Beste lezers,

Ik heb een vraag over internet. Ik heb een tablet zonder simkaart, als er geen wifi in de buurt is kan ik dan toch gebruik maken van internet via het opwaarderen?

Zo ja, welke provider is het beste? Zelf woon ik net in Bangkok dus het is nog allemaal zoeken voor mij.

Groetjes,

Ger

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Welke provider in Bangkok is beste voor internet op mijn tablet?”

 1. Jörg zegt op

  Zonder sim kaart kan je geen gebruik maken van mobiel internet op je tablet. Tenzij je een moderne smartphone hebt die als Wifi hotspot kan functioneren, maar dan moet de sim dus in je telefoon en maakt je laptop via Wifi contact met je telefoon (tethering heet dat). Ik had vorige maand AIS 3G, 1GB voor een maand op mijn smartphone. Dat functioneerde aardig, maar lang niet overal met 3G snelheid. Tethering is dan bijna niet te doen.

 2. Jacob zegt op

  hallo heb een simkaart Ais3g van one two call,250 bath voor de hele maand onbeperkt,succes.

 3. Chander zegt op

  Hallo Ger, even voor de duidelijkheid.
  Bijna alle tabletten zijn voorzien van WiFi en sommige van deze tabletten hebben ook de mogelijkheid om een SIM kaart te plaatsen om te kunnen bellen.
  Jouw tablet heeft niet de mogelijkheid van een SIMkaart, dus kan je ook niet mee gaan bellen. Om te kunnen bellen heb je een provider nodig. Gangbare SIM kaarten zijn bedoeld voor 3G netwerken.
  Nu je alleen een WiFi mogelijkheid hebt, heb je dan geen telecom provider nodig. Je moet dus alleen op zoek gaan naar een sterke Wifi signaal in de buurt, zoals Wifi Hotspot of een router.

  Succes,

  Chander

  • wibart zegt op

   Chander; Bijna goed maar ook tablets zonder mogelijkheid een simcard rechtstreeks te plaatsen kunnen dat wellicht via een dongle op de usb poort toch voor elkaar krijgen. Of het dan wenselijk of makkelijker wordt dat kan ik niet beoordelen maar het is een optie lol 🙂

  • tlb-ik zegt op

   Bijna goed. Ik heb een tablet, zonder SIM kaart maar wel met WIFI. Ik heb SKYPE op mijn tablet en bel met deze app lekker goedkoop met iedereen van elk openbaar acces point. Een SIM card is dus niet dwingend nodig.

 4. Peter Van LInt zegt op

  Beste

  Even meegeven dat je met een tablet, evenwel moet je wel een WIFI verbinding hebben, gratis kan bellen.
  Ga naar de App store en download VOIP-discount. Je betaald een bijdrage van 10 euro + 2,5 euro tax = totaal 12,5 euro. oor dat geld kan je 4 maanden, zoveel je maar wil, gratis van de Benelux naar Thailand en omgekeerd. Zowel naar vaste toestellen als naar mobile toestellen. Na 120 dagen gaat er van die 12,5 euro per minuut 0,017 eurocent af. Dit is een peulschil. Ik bel geregeld naar Thailand en kom met mijn 12,5 euro toch gemakkelijk een jaar toe
  https://www.voipdiscount.com/
  succes

 5. Louis zegt op

  Je kan niet ongelimiteerd gratis bellen met voipdiscount. Ga naar de website en onderaan vind je de boodschap :

  * VoipDiscount Free Calls are subject to a fair usage limit, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply. With your FREE DAYS you can call for free to all the destinations listed as free! When you have no FREE DAYS left the normal rates apply. You can get extra Freedays by buying credit.”

  4 jaar geleden was dit beperkt tot 300 minuten per week, wat ook al heel wat is.

 6. marco meintsma zegt op

  hallo,Er is nog een mogelijkheid via een Novatel MiFi(3g naar wifi)hotspot router.Hierin plaats je bijvoorbeeld een simkaart van een thaise provider met unlimited internet van 30 dagen.Instellen en aanzetten deze zend dan een wifi signaal uit waar je zelfs meerdere apparaten op kan inloggen.Kosten ongeveer €80,00 .Heb er nog 1 over,als je intresse hebt moet je even kijken hoe we in contact kunnen komen!Hoop je met dit antwoord op weg te kunnen helpen P.S het is een klein apparaat dat zo in je broekzak past,en lange gebruikstijd.MARCO

  • rieki zegt op

   Waarom € 80,- uitgeven als de SKYPE app gratis is, behalve je bel minuten ? € 10,- Opladen als bel tegoed en bellen maar.

 7. A van Doorn zegt op

  Onbeperkt bestaat niet in thailand, als al een film hebt gekeken op internet, wordt je snelheid, na een waarschuwing , in snelheid gereduceerd, je kan dan wel weer op nieuw 160 dtac of wat dan ook je snelheid op waar deren.
  3g 4g hier is niet zoals in Nederland als heel Bangkok aan het internetten is merk je dat direct in snelheid.De beste is true move, maar dat is per bevinding van de gebruiker zelf.
  Het is hier ANDERS dan Nederland.
  Veel succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website