Beste lezers,

Op 21-07-2020 ben ik wettelijk gehuwd met mijn iets jongere vriendin in Chonburi. Ik ben gepensioneerd, woon in België en ga eind deze maand ook stoppen met mijn zelfstandige onderneming. Mijn vrouw zorgde voornamelijk voor haar bejaarde moeder en had tijdelijke baantjes waar mogelijk.

Gezien de economische situatie in Thailand, hadden we initieel het plan om haar naar België te halen met een D-visum. De verwachting was dat ze in België gemakkelijker werk zou vinden en dat het leven hier aangenamer zou zijn in vergelijking met het warme, drukke Thailand.

Helaas werden na drie aanvragen, waarvan de laatste twee zijn voorbereid door een gespecialiseerd advocatenkantoor uit Brussel, al haar visumaanvragen afgewezen. Ondanks een bezoek van mijn kant aan Thailand van 20-01 tot 19-02 dit jaar, heeft ze nu te kennen gegeven te willen scheiden. Hier ben ik mee akkoord gegaan, aangezien we inmiddels drie jaar apart in verschillende landen hebben gewoond.

Wij hebben geen gezamenlijke eigendommen, bankrekeningen of kinderen. Dus een scheiding zou in theorie eenvoudig moeten zijn. Ik heb haar een stuk grond aangeboden ter waarde van ongeveer €3000, als een soort startkapitaal voor haar. Echter, de Thaise autoriteiten in Chonburi stellen dat ik fysiek aanwezig moet zijn met mijn paspoort, wat enige complicaties en vertragingen met zich meebrengt. Volgens de rechtbank in Thailand is er ook een procedure waarbij documenten naar de Belgische overheid worden gestuurd, wat weer een langdurig proces is.

Ze heeft contact opgenomen met ‘Siam Legal’, die 40.000 Baht vragen voor hun diensten, en het is onduidelijk hoeveel tijd dit in beslag zal nemen. Ze verlangt nu dat ik alle kosten draag, maar ik ben hier niet toe bereid, gezien ik al veel kosten heb gemaakt voor visumaanvragen, advocaatkosten, reizen en ons gezamenlijk verblijf. Daarnaast heb ik haar maandelijks financieel ondersteund.

Ik heb diverse blogs en artikelen over dit onderwerp in Thailand doorgelezen, maar de informatie lijkt niet compleet. Ik spreek en begrijp geen Thais, wat het allemaal niet makkelijker maakt.

Ik hoop op bruikbare tips of oplossingen, het liefst die dit probleem in een korte tijd kunnen oplossen.

Hartelijk dank voor het lezen en ik kijk uit naar jullie reacties.

Groet,

Bud

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

21 reacties op “Scheiding met Thaise vrouw gaat moeizaam en zij wil dat ik alle kosten betaal”

 1. Jos K. zegt op

  Gewoon niet scheiden ook niks ondertekenen.
  Dan mag ze de procedure alleen opstarten en bekostigen, het zal voor jou zeer rustig worden dan.

  Groet,
  Jos K.

  • Theiw zegt op

   Betekent wel, dat ook hij later niet kan trouwen meer.
   Weet niet hoe het staat als zij nog schulden gaat maken. Hoeveel hij dan aansprakelijk kan worden.
   Zolang die niet terug komt in Thailand is er waarschijnlijk niets aan de hand.

  • budbaroud zegt op

   Bedankt Jos, de struisvogelmethode, dat lijkt me ook de gemakkelijkste oplossing. Maar mijn tekst en uitleg op de site is onvolledig en bijgewerkt, dus komt het zeker niet overeen met de huidige situatie. Ten eerste, ik vraag de scheiding niet maar weiger die ook niet, daar het na 3j procederen en visa aanvragen nu wel stillekesaan genoeg is, wordt tijd dat ik ook even mijn plannen ga bijstellen en het onvermijdelijke onder ogen zie: ik heb zo de indruk dat haar verhaal bij de visumdienst niet zo zuiver is als het zou moeten zijn om te helpen dat visum te verkrijgen……
   En ik wil haar wel graag helpen om de scheiding deftig rond te krijgen, maar voor mij zal al mijn hulp zich beperken tot hetgene ik vanuit Belgie kan doen, want ik ga niet meer naar Th!
   Waarom? Ik hou niet v d warmte, van drukte, van lawaai, van maffia mentaliteit, en idd, ik weiger het een rose en/of een paardenbril te dragen.
   OK, wat is dan de reden dat ik in Th was? Vooral om een hele goeie Thaise vriend (die ook zakenman is en 3 verschillende lopende aktiviteiten heeft) en zijn gezin terug te zien, die ik in 1999 in N-zeeland leerde kennen, en sindsdien was ik al 8x daar om hen te ontmoeten.
   Grtjs, Bud.

 2. Jan zegt op

  Als jullie alle twee akkoord gaan om te scheiden, gaan jullie gewoon met huwelijsakte naar de Amphur en 2 getuigen en in 15 minuten ben je gescheiden.

  • budbaroud zegt op

   Ooo Jan, zo simpel zit het niet hé, ik leef wel in Belgie…
   Dus efkes het vliegtuig op naar Th, ook juist even langs naar de Amphur, en gewoonweg een vlucht terug terwijl ik toch in beweging ben zie ik wel helemaal niet zitten…….
   En het is niet alleen een financiële kwestie.
   Want Th is nu niet echt mijn meest geliefkoosde land.
   Trouwens, we hebben elkaar leren kennen toen ze in Zweden was……, ergens rond de poolcirkel.
   Maar toch bedankt voor je inbreng!

 3. SiamTon zegt op

  Het is naar mijn mening zeer onredelijk van haar dat zij stelt dat jij alle kosten moet betalen. Gezien jij al heel veel kosten betaald heb. Overigen, heb jij gecontroleerd of de ‘Siam Legal’ daadwerkelijk THB 40.000 rekent voor hun bemoeienissen?

  Ik weet niet hoe graag of hoe noodzakelijk het is dat jij gaat scheiden. En of je zowel in Thailand als wel in België bent getrouwd. Indien julie alleen voor de Thaise wet zijn getrouwd in Thailand en het jou om het even is, dan zou ik er verder geen tijd en werk in steken. Laat haar de zaak maar regelen en bijgevolg alle kosten betalen.

  Des te meer jij hier nog tijd en werk in steekt, des te meer geld het jou gaat kosten.

  Vr.,gr.,
  SiamTon

  • budbaroud zegt op

   Dag SiamTon,
   bedankt voor je reactie.
   En nee, ik heb dat bij Siam Legal niet gecontroleerd, en zal dat nu ook zeker niet doen na de reactie van de reactie van Adrie gelezen te hebben.
   Trouwens, ik ben niet degene die de scheiding aanvraagt.
   En nee, gezien ze in die 3j niet naar Be kon komen gezien geen visum, is ons huwelijk hier niet opgenomen in de burgerlijke stand.
   En zoals ik het al vermeldde, ik wil ze wel helpen om de scheiding effectief te maken, maar enkel door hetgeen ik hier van Be in papierwerk kan bijdragen.
   Voor zover mijn werk me dat toelaat.

 4. Soi zegt op

  Beste Bud, naar Belgische Recht is juridisch een wettelijk huwelijk onherstelbaar ontwricht als de huwelijkspartners gedurende een bepaalde periode feitelijk gescheiden leven. Aan de Rechtbank dient een verzoekschrift worden voorgelegd met daarin de argumenten op basis waarvan de partners verklaren dat hun huwelijk kan worden beëindigd. Als beide partners een gezamenlijke aanvraag indienen, dan volstaat het om 6 maanden feitelijk gescheiden te leven. Dient men een eenzijdige aanvraag in, dan moet meer dan 1 jaar feitelijk gescheiden leven. https://www.vlaanderen.be/echtscheiding-op-grond-van-onherstelbare-ontwrichting

  In jouw geval is er al een periode van 3 jaar dat jullie feitelijk gescheiden leven en jij benoemt al voldoende argumenten om een verzoekschrift te staven. Jij kunt via een eigen advocaat een eenzijdige aanvraag tot echtscheiding bij de Rechter indienen. Niets staat in de weg als jouw vrouw aangeeft akkoord te zijn met de aanvraag. Maar meer bemoeienis van haar kant hoeft er niet te zijn. Rechtens heb jij noch jouw vrouw noch een Thai advocaat nodig en betaal jij de te maken kosten van advocaat en de procedure bij de Rechtbank. Na legalisatie en vertaling van de Belgische scheidingspapieren kan jouw vrouw deze documenten neerleggen bij haar Amphoe en de echtscheiding doen inschrijven. Daarmee is de kous af.

  Situatie 2- naar Thais Recht geldt hetzelfde. De ‘Civil Code’; -het Burgerlijk Wetboek- van Thailand geeft aan in Hoofdstuk VI, onder Artikel 1561, sub 4.2 dat na 3 jaar gescheiden leven echtscheiding kan worden aangevraagd bij de Rechtbank. Jouw vrouw heeft aangegeven te willen scheiden dus kan zij kan met behulp van een advocaat een eenzijdig verzoek doen bij de Rechtbank. Niets staat in de weg dat jij een verklaring instuurt dat je akkoord gaat met de aanvraag van jouw vrouw, maar meer bemoeienis van jouw kant moet er niet zijn. Rechtens heeft jouw vrouw noch jou noch een Belgische advocaat nodig, en betaalt zij zelf de kosten. Na legalisatie en vertaling van de Thaise scheidingspapieren kan jij deze documenten neerleggen bij jouw gemeente. De kous is af.

  Kortom: het wordt samen overleggen wie waar de procedure inzet. Situatie 2 lijkt mij het meest aangewezen, immers haar initiatief, en mij lijkt ook dat jullie samen de kosten dragen. Een tango dansen vereist immers 2 partners. Ga daar op het eind niet moeilijk over doen, per slot van rekening heb je zelf vrijwillig en compos mentis ingestemd met het financieel ondersteunen en het huwen van een Thai vrouw op afstand.

  Maar het kan allemaal veel gemakkelijker: de Thai ‘Civil Code’ Hoofdstuk VI van Thailand zegt in de artikelen 1514 en 1515 dat een gezamenlijke overeenstemming aangaande echtscheiding voldoende is en dat een schriftelijke verklaring daartoe neergelegd en ingeschreven bij de Amphoe volstaat. Waarmee de kous ook af is. Je zou kunnen overwegen nogmaals af te reizen om samen de tocht naar de Amphoe te maken. Als je toch al van plan was haar 3K euro te schenken voor een stukje grond, kun je (een deel van) dat geld ook gebruiken om de kosten te dekken. Want hoeveel grond kun je nou kopen van 110K Thai baht. Bedoel je niet 30K euro = 1,15M ThB. In dat geval hoeft er geen discussie te zijn over hoe de procedure betaald gaat worden? Sterkte en succes.

  • budbaroud zegt op

   Dag Soi,
   Door de onvolledige en ingekorte versie van mijn tekst slaan veel reacties hier deftig de bal mis….
   Maar het zij jullie vergeven, je wist trouwens niet beter.
   Dus hier ook even een rechtzetting: we zijn dus enkel wettelijk getrouwd in Th, en helemaal niets in Be.
   En met je compos mentis uitspraak zit je er ook naast, want ik heb wel lijfelijk een Thaise vrouw die ik al een tijdje kende gehuwd en dus niet zoals je zegt een huwelijk op afstand, en we hadden al een kosten delende overeenkomst van voor het huwelijk. Deze overeenkomst kwam ook voort uit haar eigen wil om voor zichzelf te zorgen en niet afhankeliojk te zijn van buitenlandse subsidies……
   In verband met de grond maakt het eigenlijk niet uit of het over 110K gaat of over 1,15M B, het gaat over ong 5000m2.
   Je reactie betreffende het tango dansen vond ik wel grappig!
   Maar wat als je al in het stadium zit van een wilde rock and roll, waar je evenveel alleen danst als je elkaar vasthoudt????
   Maar toch bedankt!

 5. Stefaan zegt op

  Jammer dat het nooit tot samen-leven is gekomen.
  Voor de scheiding zit het probleem “in een korte tijd kunnen oplossen”.
  Jij bent gehaast, zij niet. Dit werkt in je nadeel. Zoals Jos K. hierboven aangaf : neem geen actie.

  • budbaroud zegt op

   Bedankt Stefaan, maar zij is gehaast, ik niet!!!
   Zoveelste foute redenering volgend op mijn tekst die niet integraal werd geplaatst, maar bijgewerkt, geslepen, gezuiverd, en geplaatst om zeker de Thailand lovers niet tegen de haren in te strijken….
   Het is niet omdat ik van een Thaise houd dat ik ook van Th hou, dat lijkt me de reinste logica.
   Grtjs, Bud.

 6. Adrie zegt op

  Naar de gemeente gaan waar je getrouwd bent, net zoals eerder is aangegeven.
  Met Siam Legal geen zaken doen, niet betrouwbaar !!

  • budbaroud zegt op

   Bedankt Adrie,
   Lijkt me een goed antwoord, maar ik ben niet in Th!
   Je tip betreffende Siam Legal is opgeslagen, dacht ook al niet om dat te doen!
   Grtjs, Bud.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Ik vind het eigenlijk wel vreemd dat je officieel gehuwd bent zoals je zegt en dat dan een gezinshereniging (visum D) wordt geweigerd.

  Agentschap Integratie en Inburgering zegt daarover:

  Als je voldoet aan de voorwaarden voor gezinshereniging kan de DVZ je aanvraag niet weigeren, tenzij:
  – je fraude pleegde of andere onwettige middelen gebruikte (bv. schijnhuwelijk).
  – je een gevaar bent voor de openbare orde of nationale veiligheid. Een strafrechtelijke veroordeling is daarvan op zich nog geen bewijs. Het gevaar moet actueel zijn.
  – je een gevaar bent voor de volksgezondheid. Het moet gaan om een ziekte die staat in de bijlage tot de Verblijfswet.
  https://www.agii.be/thema/je-bent-familielid-van-een-belg/je-bent-derdelander/je-bent-echtgenoot-of-gelijkgesteld-partner-van-een-belg/hoe-verloopt-de-procedure-in-belgie-voor-gezinshereniging-met-een-belgische

  Wil dit dan zeggen dat het huwelijk door België niet werd of wordt erkend?
  Indien zo, hoe kan je dan sowieso scheiden in België als dat huwelijk niet erkend werd?
  Rest nog enkel Thailand om het daar te laten ontbinden denk ik dan.
  En ja, je kan eenzijdig scheiden indien je kan bewijzen langdurig bewust gescheiden te leven maar dat heeft Soi al uitgebreid uitgelegd.

  • budbaroud zegt op

   Bedankt Ronny voor je uitleg!
   Die teksten en organisaties ken ik onderhand van buiten en heb er veel opgeslagen op mijn persoonlijke pagina.
   Even wat uitleg over enkele v d valstrikken van immigratie/binnenlandse zaken: bij de eerste weigering vonden ze mijn woonadres onvolledig, dus kregen we na 2m een weigering.
   Niettegenstaande de open tijd voor een visum 6m is, en je dus tijd en mogelijkheid zou moeten hebben om extra documenten of rechtzettingen door te voeren, wilden ze daar niets van weten.
   Tweede aanvraag, ingediend door advokaten kantoor, en niettegenstaande mijn extra inkomen van mijn heropgestarte zelfstandige zaak, werd geweigerd omdat het boekhoudkundig eind rapport, gezien ik nog mijn belasting afrekening nog niet had, geweigerd werd na 6w omdat het volgens hen geen rechtsgeldig document was.
   Ook hier geen mogelijkheid om dit binnen de 6m periode bij te stellen.
   Derde aanvraag, ook via advocaten, werd ook na 6w geweigerd omdat ik een IGO pensioen bijstelling heb, en ze lieten weten dat ze bang waren dat mijn vrouw die ook zou eisen als ze eenmaal in Be zou zijn….
   De eerste en tweede aanvraag had ik die IGO ook al, maar toen vonden ze dat dit wel rechtsgeldig was.
   In verband met de erkenning in Be van ons huwelijk, ben ik na mijn terugkeer na covid naar de gemeente geweest met de documenten die ik meehad, en ze lieten me weten aan de slag ermee te gaan.
   Toen ik 3-4w later es voorzichtig vroeg hoe ver ze ermee stonden, lieten ze me weten dat ik alles terug mocht ophalen want ze konden niets ermee…., dit was toen ik nog in de provincie Luxemburg woonde.
   Een tijdje later verhuisde ik weer naar W-Vlaanderen en de gemeente daar zei dat ze enkel het overschrijven in de registers v d papieren deden als mijn vrouw hier was met een geldig visum D…..
   Ik heb dus ook nooit vermeld dat ik in Be wilde scheiden daar we voor de Belgische wet gewoon niet getrouwd waren, maar wel dat het over ons wettelijke Thaise huwelijk ging en scheiding die mijn vrouw wil verwezenlijkt zien in Th…..

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik haalde scheiden in België erbij omdat dit ergens als een optie werd weerhouden maar ik daarmee wilde zeggen dat dit sowieso geen optie is en enkel Thailand rest om te scheiden.

    Als het visum op gezinshereniging werd geweigerd zal dat alvast niet zijn omdat je huwelijk niet is ingeschreven in België. Je kan dat ook aanvragen zonder dat je huwelijk al is geregistreerd in je gemeente.
    Toen ik huwde is ons huwelijk ook pas ingeschreven nadat mijn vrouw in België was op basis van gezinshereniging.

    Trouwens dat je originele bijdrage is “bijgewerkt, geslepen, gezuiverd, en geplaatst om zeker de Thailand lovers niet tegen de haren in te strijken….” is wel kort door de bocht denk ik. Z

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik haalde scheiden in België erbij omdat dit ergens als een optie werd weerhouden maar ik daarmee wilde zeggen dat dit sowieso geen optie is en enkel Thailand rest om te scheiden.

    Als het visum op gezinshereniging werd geweigerd zal dat alvast niet zijn omdat je huwelijk niet is ingeschreven in België. Je kan dat ook aanvragen zonder dat je huwelijk al is geregistreerd in je gemeente.
    Toen ik huwde is ons huwelijk ook pas ingeschreven nadat mijn vrouw in België was op basis van gezinshereniging.

    Trouwens dat je originele bijdrage is “bijgewerkt, geslepen, gezuiverd, en geplaatst om zeker de Thailand lovers niet tegen de haren in te strijken….” is wel kort door de bocht denk ik. Zal wel zijn reden gehad hebben dan.

   • RonnyLatYa zegt op

    Trouwens, ik ben een Thailand Lover maar voor mij hoeft men al zeker geen teksten bij te werken, bij te slijpen of te zuiveren.

   • RonnyLatYa zegt op

    Je hoeft natuurlijk niet van Thailand te houden en ook niet van de warmte, van drukte, van lawaai, van maffia mentaliteit, en wat je nog mag van vinden. Ieder zijn goesting.

    Maar dat je vrouw een visum geweigerd wordt, of dat je het huwelijk niet kan registreren in België en alles wat daarbij komt heeft natuurlijk enkel met België te maken. Daar zit uiteindelijk Thailand voor niks tussen, wat je dan over Thailand ook mag denken.

 8. Dre zegt op

  Beste Bud,

  Hoop dat ik met dit antwoord de redactie van dit fantastische blog, noch Uzelf in de haren strijk. Maar er zijn enkele bedenkingen die me van het hart moeten.
  Als rasechte Belg én tevens dan nog ” nen echte vloaming” te zijn, zijn we gekend om géén enkel blad voor de mond te nemen en te zeggen wat ons ( althans mij) op het hart ligt. Soms tot spijt van wie het benijd.
  Eigenlijk kan ik stellen dat RonnyLatYa goed opmerkte dat er ergens bij uw vraagstelling enige vraagtekens dienen geplaats te worden, temeer daar er op sommige punten sprake is van contradictorische elementen.
  Het is zéker niet mijn bedoeling om ” de advocaat van de duivel ” te spelen, doch sommige punten in uw verhaal doen me toch de wenkbrauwen fronsen.
  U vermeld dat ge gepensioneerd bent en je eind deze maand gaat stoppen met uw zelfstandige onderneming ????? Vind ik toch raar.
  Pensioenleeftijd 65 jaar en vrouw ietsje jonger met intentie om naar België te komen omdat het leven hiér in België aangenamer is en ze hier makkelijker aan werk kan geraken. Aangenamer ???? Werk vinden ???? Met de huidige tendens zijn er velen die België ontvluchten ( mij inclusief ) omdat hier alles zó poke duur wordt. Het aangename heeft hier plaats gemaakt voor onzekerheid en onveilig gevoel. Brussel, Gent, Antwerpen en nog enkele steden worden overspoeld door drugs gerelateerde criminaliteit. Trouwens, dat moet ge toch weten, want ge zijt momenteel in België. Als ge dàt als aangenaam ervaart ? Nou moe !
  Gezien de economische toestand in Thailand ?? De economie begint stilaan wéér open te bloeien in Thailand en met een degelijk pensioen is het daar heerlijk genieten van de oude dag iets wat in tegenstelling tot België met de dag onmogelijker wordt.
  Nog maar pas 3 jaar wettelijk gehuwd en nu reeds, nà enkele kleine administratieve tegenslagen al spreken over scheiding ?? Door omstandigheden , buiten mijn wil om, zijn mijn vrouw en ik 5 jaar feitelijk gescheiden, maar het woord echtscheiding is door ons beiden nog nóóit in de mond genomen. Integendeel, eind oktober dit jaar, uitgerekend op mijn 70é verjaardag zullen we elkaar nà 5 jaar terug in de armen mogen sluiten. Ons wettelijk huwelijk, aangegaan in 2011 in Thailand is 7 jaar als een schijnhuwelijk behandeld geweest ondanks de staalharde bewijzen van tegendeel. Moest ge wéten welke bergen ik heb moeten verzetten, man lieve deugd dààr kan ik een hele boek over schrijven. Mààr opgeven ??? Nee, “voor de dood ni ” zeggen ze in de Vlaanders.
  Dàt noem ik pas vechten voor de liefde.!! En straks plukken we de mooie vruchten voor onze jarenlange strijd.
  Nu ja, wie ben ik om je op andere gedachten te willen brengen.
  Wil maar zeggen,
  wens je het allerbeste toe,
  Dre

 9. budbaroud zegt op

  Dag mede-Vloaming Dre,

  Heb met plezier je bijdrage gelezen, en ook je angst dat je nen rasechten Vlaamsen met woorden zou kunnen tegen de haren in strijken….
  Als ge maar genen boom in de mond neemt, kunde tegen mij alles zeggen wat je wil, heb wisselgeld genoeg om je met gelijke munt te betalen!

  Je hebt vermoedelijk al mijn reacties gelezen, ook naar Ronny, en daarbij heb ik geprobeerd om de situatie zo duidelijk mogelijk uit te leggen om de hiaten in het geposte artikel te compenseren.

  En het is redelijk contradictorisch dat je elementen vind die contradictorisch zijn, of het moet voortvloeien uit het feit dat je denkt het bij het rechte eind te hebben, en dat je denkt dat ik verkeerd ben door niet van Thailand en al zijn ongemakken te houden…..

  Goed, laten we es de wenkbrouwenfronsende punten onder de loep nemen:
  – Het lijkt erop dat je kwa Belgische werk- en pensioenwetgeving niet veel kaas gegeten hebt (vergeef me de uitdrukking en hiermee zal ik me nu dus ook nen helen hoop nollanders op de nek halen), maar het is zo dat je, eenmaal je de pensioenleeftijd bereikt hebt, een voorkeursregeling hebt als je verder officieel doorgaat met je zaak, in de zin dat je verminderde sociale lasten betaald (momenteel ong 130€/trim ongeacht het inkomen), en dat je pensioenuitkering gewoon doorgaat en in het geval je ook IGO gerechtigde bent, dit ook verder doorgestort krijgt.
  – Aangenamer in België??? Jazeker, voor mij en voor heel veel mensen ook. Sommigen houden van Th, anderen van Afrika of Peru, maar daarom is Th voor iedereen nog niet aangenamer te leven dan hier. Waarom zouden er anders zoveel Thais in België, maar ook in Zweden, Nederland, Frankrijk, Duitsland, enz, enz, …wonen?? als het echt zo fantastisch is in hun thuisland???
  – Werk vinden? Euh, jazeker, ik heb nooit zonder werk gezeten, en hier in de streek worden altijd maar weer nieuwe mensen gevraagd. Wat je in Th niet kunt zeggen. Maar ok, ik hou van mijn werk, van mijn klanten (velen zijn vrienden geworden), en van afgewerkte uitdagingen.
  – Duur?? Ja, natuurlijk meer dan in Th, maar hier krijg je tenminste nog kwaliteit en kun je tenminste nog een deal sluiten zonder bedrogen te worden.
  – Onzekerheid en onveilig gevoel: tja, dat vind ik juist in Th en met de Thais, zo moeilijk om es over iets te praten of om es iets aan te kopen zonder een loer gelegd te worden, nee, das niets voor mij.
  – Drugs gerelateerde criminaliteit?: Och, nu ontgoochel je me toch wel heel erg Dre, zoals Th voor zoiets gekend is zijn het hier maar misdienaartjes, maar ja, hopelijk verkies je zelf om dit te ontkennen?!
  – Economie in Th??: wel wel wel, zo’n fantastische vooruitgang ze daar meemaken zeg. Daarom zijn er waarschijnlijk ook zoveel miljoenen mensen die met 25Baht de maand moeten doorkomen denk ik…..

  Misschien onmogelijk voor jou, maar gezien ik super positief ben geniet ik hier elke dag van het fantastische leven en de prachtige seizoenen, samen met mijn kinderen, kleinkinderen, en mijn vele vrienden en vriendinnen.

  Ja, meer dan 3j gehuwd en we hebben het geluk gehad toch al 4,5m samen te kunnen zijn, fantastisch toch?
  Idd, door omstandigheden, en misschien ook wel wa moeilijke wil van mijn vrouw? Heb zo een vermoeden.
  Want nu heeft ze lang genoeg gewacht en wil ze via een toeristisch visum naar Europa, om te gaan werken bij vriendinnen in Zweden of misschien zelfs in Oostende.
  Maar gezien ze nu geen C-visum kan krijgen gezien met mij getrouwd, is de enige oplossing voor haar om terug vrij te zijn, dus scheiden…

  Ik wilde je toch ook es feliciteren met jullie volharding om het tot een goed einde te brengen, en wens jullie al het beste toe in de voortzetting van jullie leven samen.
  IK vecht nu voor mijn vrijheid, heb daar veel meer aan dan in een arm land gratis in de zon te kunnen zitten…

  Beste Dre, het zal je toch niet lukken om me op andere gedachten te brengen.
  Want deze gedachte om dat bij jou te proberen komt niet eens bij mij op.

  Hartelijk bedankt voor de prettige babbel!
  Geniet samen van jullie handel en wandel.

  Bud.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website