Beste lezers,

Momenteel ben ik aan het uitkijken naar een retourvlucht BRU-BKK voor dec22/jan23. Voorheen altijd (goedkopere) vluchten geboekt bij diverse maatschappijen met een tussenstop, maar uiteindelijk toch eens ge-opteerd voor een rechtstreekse vlucht met Thai Airways, wat me toen zeer goed bevallen is.

Sindsdien altijd gekozen voor deze rechtstreekse vluchten vanuit Brussel met Thai Airways, ook al zijn die tickets duurder dan bij maatschappijen met tussenstop-vluchten. Ik las hier regelmatig over negatieve ervaringen met Thai Airways betreffende terugbetalingen etc. voor geannuleerde vluchten door covid-gerelateerde toestanden, dreigend faillissement, enz.. Ikzelf heb voor mijn geannuleerde vlucht van dec20-jan21 een voucher gevraagd, welke me ook netjes bezorgd werd, en heb er trouwens al gebruik van gemaakt in april22. Dus tot op heden ben ik nog best tevreden over Thai Airways en verkies ik om gebruik te blijven maken van hun rechtstreekse BRU-BKK vluchten, ondanks de hogere prijs en (begrijpelijke) negatieve berichtgeving.

De rechtstreekse vluchten zijn in de maanden mei-juni-september-oktober 22 opgeschort, maar ik meen gelezen te hebben dat ze die wel zouden aanbieden in juli-augustus 22, en verder vanaf november 22. Echter, als ik nu een vlucht wil boeken voor dec 22-jan 23, blijk ik in hun aanbod geen enkele rechtstreekse vlucht te vinden. Enkel vluchten met tussenstops in o.a. Frankfurt etc., en daar heb ik geen zin in. Als dit aanbod niet zou uitgebreid worden met rechtstreekse vluchten, ga ik natuurlijk toch uitkijken naar de goedkopere maatschappijen die enkel vluchten met tussenstop aanbieden vanuit Brussel.

Rechtstreeks vanuit Amsterdam vliegen is geen optie voor mij voor eventuele suggestie-reacties. Ik kan me natuurlijk, voor mijn vraag, rechtstreeks wenden tot Thai Airways, maar wou toch even hier de vraag stellen of daar iemand iets meer over weet, betreffende het hervatten van de rechtstreekse BRU-BKK vluchten vanaf nov22.

Iemand enig idee?

Groet,

Peter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

23 reacties op “Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Bangkok met Thai Airways”

 1. Leon zegt op

  Ik denk dat je naar de bekende weg vraagt?? Met Thai Airways is vragen om problemen. Wil je zeker zijn van aankomst in Thailand zou ik hun niet kiezen. Je zult gewoon een tussenstop voor lief moeten nemen.

 2. RobertJG zegt op

  U bent goed geïnformeerd. De wens om toch met Thai Airways te vliegen wijst op masochistische trekjes. Er vliegen vast wel andere maatschappijen al dan niet rechtstreeks vanaf Brussel?

  • Karel Sriracha zegt op

   En jij bent helaas niet goed geïnformeerd want er vliegen geen andere maatschappijen rechtstreeks vanaf Brussel.

   Is het niet een beetje triestig om iemand als masochistisch te bestempelen omdat hij met Thai Airways wil vliegen? Laat iedereen zelf de keuze maken.

   Als Thai Airways directe vluchten blijft aanbieden van en naar Brussel zal ik daar zeker verder gebruik van blijven maken wat jullie er ook van denken. Ik doe niet mee aan al die doemdenkerij.

   • Jacqueline zegt op

    Hoewel de service niet meer is als VC , vliegen wij hoogstwaarschijnlijk in januari weer T.A.
    Ik betaal met creditcard en ben goed verzekerd . Volgens mij is het enige risico dat ik loop , dat ik misschien duurder uit ben als ik later een nieuw ticket bij een andere maatschappij moet boeken .

  • Francois zegt op

   Thai airways is de enige die direct naar BXL vliegt vanuit BKK

 3. Rene Wouters zegt op

  Robert
  Er vliegen geen maatschappijen rechtstreeks vanuit België uitgezonderd Thai airways in het verleden. Ik heb ook reeds gekeken voor een vlucht maar ofwel is het heen rechtstreeks ofwel de terugvlucht. Het was te gemakkelijk in het verleden en we mochten 30 kg meenemen. Indien in de toekomst Thai airways niet meer rechtstreeks vliegt kies ik Qatar

 4. Stefaan zegt op

  Gezien de negatieve berichtgeving rond Thai Airways zou ik niet meer bij hen boeken. Risico is mij te groot. Jammer want voordien steeds goede vluchten gehad en het snelst ter plaatse. En nee Robert geen andere maatschappij vliegt rechtstreeks vanaf Brussel.
  Ook de rechtstreekse vlucht Luik-Bangkok was een aanrader (niet naar zoeken want bestaat niet meer).

 5. Nonkelwinn zegt op

  Beste Peter,
  Ondanks de recente berichten ben ik ook een Thai Airways fan. Ik ondervind dezelfde problemen: geen rechtstreekse vluchten via hun booking systeem. Probleem is echter ook dat er geen contact mogelijkheden zijn om ze in brussel te contacteren.
  Mocht dat toch mogelijk zijn dan lees ik dat graag.
  Veel succes.

  • Johan zegt op

   Thai Airways Brussel is gewoon per email bereikbaar. Reageren meestal binnen 1 week en soms zelfs al binnen 2 dagen is mijn ervaring eerder dit jaar.

  • Snarfke zegt op

   Mijn reisagent in Chiang Mai zegt van af te wachten tot er bericht komt op hun site. Ik heb ook een voucher van TA. Maar van de commentaren moet je je niets aantrekken. Indien het dringend is, moet je kiezen. Bij Lufthansa heb ik 190 € per persoon moeten laten vallen op een bedrag van 31.000 baht om mijn geld terug te krijgen. Bij TA twee vouchers voor het totaalbedrag ontvangen. Leve TA !

   • Cornelis zegt op

    Benieuwd of dat rechtstreeks bij Lufthansa was of via de ‘tussenhandel’. Een luchtvaartmaatschappij retourneert in beginsel het gehele betaalde bedrag, maar de tussenhandel wil nogal eens administratiekosten in rekening brengen.

    • Cornelis zegt op

     ……..tenzij je natuurlijk zèlf je ticket cancelde, daar kunnen – afhankelijk van de voorwaarden die bij het specifieke ticket hoorden – er wèl kosten verschuldigd zijn.

   • laksi zegt op

    Snarfke,

    Niet te vroeg juichen, die twee vouchers heb je nog niet verzilverd.

  • Xandra kok zegt op

   Ik krijg nog steeds 1860 euro van deze maatschappij!!!

 6. Johan zegt op

  Weet niet waar je precies woont maar wellicht is een vertrek vanaf Frankfurt Airport ook een optie? Heb dat zelf ook een paar jaar gedaan met de auto.

 7. laksi zegt op

  Tja Peter,

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee, Wereld Wide, staat Thai Airlines bekend, dat bij een geannuleerde vlucht, je je geld niet terug krijgt. Thailand Airlines is failliet en de regering betaald alleen de operationele kosten, dus geen retour betalingen.

 8. Kees zegt op

  In februari tickets gekocht BRU-BKK, vertrek juli en terugkomst in augustus. Tickets waren maar 500 euro en rechtstreeks heeft onze sterke voorkeur.

  Een paar weken geleden een email gekregen dat onze heenvlucht een dag werd vervroegd (van vrijdag naar donderdag). Op zich geen probleem, gewoon een extra dag vakantie.

  Echter, sinds ruim een week zie ik nu in de app en op de site dat 1 of meer van mijn vluchten is gecanceld of gewijzigd. En dat ik contact moet opnemen met TA. Wanneer ik een vlucht wil boeken zie ik mijn optie er ook niet meer tussenstaan. Echter wanneer ik inlog, zie ik nog steeds mijn vluchten staan (die van een dag eerder dus).

  Inmiddels twee emails naar TA gestuurd, maar het blijft oorverdovend stil. Begin me inmiddels toch een klein beetje ongerust te maken.

 9. Theo zegt op

  Afgelopen dinsdag teruggevlogen van Bangkok naar Frankfurt met Thai Airways ( voucher kon alleen op deze route of via Munchen verzilverd worden i.p.v Brussel Bangkok……Bangkok Brussel
  dus extra kosten moeten maken om naar Frankfurt te gaan plm. € 150 trein kosten p.p.!!!
  Service aan boord was matig en eten gewoon slecht.
  Ook nog een oude Boeing 777-ER .
  Dus voorlopig geen Thai Airways meer helaas

 10. Alex zegt op

  Verschillende jaren gevlogen met Thai Airways, altijd zeer tevreden geweest. We hebben in februari 2020 geboekt voor 2 personen voor een vakantie december 2020 via Connections. In september werden onze vluchten gecanceld door Thai Airways. Gekozen voor een terug betaling. Meerdere malen contact opgenomen met connections en gemaild met Thai Airways Brussel. Steeds antwoord gekregen maar tot nog toe nog altijd op ons geld aan het wachten. Bijna zeker dat we het nooit gaan terug krijgen. We hebben nu een vlucht geboekt voor december met Qatar (Brussel – Doha/ Doha – Phuket).

 11. Robberechts zegt op

  Ik vlieg in november naar Thailand met Thai Airways. Dit is niet rechtstreeks, maar via Frankfurt. Een vriend van mij gaat in juli naar Thailand en hij vliegt wel rechtstreeks.
  Ik gebruikte vouchers van een reis die geannuleerd was vanwege corona. Ik ben echt heel tevreden van de service die Thai Airways mij heeft gegeven. Ik heb de heen- en retourdatum aan hen doorgegeven en zij hebben mijn reis zelf geboekt. Daarna heb ik de retourdatum nog moeten aanpassen. Opnieuw hebben zij alles voor mij geregeld en dat zonder bijkomende kosten. Ze reageerden steeds zeer snel op al mijn mails. Dus ik kan er niets negatief over zeggen.

 12. FredW zegt op

  Vluchten naar Brussel:
  https://der-farang.com/de/pages/thai-meldet-3-2-mrd-baht-verlust

  Ook ik heb geprobeerd een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Bangkok vv te boeken.
  Die kon ik niet vinden op de Thai website maar wel iets van een redeem mogelijkheid.
  (mijn vlucht van juni 2022 was gecanceld)
  Ik had toen een verwarrende email conversatie zogenaamd van Thai Brussel maar typisch gedaan door iemand uit Bangkok(?) namens Brussel, tien dagen voor je antwoord kreeg
  Ik kreeg geen voucher, maar ik kon mijn gecancelde vlucht alsnog omboeken, hetgeen in het geheel niet werkte.
  Nogmaals een email (weer uit Thailand?), men kon mij wel omboeken naar een vlucht vanuit Frankfurt naar Bangkok of van Parijs naar Bangkok, maar dan moest ik een verbindende vlucht wel zelf verzorgen.
  Inmiddels waren vluchten bij Thai Airways in juni bijna 800 euro en in september ca. 1.000 euro.
  Ik heb nu een retour vlucht met Qatar Airways via Doha voor onder de 600 euro geboekt.
  Twee keer volledige verzorging (warme en koude maaltijd) en een redelijke aankomsttijd.

  Bij Thai Airways kan de situatie per dag veranderen, een vluchtschema loopt slecht enkele maanden, hoe het daarna gaat kan niemand voorspellen.
  Ik wacht er op dat Thai Airways definitief failliet gaat en ik het bedrag van mijn in 2020 gecancelde vlucht niet terug krijg ondanks dat Thai Airwqays beloof heeft dat dit oor eind 2022 zou gebeuren.

 13. Jos zegt op

  Ik las in februari al de planning van T A. De rechtstreekse vlucht vanuit Brussel wordt afgeschaft en komt (voorlopig?) nooit meer terug. Spijtig, want het was gemakkelijk. Maar TA maakt te groot verlies en kan dat niet blijven dragen. wij zaten in jan en maart op een toestel met 50 mensen voor 500 zetels…

  • Kees zegt op

   Achteraf gezien had ik me meer in de situatie van TA moeten verdiepen.

   Maar een reactie op een email lijkt me niet meer dan fatsoenlijk. Bellen kan niet (alleen een dure lijn naar Thailand), chatfunctie hebben ze niet. Dus alleen email kan.

   Ik begin nu toch wat nerveus te worden. Nu nog via een andere maatschappij boeken (los van dat we al via TA hebben betaald) gaat aardig in de papieren lopen. En ik wil weten waar ik aan toe ben. Hotels en auto zijn geboekt (kunnen nog wel worden geannuleerd) dus we moeten toch een keer iets gaan doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website