in Thailand en dan ook niet alleen in Thailand maar ook in Cambodia en Vietnam.
  Maar ja liefde is een tijdelijke toestand van waanzin. Zelf ben ik gelukkig getrouwd met een Thaise mevrouw die managaer was in een groot bedrijf… ik ben gelukkig met haar en ik HOOP dat zij dat ook is met mij want inderdaad ga ik naar Thailand verkassen om daar een nieuwe zaak op te zetten.., Hopelijk komt alles goed en ik weet dat ik ginder geen grondrechten heb maar dat omzeil ik een beetje zodat ik toch niet helemaal berooid zal achterblijven in geval van falen.
  Veel succes voor je vriend maar ik vrees sterk.

  • wimol zegt op

   Hypocrisie ten top, ik zou zo graag eens een falang tegenkomen die zijn Thaise vriendin heeft leren kennen in de bar, die zijn ZEER zeldzaam. Mijn vrouw heb ik in de bar leren kennen met vele anderen. Wij hebben nog heel veel contact met verschillende meisjes van toen en deze hebben op enkelen na een goede relatie in het buitenland. Daarentegen heb ik hier in Thailand enkele vrienden die een Thaise vrouw hebben leren kennen via internet en uit betere kringen.
   Inderdaad je kan nooit een bar uit de vrouw halen, maar via internet hebben ze meestal een beetje gestudeerd. Ik heb hier enkele vrienden met een vrouw uit “betere kringen” maar de problemen zijn des te groter, zij kunnen rekenen en manipuleren als geen ander.

   Redactie: Moet de eerste zin niet luiden: … die zijn Thaise vriendin niet heeft leren kennen…

   • wimol zegt op

    Op deze blog zijn veel expats met een thaise partner,maar niemand heeft ze leren kennen in de bar,dus ik ben bijna de enige met partner uit een bar.Zou dus graag nog mensen leren kennen die een vrouw hebben uit een bar maar schijnbaar zijn die zeldzaam.

    • RonnyLadPhrao zegt op

     Wimol

     Als het je kan troosten.
     Ik heb mijn vrouw zo een 16 jaar geleden leren kennen in een bar/guesthouse.
     9 jaar geleden getrouwd.
     Ik ben dus blijkbaar ook een zeldzaam exemplaar maar het maak wel dat jij niet meer uniek bent. 😉

 16. FERDINAND zegt op

  Is dit nu niet het oudste Thailang blog onderwerp, dat elke keer weer opduikt ? Je zou haast denken dat het blog zonder deze verhalen niet zou kunnen bestaan.

  Er zullen vast weer heel veel reacties komen, die we allemaal al eerder voorbij hebben zien gaan. Alle gemeenplaatsen en vooroordelen over Thaise vrouwen waarvan er evenveel kloppen als niet.

  Beter is het je af te vragen wat verwacht je zelf. Ben je op het zelfde sociale in elk geval enigzins zelfde intellectuele niveau. Zoek je een echte soulmate, levenspartner, of een (mogelijk tijdelijke) sexy meid waarmee je een leuke tijd hebt en die je verzorgt.

  Ik ken hier in TH en in NL. ZW. UK en Dtsl mensen die hun partner in een dag en vaak ook in de bar hebben ontmoet en waarmee het prima is afgelopen.

  (De meeste meisjes zien “de bar” ook niet als eerste carrierekeus, maar zoeken net zo goed een lieve man en leuk gezinnetje en die Falang heeft nu eenmaal net iets meer aan kansen te bieden …. denken ze en komen net zo vaak bedrogen uit).

  Iedereen kent echter ook evenveel gevallen die er niet een maar verscheidene keren zijn ingetrapt, niet alleen omdat de vrouw niet deugde, maar vooral omdat HIJ zelf ireeele verwachtingen had. Je koopt nu eenmaal geen levenspartner, je huurt hooguit voor een tijdje een speelkameraadje, die jou dan na een tijdje ook zat is, omdat zij uiteindelijk ook een echte man zoekt en niet alleen geld.

  Nuchter verstand kan helpen. Huis op je eigen naam (grond leasen) geen kadotjes, zij een baan en een opleiding, geen familie onderhouden, elkaars taal spreken en goed kijken of je genoeg dingen gemeenschappelijk hebt.

  Een sexy meid is leuk voor een paar maanden, daarna begint het normale leven. Dus “shop” in Thailand niks anders dan dat je in NL of B ook zou doen. Zit je niet goed in elkaar en kom je thuis niet aan de bak, koop je hier waarschijnlijk ook een kat in de zak.

  Huisslaafjes, speelkameraadjes, sextoys zijn over het algemeen duur in onderhoud, stellen je voortdurend voor verrassingen en gaan niet lang mee.
  (overigens is er niks mis met een Thais speelkameraadje, als je beiden weet waar je op in gaat en wat de verwachtingen, afspraken en samenhangende kosten zijn)

  Een levenlang (wie lukt het al) serieus en gelukkig met elkaar doorbrengen, lukt alleen met gelijkwaardige partners met een beetje dezelfde ideeen en wensen. Soms moeilijk om TH en EU te combineren.

  En misschien even bekijken, jaartje uitproberen, welke plaats JIJ in HAAR sociale leven inneemt. Ben jij 100% haar partner, doe je alles samen of ben je een leuke aanvulling en verder bijzaak in haar leven (vooral als je eenmaal in Thailand leeft). Een Thais huwelijk is vaak meer een “belangengemeenschap” dan een relatie zoals wij die kennen. Familie en buren vaak belangrijker. Niks slechts aan, maar net even anders. Geldt vice versa net zo natuurlijk.

  Ik zou zeggen “op naar de volgende reacties en rampen verhalen”. en voor je “vriend” als ie het ziet zitten en in staat is zijn hart, zijn p … in samenhang met zijn gezond verstand te gebruiken, gewoon doen.! Positief of negatief, In beide gevallen heeft ie de ervaring van zijn leven.
  En leven willen we toch ??!!

 17. Chris Bleeker zegt op

  Het leven bestaat uit ” geluk of pech ” maar de factor pech is in Thailand iets lucratiever,
  2 x vakantie ??? verliefd…kan !!!, 68 miljoen mensen,vele vrouwen,wie ohh wie is de ware.
  Beste raad,….leer eerst het land kennen,dan de mensen,want EEN ding is zeker,Asie is GEEN Europa,en zeer zeker Thailand niet.

 18. math zegt op

  Als iemand verliefd is kan je hem geen raad geven.Zou hem adviseren om na te denken.
  Als ze om geld vraagt stop er mee want dan is het geen echte liefde.Lees de verhalen maar.Heb genoeg ellende om mij heen gezien.

 19. teun zegt op

  En alweer zo’n geval. Hij ontmoet “de liefde van zijn leven” in een bordeel. En dan na 1 week besluiten te trouwen en een huis te kopen.

  Het kan (!) goed gaan, maar deze cocktail is bijna een garantie op een regelrechte ramp. Laat je vriend in de periode, dat hij nog moet werken eerst proberen die geliefde naar Belgie te krijgen. Dan komt hij er wel achter hoeveel energie en geld alleen dat al zal vergen.

  Tot slot nog even aan hem laten weten, dat hij hier geen eigenaar van grond kan worden. Misschien helpt dat als alle andere redelijke argumenten niet het gewenste effect hebben.

  bezint eer ge begint!!!

  • marc zegt op

   Het kan inderdaad goed gaan , ook vaak niet. iemand uit mijn vriendenkring is dit ook van plan, alleen gaat die nog een stapje verder
   Een visum voor de dame is aangevraagd (valse verklaring, hij kent haar helemaal niet zo lang als hij beweerd); de nodige papieren zijn opgestuurd
   Het bijhorende geld natuurlijk ook, in juni wordt ze hier verwacht en over 5 maand wordt er ginder getrouwd.
   Hij is er ook van overtuigd dat ze hier werk gaat zoeken; natuurlijk is dat hier in overvloed,
   de communicatie gaat met gebaren, geen thais kunnen en de dame amper engels
   Het zal me benieuwen, volgens mij DE cocktail voor een regelrechte ramp

 20. sander zegt op

  ik ken ook zo iemand, kent haar ook nog maar net, het geld voor de overtocht is al opgestuurd, de papieren zijn verzonden; over enkele weken wordt ze hier verwacht en nog dit jaar wordt er in Thailand getrouwd.
  Volgens mij HET scenario tot mislukking!

 21. danny zegt op

  Mijn advies:laat haar naar hier komen, ga zelf ook regelmatig naar dit prachtige land, géén geld sturen en zeker niet halsoverkop trouwen,kijk het minstens een jaartje aan, als ze echt van je houdt dan wacht ze wel op je……

  • Roland Jacobs zegt op

   Maar Danny, verlielfd zijn op een meisje dat in een bar werkt,
   betekend dat als je geen GELD op stuurt, dan gaat ze met Klanten mee.
   Er moet toch geld gestuurd worder naar haar ouders.

 22. freddy zegt op

  ik heb lang getwijfeld om een reactie te plaatsen.
  WEES OP JE HOEDE!

  ik leer een zeer lieve thaise vrouw kennen.wordt zelfs héél vriendelijk ontvangen bij haar ouders.
  ik spreek geen thais; S amper 10 woorden engels, maar wat dan nog???
  na 2 weken terug huiswaarts, zooooo verliefd
  hier alles in orde brengen van papieren voor ons huwelijk.
  geld opgestuurd voor ticket.
  Wat een opluchting toen ze hier effectief ook aankwam.
  veel met S op uitstap geweest .
  na het verblijf hier na 2 maand terug naar thailand waar we in het huwelijk treden in gezelschap van mijn zoon.
  na 1 maand ik terug naar Belgie voor werk.
  S heeft natuurlijk geld nodig om ons huisje daar in te richten.
  alles leek goed te gaan tot het eerste meningsverschil, mijn lieve vrouw werd een helleveeg!!
  schelden ;schoppen slaan;enz…… komt overal wel eens voor hé
  om een lang verhaal kort te maken: van mijn voorgestelde toekomst (samen in Belgie en Thailand wonen; later na mijn pensioen emigreren naar Thailand; eerst samen hier werken: vergeet het ! mevrouw werken? kom zeg! ; ( de taal hé)
  veel op café bij de andere thaise dames……en de mannen daar
  kortom scheiding is ingezet…
  van alle zogenaamde vrienden die ik had : opmerkingen genoeg en daar is alles mee gezegd, ik kan nog bij 1 iemand terecht; mijn belgische maatje; zeer veel verloren
  voor mij geen thaise meer, dank je feestelijk

 23. RonnyLadPhrao zegt op

  Moderator: u bent aan het chatten. Graag alleen de lezersvraag beantwoorden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website