Lezersvraag: Psychologische hulp gezocht, omgeving Pattaya

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
24 augustus 2013

Beste lezers,

Een vrouwelijke Thaise kennis van mij heeft psychologische problemen. Door onverwerkte trauma’s uit haar jeugd is ze erg onzeker en labiel. Hierdoor is het voor haar moeilijk om een relatie met een man aan te gaan en deze te onderhouden.

Ik heb haar geadviseerd om naar een ‘mental doctor’ te gaan voor een gesprek en mogelijk therapie. Maar ik heb geen idee hoe de geestelijke gezondheidszorg in Thailand georganiseerd is? Wie kan daar iets zinnigs over zeggen.

En mijn laatste vraag, waar kan zij in de omgeving van Pattaya terecht voor een goede psycholoog of geestelijke hulp.

Bedankt en groeten,

Edwin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Psychologische hulp gezocht, omgeving Pattaya”

 1. KhunRudolf zegt op

  Als antwoord op jouw vraag, het volgende: De grotere ziekenhuizen in de grotere steden van Thailand hebben allemaal social workers, psychologen met allerlei kwalificaties, en psychiaters in dienst. Je hebt in Thailand geen verwijzing van de huisdokter nodig. Je melden aan de balie is voldoende. De behandeling bestaat uit gesprek/psychotherapie en/of medicatie.
  Opname op een soort van Paaz-afdeling behoort (soms) ook tot het aanbod.

  In Bangkok (van andere stedenis mij dat niet bekend) bestaat een telefonische psychiatrische hotline, die bemand wordt door professionals, zoals dat ook in Nederland het geval is. Je kunt bellen om je verhaal te doen, enb/of vragen om raad/advies/hulp/crisisopvang.

  In de grotere steden van Thailand bestaan psychiatrische ziekenhuizen. Er wordt behandeld met gesprek/vormen van psychotherapie, allerlei vormen van handelingstherapie en/of medicamenteus. Over deze (klinische) vorm kan gezedd worden dat Thaise mensen er een hekel hebben: bang voor onbegrip/afwijzing dientengevolge. Psychiatrie stigmatiseert, zoals in Nederland ook (nog steeds) te doen gebruikelijk. In Thailand echter een paar graden erger.

 2. Robbie zegt op

  Beste Edwin. Ik ben gepensioneerd psycholoog, echter géén psychotherapeut, en ik woon in Pattaya. Ik ben graag bereid om je Thaise vrouwelijke kennis ‘n keer geheel gratis te spreken om te bezien of ik iets voor haar kan betekenen. Als ze baat heeft van een paar gesprekken met deze farang, kunnen we doorgaan, zolang zij vindt dat die helpen. Anders stoppen we gewoon weer. Ze mag mij bellen op mijn Thaise nummer: 08 2385 9329 voor een afspraak. Baat het niet, het schaadt ook niet.

 3. colin de jong zegt op

  Heb diverse farangs en Thais verder geholpen met psychische problemen,en heb een goed Thaise en een Amerikaanse psychiater indien zij Engels spreekt. Heb daar wel goede ervaringen mee,vooral van de Amerikaanse psychiater. Maar ik wil dan wel eerst een email of in het engels bij voorkeur,danwel in het Thais zodat ik kan beoordelen wie de beste keuzeheer voor haar wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website