Lezersvraag: Regenseizoen in Thailand, is het dan ook lekker weer?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 januari 2014

Beste lezers,

Graag zou ik wat meer willen weten over het regenseizoen in Thailand. Ik wil samen met een vriend naar Thailand in de periode van 28 juli t/m 15 augustus. Echter lezen we overal dat het dan het regenseizoen is en behoorlijk kan regenen. Ook zien we veel mensen op internet zeggen dat de buien meestal kort en erg hevig kunnen zijn.

Natuurlijk kan niemand van te voren voorspellen wat het weer doet maar graag willen wij in deze periode gaan rondtrekken maar ook dat het lekker weer is om te zwemmen en elke dag in de korte broek te kunnen lopen.

Kunt u mij misschien meer over vertellen?

Alvast bedankt!

Niels

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Regenseizoen in Thailand, is het dan ook lekker weer?”

 1. dick zegt op

  Gewoon gaan .heerlijk weer en een buitje is ook een warme douche

 2. Lex K. zegt op

  Zoals men in Nederland zegt ” het kan friezen, het kan dooien”, ik heb periodes in Thailand gezeten in juli, augustus en september, meestal op Ko lanta ( west-kust) dat er in het hele regen seizoen nauwelijks regen viel, op af en toe een klein buitje na, we zaten op een gegeven moment met gillend water tekort, de putten stonden droog en leiding water was er ook nauwelijks, het ergste regen seizoen wat ik mee gemaakt heb was in 2000 of 2001, niet helemaal zeker meer over, wekenlang regen achter elkaar, af en toe eens een uurtje droog.
  Alles in huis was doornat van de damp, je kleding dreef de kast uit, je matras was door weekt.
  Na een week was ik helemaal gek van het constante kabaal, regen op het dak, stormwind door de palmen en golven die aan een stuk door op het strand beukten, het was vreselijk, maar dat was tevens het slechtste jaar, wat ik daar mee gemaakt heb.
  In het zuid westen ( provincie Krabi met Ko Lanta, Ko Phi Phi en phuket) kan het echt vreselijk slecht weer zijn, als de wind verkeerd staat, als de wind naar de goede hoek gaat is het heel aangenaam weer.
  Het is een kwestie van geluk hebben, het weer in Thailand is ( tijdens regen seizoen), net zoals in Nederland, niet met garantie te voorspellen.

  • tinus zegt op

   Ja korte hevige buien in het Zuidwesten . Wil even doorgaan met het Zuidwesten over het zwemmen alhier en in die periode van het jaar, zeer goed uitkijken en geef acht op de vlaggen op het strand, in tegenstelling tot de oktober tot april maanden is het water hier gevaarlijk met onderstroom en verradelijke golven. Het zogenaamde laagseizoen geeft wekelijks kranten koppen over toeristen die verdrinken door onderstroom of golven. Dus zeer goed uitkijken.

 3. Brian zegt op

  Niet twijfelen, gewoon gaan.

  Ik ben vorig jaar in bijna dezelfde weken voor het eerst naar Thailand geweest (en ga dit jaar nogmaals, misschien kom ik je wel tegen :P). De regen stelt niet veel voor. Het was waar wat men zegt; korte hevige buien. En om heel eerlijk te zijn was het best wel leuk om in de stortende regen in een leuk restaurantje te vertoeven. En ook al regent het, is het nog steeds korte broeken-temperatuur.

  Ik twijfelde ook, maar ik was echt ongelooflijk blij dat ik mijn rondreis door Thailand door heb gezet. Beste ervaring in jaren.

  Dus, ter herhaling; Niet twijfelen, gewoon gaan.

 4. Jose zegt op

  Wij zijn vorig jaar augustus in Thailand geweest alles bij elkaar twee keer regen in de nacht, overdag heerlijke warme temperaturen.

 5. Jaco zegt op

  Beste Niels ,

  Ik vind het de mooiste tijd van het jaar alles is mooi groen en een bui regen doet lekker afkoelen de kortebroek kan je gewoon lekker dragen en zwemmen is zeker ook geen probleem .
  de regentijd zo als genoemd word is een tijd dat er meer regen vald dan in de wintertijd maar het wil niet zeggen dat het als maar regend er zijn soms dagen van wel maar dat is niet altijd zo . Veel plesier .

 6. Djoe zegt op

  Regen in Thailand is een heel andere ervaring dan regen in Nederland. Hier duurt een bui meestal minder dan 10 minuten. Hooguit een half uur. Langer is een grote uitzondering. De temperatuur zakt enigszins, maar vrijwel nooit onder de 30 graden. Koud, nat, guur winderig weer met de hele dag nonstop regen kennen we hier niet.

  Schuil gedurende een bui, en geniet de rest van de dag van je vakantie.

 7. arjanda zegt op

  Ben afgelopen Juli/Augustus geweest en weer was perfect op een enkele regenbui na (en die waren zelfs perfect)Ben daarna half September tot en met Oktober geweest en was perfect op een enkele zonnestraal na(en die waren ja je raad hhet al erg perfect)maar ook nu een lekkere vakantie gehad.

  Dus ik zeg gaan en accepteer het weer regen of zonneschijn!!!

 8. Peeters zegt op

  Meestal is het op Koh Samui en aanliggende eilanden in juli en augustus prima weer. Er valt daar in die maanden beduidend minder water als in de rest van Thailand.

 9. peter zegt op

  Niels,

  De aanduiding regenseizoen is een indicatie dat er ook regenachtige dagen zijn. In Thailand betekent dat over het algemeen een aantal regenbuien per dag van hevig tot motregen. De temperatuur is altijd van dien aard dat je heerlijk in je korte broek kunt rondlopen. Vergelijk het weer daar niet met de Europese normen. Meestal breekt de zon na een buitje weer snel door. In Thailand heeft men problemen met het afvoeren van het regenwater. vaak door verstopte afvoerbuizen want de gemiddelde Thai is gewoon om zijn verpakkingsmaterialen op straat te dumpen. Het is makkelijker om in Thailand een gewillige partner te vinden dan een prullenbak. Ook alle bezienswaardigheden zijn gewoon tijdens een regenbuitje open. Let bij het strand op de lokale Thai, wanneer die bij donkere luchten zijn boeltje oppakt is het tijd om weg te gaan.
  Laat je er niet van weerhouden om op vakantie naar Thailand te gaan en te genieten van de gastvrijheid en het heerlijke eten. Koop muggenspray in de 7 eleven winkels. Mini sprayflacons en op de lokale markt een regenjasje en je bent gewapend tegen al het ongemak van een regenbuitje.

 10. loe zegt op

  Ik wil geen roet in het eten gooien bij de optimisten, maar ik heb wel eens 6 weken
  aan een stuk regen gehad op Koh Samui. Het weer is nauwelijks voorspelbaar.

  Ik woon nu onafgebroken 8 jaar op Koh Samui en er zijn periodes van veel regen.
  Vooral in oktober/november. Ook dit jaar veel regen in november/december.

  Ook veel storm en momenteel is het al weken koud in heel Thailand. Op Samui is
  het momenteel 24 graden. Dat lijkt niet koud, maar de Thais gaan dan toch ijsmutsen
  op zetten 🙂

  Vorig jaar was het in april bloedheet. Normaal is april de heetste maand van het jaar, maar
  er zijn ook jaren bij, dat het helemaal niet erg warm is. Wel leuk, die afwisseling.
  Vriezen doet het hier op Samui echter nooit. Je kunt je schaatsen dus thuis laten.
  Ik zou er ook niet voor thuis blijven, maar je kunt het eventueel slecht treffen.

 11. andre zegt op

  Ben het wel eens met Loe, het weer is gewoon altijd wel lekker wat temperatuur betreft maar ik heb het ook een keer gehad dat ik er 1 maand was en in die maand 16 dagen heb gehad met HEEL veel regen.
  Koud is het niet en schijnt de zon even ben je zo weer droog , ach alles heeft zijn charme

 12. Marcel zegt op

  Het ligt voor een deel ook waar je naar toe gaat. Het noorden heeft veel meer last van de regen, dan het zuiden. Maar dan kan het nog steeds voorkomen dat je gedurende die periode geen regen hebt of elke dag 3/4 van de dag. Hoe verder je naar het zuiden en vooral het zuid-oosten gaat hoe minder last je ervan hebt. De regen heeft nog nooit mijn vakantie verpest, dus dat is geen reden om niet te boeken vind ik.

 13. Roswita zegt op

  Ik zit meestal in de regentijd in Thailand. Op zich valt het reuze mee, maar de regen die dan valt is vaak hevig. Maar meestal duurt het niet al te lang. Ik praat dan wel over Zuid-Thailand (Althans onder Bangkok)
  In het Noorden ben ik nooit in de regentijd geweest, dus daar kan ik niet echt over oordelen. Ik lees hierboven in ieder geval dat daar iets meer regen valt in deze periode. Maar als ik jou was zou ik zeker in deze periode naar Thailand gaan. De prijzen zijn ook wat gunstiger dan in onze winter.

 14. jenny zegt op

  Beste Nils,
  Wij gaan altijd in juli of augustus naar thailand,
  inderdaad in het noorden kan het flink regenen en fris zijn, maar het kan ook dat je geen of weinig regen hebt. Koh Samui is in de zomermaanden meestal zeer warmen droog, de ideale strandvakantie voor tidens de zomermaanden, maar zelfs als het er regent thailand is fantastisch ook in het regenseizoen.
  veel plezier , Jenny


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website