Geachte lezers,

Ik overweeg aanschaf van de vrijwel nieuwe motorfiets van een Nederlander. Ik ken de verkoper persoonlijk dus daar hoef ik geen advies over.

Maar ik woon in provincie A en de verkoper woont in de naburige provincie B en dus heeft de motor een groen boekje en kentekenplaat van provincie B. Registratie van de verkoop vindt in ‘B’ plaats denk ik.

Kan ik daarmee blijven rijden tot de verplichte verzekering en de wegenbelasting vervalt?

Of vervalt de verplichte verzekering op de datum van de aankoop en moet ik de motorfiets direct in mijn woonprovincie laten registreren?

Dank voor jullie advies.

Erik

4 reacties op “Lezersvraag: Registratie/verzekering voertuig uit andere provincie”

 1. Eddy oet Twente zegt op

  “Kan ik daarmee blijven rijden tot de verplichte verzekering en de wegenbelasting vervalt?”

  In mijn geval wel, heb vorige maand in de Provincie Loei een 2e hands auto gekocht (ik denk dat de procedure voor een motorfiets niet anders is) en deze in de stad Loei bij de voertuigregistratie op naam laten zetten, ook gelijk een nieuwe verzekering en belasting voor een jaar geregeld, kon op hetzelfde kantoor, na een simpele keuring ter plaatse, in mijn geval hebben de Heren technischi alleen maar het chassisnummer + motornummer gecontroleerd, het kenteken op naam teruggekregen, kentekenplaat blijft voor een jaar gewoon op de auto tot de volgende keuring in uw eigen provincie, dan pas krijgt u een nieuwe kentekenplaat van de provincie waar u ingeschreven staat.

  suc6
  Eddy.

 2. Piloe zegt op

  De verkoop moet je registreren op de “kongson” ( registratiebureau voor voertuigen, meestal paars geverfde muren) De verkoper tekent een formulier dat hij afstand doet van de brommer. Daar staat niet op aan wie.
  De koper moet zich dan met het groene boekje en dat formulier aanmelden bij hetzelfde of een ander registratiebureau, maakt niet uit.
  Ik rijd met een in Chiangmai geregistreerde motorfiets en woon nu in Pattaya. Ik ging hier de verzekering en het wegentaksvignet vernieuwen. Mijn motor heeft nog steeds de nummerplaat van Chiangmai.
  Een probleem heb ik dus niet ondervonden.

  • Rudy Van Goethem zegt op

   Moderator: lezersvragen moeten naar de redactie worden gestuurd.

 3. henry zegt op

  Ik woon in Nonthaburi en heb mijn tweedehandswagen in Bangkok gekocht. gewoon in het blauwe boek ( in uw geval groene boekje) mijn naam als eigenaar laten plaatsen. Waar U de overdracht doet is ook al niet belangrijk. Ik heb verleden jaar een nieuwe motor gekregen onder garantie, wel die verandering werd ook zonder enig probleem geregeld.

  Ik rijd na 7 jaar nog steeds met een Bangkok nummerplaat. Voor verzekering en rijtaksen is dat helemaal geen probleem.

  Weet wel; als U morgen uw wagen een andere kleurtje wil geven, dat men verplicht is te melden op het transportoffice, en dat uw blauw registratie boekje word aangepast.3

  PS. Mijn naam als eigenaar staat in Romeinse letters vermeld, dus niet in het Thai. Dus laat U hierovfer ook niks wijsmaken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website