Beste lezers,

Wij gaan met z’n viertjes in augustus naar Thailand, kan iemand mij adviseren of ik alles moet regelen vanuit Nederland?

Of kan ik daar ook ter plekke de trein naar Chiang Mai regelen. En over binnenlandse vluchten, is dat daar ook nog te regelen of ook vanuit hier?

Groetjes,

Angelique

11 reacties op “Lezersvraag: Moet ik het reizen in Thailand vooraf regelen?”

 1. Henny van Ofwegen zegt op

  Hallo Angelique.

  Wij gaan regelmatig naar Thailand omdat onze zoon daar woont. We regelen hotels alleen tevoren als we er langere tijd verblijven of in het (winter)hoogseizoen. Als we rondreizen kijken we een paar dagen tevoren op Booking.com of Agoda.com naar een leuk hotel, lukt altijd. En waarschijnlijk kun je ook ter plekke wel wat vinden.

  Binnenlandse vluchten zijn (aanzienlijk) goedkoper als je ze een paar weken tevoren boekt, maar op het laatste moment lukt het ook altijd. Hier boeken gaat uitstekend via internet (Air Asia of Nok Air bijvoorbeeld).

  De eerste klas van de trein naar Chiang Mai is op het laatste moment vaak vol. We hebben de reis 1 keer gemaakt met de trein, maar voortaan nemen we het vliegtuig. Het was erg koud in de trein, het stonk en de wc’s waren vies.

  Laat het weten als je nog vragen hebt. Succes en veel plezier!

 2. Cees zegt op

  Hallo Angelique,

  Ik kom al ruim 15 jaar in Thailand en het enige wat ik in Nederland regel is de eerste hotelnacht in Thailand. Verlengen is altijd mogelijk indien noodzakelijk. Wat ik wil doen in Thailand regel ik ter plekke, nooit een probleem gehad.
  Hulp kan je altijd krijgen indien dat moet, mensen zijn uiterst vriendelijk.

  Groet en een fijne tijd in Thailand

 3. Nynke zegt op

  Beste Angelique,

  Je kan prima alles terplekke regelen. Ik zou voor de eerste nacht / nachten wel alvast een hotel/hostel boeken zodat je vanuit daar alles verder kan plannen. Ik ben 4 jaar geleden in Thailand geweest voor 3 maanden, en hadden niks van te voren geboekt, alleen dan de eerste nacht een hotel. De trein naar Chiang Mai moet je wel een paar dagen op voorhand boeken. 2e klas is prima, dan heb je gewoon een ventilator ipv airco. Ik heb meerdere mensen gehoord dat het met de airco (1e klas) veels te koud werd inderdaad. Wij hadden gewoon overdag lekker het raam open. Ik vond de treinreis juist een geweldige ervaring, het stonk bij ons helemaal niet en de toiletten, ok schoon is anders, maar het zijn hurk toiletten dus je komt toch nergens aan. Ik vond het een prettigere manier van reizen dan met de bus.

  Hostels boekten we overigens ook nooit op voorhand, we kwamen aan in het stadje en gingen gewoon rondkijken naar wat er beschikbaar was.
  Ik vind het een hele prettige manier van reizen, wat ook prima gaat in Thailand.

  Succes en veel plezier!

 4. f baarssen zegt op

  hoi

  Binnenlandse vluchten zijn lange tijd van te voor vaak de helft goedkoper.Of er moet een aanbieding zijn dan gaat het verhaal niet op.Hotels zijn goed daar te regelen maar wat research werk vooraf kan nooit geen kwaad.Zelf regel ik het meeste van te voren zodat ik altijd zeker ben van plaats als het om kleinschalige resorts gaat.

 5. arjanda zegt op

  Regel zelf nooit iets .Ga je naar Thailand ,dan ga je niet op vakantie, maar je gaat op avontuur!
  Dus laat het je overkomen en regel niks .Thailand is erg toerist vriendelijk en alles is er perfect op afgestemd.Een fijn avontuur toegewenst>

 6. Lung John zegt op

  Hallo,

  Moest ik u zijn dan zou ik alles regelen wanneer je nog in nederland bent, het is niet zo Evident om daar ter plaatse alles te regelen, want je verliest heel veel tijd. Wat betreft binnenlandse vluchten, dan raad ik aan om met NOK AIR te vliegen want die geven voor het ogenblik promoties. Geniet van uw reis

 7. Singtoo zegt op

  Met alles van te voren kun je jezelf ook in stress situaties begeven.
  Want ter plaatse wil je toch wat langer, korter blijven waar je nu bent.
  Maar ja je hebt dit hotel 4 dagen geboekt.
  Ik zegt ter plaatse kijken boeken en je laten beïnvloeden door ideeën, ervaringen, etc.
  Bevalt het niet wegwezen op naar de volgende plaats.
  Vorige keer was dit hotel nog goed.
  Nu niet dan op naar de volgende.
  Maar ja wil je alles 100% zeker hebben.
  Ga dan niet naar Thailand toe.
  Want het kan wel eens iets anders lopen als dat je geboekt hebt.
  En ja dat geeft dan weer stress.
  Dan denk je alles geregeld te hebben.

 8. math zegt op

  Als ik naar Thailand ga boek ik alleen de vlucht.De rest regel ik altijd daar nok air is voor binnenlandse vluchten zeer goed en een dag of 3 van voren goed te boeken.

 9. ruud NK zegt op

  A., Thailand is een heel groot land. Ik weet niet of je voor de 1e keer gaat. Ik zou vooraf een plan maken waar ik naar toe wil, midden, noord, zuid of stranden of een combinatie. Maar niet tot in de puntjes, je red het toch niet om alles te zien. Voor de 1e dag zou ik zeker een hotel regelen. Zou zeker na de lange vlucht niet zelf gaan zoeken. Ook is het makkelijk als je een doel hebt om heen te gaan na je lange vlucht. Denk ook aan de hete die je nog niet gewend bent.
  Verder alles ter plaatse regelen. Augustus is geen hoogseizoen dus overal is plaats te vinden. Reizen door Thailand is makkelijk en simpel.

 10. Hennie zegt op

  kijk eens op http://www.greenwoodtravel.nl die relen alles tegen een goede prijs
  je kan ook bellen ,en vragen naar Erst,dat is een Hollander wij gaan al voor de 15 de keer ,en alles loopt perfect ,je kan al voor 2cent per min bellen naar Thailand

 11. Thallay zegt op

  Het hangt ervan af hoe avontuurlijk jullie zijn. Augustus ir nog geen hoogseizoen, dus accomodaties zullen voldoende voorhanden zijn. Vervoer en vluchten zijn uitstekend van hieruit te regelen. Het is dan ook een stuk goedkoper aangezien er geen reisagent een centje van mee wil pikken. Wat je wel goed moet regelen is verzekering en voldoende geld en je visum, als je langer dan 30 dagen wilt blijven. Het is hier warm zat dus veel kleding is niet nodig. Wel kan er zo nu en dan een stevige bui vallen, het is regenseizoen. Dat wil niet zeggen dat het de hele dag regent, maar dat er meer kans bestaat op buien, niet eens iedere dag.

  geniet van het mooie Thailand en veel plezier en suuces met jullie reis.

  Thallay


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website