Beste lezers,

Voor mijn (klein) pre-pensioentje moet ik een “proof of life” verklaring opleveren aan het pensioenfonds Vervoer. Bij het social security office in Cha Am werd ik door verwezen naar het politiebureau van Cha Am, alwaar ik werd door verwezen naar de Immigration in Hua Hin.

Daar werd mij verteld dat zij dit niet (meer) afgaven en ik werd door verwezen naar de Nederlandse ambassade in Bangkok! Dit lijkt mij teveel van het goede, daar vorig jaar dit bewijs nog werd afgegeven door de Immigration in Hua Hin.

Het gaat hier dus niet om de AOW/SVB, maar om een particulier pensioenfonds. Waar in het Cha Am/Hua Hin gebied kan ik terecht voor zo’n verklaring?

Groet,

Jeroen


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Lezersvraag: Waar in Cha Am/Hua Hin kan ik terecht voor een “proof of life”?”

 1. erik zegt op

  Ik heb hetzelfde probleem met mijn bedrijfspensioen en woon ver van Bangkok. Wat ik doe:

  Ik kopieer de SVB formulieren op wit papier, heb nu een kleine voorraad.
  Als de pensioenclub komt voor een bewijs leven ga ik naar de SSO met zo’n kopie.
  Hen zeg ik niks, en als ze wat vragen is het SVB….
  Ze vullen het in en ik krijg het gestempelde ding mee (want men heeft geen budget voor een postzegel naar Nederland, heerlijk toch?)
  Ik stuur het naar de pensioenclub met de mededeling dat de SVB dit aanvaardt op grond van een overeenkomst met Thailand. De SSO is de Thaise UWV, heel officieel dus.
  En klaar is kees……

  Ja, ik foetel een beetje, maar lieg niet en zolang het werkt werkt het, toch?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. HarryN zegt op

  Indien geen van de door U genoemde instellingen dit niet meer doen zult U naar de notaris moeten en ja dat kost geld. Er zit een notaris ( P& A International Law Co. Ltd) op de Petkasem Rd) Huahin. Kosten B1000,–
  Hetzelfde kantoor zit ook op 21/260 Klongtain Rd Cha am.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. HarryN zegt op

  Een andere optie is Uw pensioenfonds vervoer te vragen of ze accoord gaan met een copie van de levensverklaring van het SVB/ Social Security Office.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Gerard Koppenhol zegt op

  Zelfde probleem had ik ook. Heb een advocaten kantoor benaderd en voor 500 bath krijg ik een stempel, een mooie gouden zegel en een kopie van zijn bevoegdheid pasje. Heleboel opgestuurd (al enkele jaren) naar ABP en nooit geen problemen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Karel zegt op

  Ik had hetzelfde voor in Khon Kaen bij immigratie. Ben bij de Tourist Police geweest , 500 bath en klaar.
  Good luck…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • HansNL zegt op

   Als je in Khon Kaen naar de Amphur gaat, vraag dan even naar de man, raar maar waar, die o.a. over de vuurwapenvergunningen gaat.
   Die stempelt met alle plezier, gratis en voor niets, je levensbewijs af met de officieel stempels.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. bob zegt op

  Het is echt niet zo moeilijk: U krijgt van het SVB een formulier opgestuurd. Dat vult u in en laat het afstempel bij het SSO kantoor. Vervolgens scant of kopieert u de 4 pagina’s. Zendt het origineel naar het SVB en de kopie of bij meer fondsen de kopieën en email die bij een scan of zendt de kopie naar het fonds cq. fondsen en vraag allen om bevestiging van ontvangst en bewaar zelf een kopie of scan.
  Bij mij wordt dit door mijn fonds aanvaard. Maar doe het tegelijk opzenden of mailen met het svb exemplaar ivm de datering.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. Sjaak S zegt op

  Is het formulier ook in het engels? Ik ben vorige week naar onze amphur in Pranburi gegaan en die hebben het ondertekend en afgestempeld…. gratis… Amphur is toch de thaise veriant van het gemeentehuis? Dan moet dat toch wel juist zijn…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 8. rob zegt op

  Ik ga voor alles behalve AOW naar ons lokale ziekenhuisje, stempel en handtekening = doktersbezoek 80 Bath.
  Gemeente, Immigratie, politie zijn allemaal bang voor de militairen dus tekenen niet. Niet dat ze niet willen, maar ze kunnen alleen Thais lezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. NicoB zegt op

  Sjaak, als je bedoeld het formulier van de SVB, ja, dat is in het hele formulier in het Nederlands en het Engels. Kun je naar Duitsland ook wel gebruiken denk ik.
  Succes.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Leo zegt op

  Jeroen,

  Ik doe dit ieder jaar voor mijn pensioenfondsen, bij het hoofdpolitiebureau in Hua Hin. Dit is de straat die naar het strand gaat en burger king etc zitten daar ook.

  Bij de receptie melden waarvoor je komt en voor 300 baht is het formulier ondertekend en gestempeld. Bij de amphur doen zij het niet en verwijzen je door naar de politie, zit vlak bij elkaar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. marcus_bakker zegt op

  Ik heb net de manager van de kasikornbank laten tekenen. Moet je wel een rekening hebben met wat er op.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. marcus_bakker zegt op

  Oh, en koste, niets

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. Jeroen zegt op

  Beste lezers, Leo had en heeft volkomen gelijk. Hoofdbureau van politie in Hua Hin. Even melden bij de balie en 5 minuten later met stempel, handtekening en betaliing van THB 300,– weer weg. Bedankt voor de tip Leo! Groetjes/Jeroen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website