Beste lezers,

Wij willen van Kanchanaburi (als wij de River Kwai hebben bezocht) met het openbaar vervoer naar Phitsanulok. Kan dat rechtstreeks of moet je altijd via Bangkok? En wie weet daar een hotel?

Wij willen in etappes naar Chiang Mai, omdat de trein voor ons geen optie is. Graag goede adviezen/ideeën.

Met vriendelijke groet,

Joke

5 reacties op “Lezersvraag: Kan je met het openbaar vervoer rechtstreeks van Kanchanaburi naar Phitsanulok?”

 1. Henk zegt op

  Rechtstreeks weet ik niet helemaal zeker.
  Maar je hoeft niet naar Bangkok.

  Zelf ben ik eens vanuit Kanchanaburi naar Ayutthaya gegaan met de bus, dat kon ook niet rechtstreeks.
  Maar moest daar voor overstappen in Suphan Buri.

  In Ayutthaya kun je in ieder gevan de trein naar P’Lok nemen. Maar er zal ook wel een bus verbinding zijn.

 2. top martin zegt op

  Je wilt in etappes (meervoud) naar Chiang Mai ?. Je geeft echter die etappe punten niet aan. Dus heb je -meervoud- Transport nodig ? Algemeen gezegd, kun je Thailand altijd van A naar B met openbaar vervoer. Ergens gaat altijd een mini-bus. Informatie krijg je aan het zentrale bus Station in Kanchanaburi.

  Een Hotel -daar- . ? Waar is -daar-? Bedoel je Phitsanulok of Kanchanaburi ?.
  TIP: Ga naar http://www.google.nl en tip in Phitsanulok + Hotel in. Dan kun je zelf op de Google antwoorden in diverse sites je Hotel vinden.

 3. Cornelis zegt op

  Beste Joke,
  nee dat kan niet zover ik weet, je zal via Nakhon Sawan moeten gaan, en daar overstappen of eerst overnachten en dan verder, hotels rond t busstation genoeg en goedkoop, ik heb deze reis jaren geleden ook gemaakt, je neemt een bus, vanaf het grote busstation in de stad Kanchanaburi, je zal het daar wel even rond moeten vragen, wel opletten er zullen vele verkopers je een bus proberen aan te smeren, maar in principe is er gewoon een dienstregeling(op z’n thais), het gaat om de oudere middelgrote open bussen, geen luxe airco bussen dus, ik denk dat er ook minibusjes naar toe gaan, maar daar heb ik geen ervaring mee, die zijn ook wat onveiligger, neem alle tijd en je hebt dan een leuke reis, ik nam de (stop)trein vanaf Phitsanalok naar Chiangmai, kan ik aanbevelen zeer mooie natuur/bergen onderweg, maar tergend langzaam, dus geen haast is aanbevolen.
  een goeie reis!

 4. Ivo zegt op

  Je hoeft inderdaad niet via Bangkok, maar via Ayuthaya. Je zult wel meerder keren moeten over stappen. Ik zou niet naar Phitsanulok gaan, maar naar Sukhothai en dan het prachtige Sukhothai Historical Park bezoeken. Blijf er een paar dagen en maak een prachtige fietstocht over het platte land van Thailand.

  Vanaf Sukhothai kun je via Tak of Phitsanulok naar Chiang Mai. Maar er gaan ook gewoon rechtstreekse bussen vanaf Sukhothai.

 5. Joke zegt op

  Dank voor jullie adviezen en ideeën. Wij nemen ze zeker mee.
  Gr. Joke


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website