Lezersvraag: Waarom zijn er relatief veel autobranden in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 december 2014

Beste lezers,

Wanneer ik met de bus door Thailand reis zie ik met enige regelmaat een auto in brand staan op de snelweg. Tot nu toe al een keer of vier de afgelopen twee jaar.

Hoewel ik in Nederland ook veel op de weg zit zie ik dat nooit. Hoe komt het dat er zoveel autobranden in Thailand zijn? Is het oververhitting, slecht onderhoud? Wie kan mij dat uitleggen?

Groeten,

Dirk

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Waarom zijn er relatief veel autobranden in Thailand”

 1. Eddy zegt op

  Je geeft zelf al het goede antwoord, in de regel slecht onderhoud, wat veel voorkomt is een brandstofleiding breuk, deze leidingen zijn vaak van rubber, aangezien rubber nogal gevoelig is voor het klimaat hier, raken ze snel poreus waardoor ze gaan lekken.
  Grootste fout die automobilisten vaak in zo´n geval maken is, als ze zien dat de wagen brand, in paniek raken, en zo de auto op contact laten, waardoor de benzinepomp blijft werken, je raad het al, in no time is je heilige koe een enorme vuurzee.

 2. teun zegt op

  Reden gelegen van slecht/geen onderhoud is vaak gelegen in veel te hoge financieringslasten om toch maar een auto te hebben. Alleen af toe geld voor benzine en als de auto het echt niet doet “beun de haas” laten “maken”. Dus regulier onderhoud is er dan nauwelijks.

 3. Lex K. zegt op

  Beste Dirk,
  ik denk dat je een pech vogel bent, als je niet van auto’s houdt die in de fik staan, of een geluks vogel als je wel van een goede brand houdt, ik reis zelf al meer dan 30 jaar door Thailand en ik heb echt nog nooit een auto in de brand zien staan, op de snelweg, wel op andere plaatsen maar dan was het overduidelijk vandalisme of verzekering-creativiteit.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website