Beste lezers,

Regelmatig drink ik elke dag een glaasje wijn. Whisky een heel enkele keer, meestal met cola.

De wijn die ik, al jaren, gebruik is rode of witte Mont Clair red of white Celebration. Wordt verkocht in kartons van 5 liter. Aan de onderkant is een schenkkraan, dus de wijn blijft vrij lang goed. De wijn komt uit Zuid-Afrika.

Volgens mij schenkt men deze wijn in restaurants voor 80 of 90 baht per glas. Maar nu komt het.

Prijs van 5 liter bij Macro, Lotus en Big C 965 baht, bij Best Pattaya 910 baht en bij de drankwinkel Thepprasit Road, 50 meter van Thappraya, 850 baht. Scheelt dus wel een slok op een wijnglas.

Zelfde met Sir Edwards Scotch Whiskey. Bij Big C 550 baht en in de winkel Thapprasit 400 baht. Scheelt een slok op een borrel!

Ik woon 460 km van Pattaya maar ik was er deze week een halve week. Gekocht 5 kartons wijn en 6 flessen whisky. Besparing 1475 baht als ik goed gerekend heb.

Wie weet er gelijke prijs drankwinkels bij Khon Kaen of Khorat?

Groet,

Jacob

12 reacties op “Lezersvraag: Prijsverschillen wijn en whisky in Thailand”

 1. Guus Peeters zegt op

  Hoi Jacob,

  Ben je bericht aan het lezen…. Waar is drank winkel :Thepprasit Road en waar is Thappraya? Is dat in Pattaya?

  Groetjes,

  Guus

  • l.lagemaat zegt op

   Hallo Guus,
   Je rijdt op de Sukhumvit road
   Je passeert Pattaya Klang en Pattaya Thai.
   De volgende is Theprassit Road rechtsaf bij de stoplichten.
   Bijna doorrijden tot het eind (2km.)en parkeren.
   (Verderop wordt het een T-kruising:Thapprayaroad)
   Je vindt links aan de Thepprassitroad een aantal zaken:
   drankenzaak,geldwisselkantoor,laundry,bakkerszaak,e.d.

   Succes,
   groet,
   Lodewijk

 2. gerrit zegt op

  Moderator: graag op de vraag reageren.

 3. rob phitsanulok zegt op

  Ik kocht vroeger deze wijn in flessen ,maar nu ook in 5 literverpakking van karton.Komt geen zuurstof bij de wijn dus lang bewaren.Wat nooit lukt overigens.Betaal dezelfde prijs dus als iemand de goedkopere prijs in de buurt van Phisanulok weet gelijk melden svp.

 4. piet zegt op

  Bij kleine groothandel Pattayathai vanaf sukhmovit rechts ,net voor soi Bongkot kost dezelfde wijn 5 Liter ook 850 baht Monte clair of zoiets.

  Scheelt zeker 2 slokken op je borrel voor dezelfe wijn, wel slobberwijn ,maar gekoeld is hij te drinken.

  En tiijd om in wijnazijn te veranderen…….no way 😉

 5. Roland zegt op

  Op de vermelding “Sir Edwards Scotch Whiskey” na spreek je wel in zéér algemene termen over wijn en whisky…
  Wijn en wijn is twee zegt men in Belgie, we zijn idem als de Fransen nogal met “goede wijnen” vertrouwd.
  Ik weet één ding met zekerheid, goede label-wijnen (chateau wijnen vb.) zijn wegens de invoer verschrikkelijk duur in Thailand. Een goede kasteelwijn betaal je in Thailand 2,5 tot 3 maal de prijs van in Belgie. Ik heb het dan nog niet over de “Grang Cru Classé” wijnen zoals je die kunt kopen in Villa Markets. Ik heb trouwens mijn vragen bij grand cru wijnen welke de overtocht naar Thailand per container hebben moeten meemaken. Nog gezwegen over de manier (en temperatuur) van opslag in Thailand vooraleer ze in de winkelrekken terecht komen.
  Daarom houdt je het in Thailand beter op een Franse Cru Bourgeois-wijn of een Italiaanse, Spaanse of Chileense goede wijn. Dan nog betaal je daarvoor in Thailand minstens 400-500 THB per fles van 70cl.
  Over Thaise “wijnen” zullen we het maar niet hebben, zijn de naam wijn echt niet waardig.
  Op gebied van whiskey in Thailand ben ik niet zo op de hoogte.
  Een lekker Frans wijntje, een stukje knapperig Frans stokbrood en een stukje gerijpte (Franse)kaas… wat gaat daar nog boven?

  • piet zegt op

   Gek genoeg is er dus wel Thaise rode wijn die best redelijk van smaak is , doch het kan per fles verschillen !

   Zelf eens uit nieuwsgierigheid fles “zoete” rode wijn gekocht en tot mijn grote verbazing helemaal niet zoet en prima te drinken.
   Wilde meer proberen,maar niet meer te koop T.I.T.

 6. Harry zegt op

  Er zit in TH enorm veel invoerbelasting op.
  In 1998 eens geprobeerd dat spul naar TH te exporteren, doch geen importeur gevonden, die ook maar iets aan risico durfde te lopen: eerst naar binnen halen en dan maar zien, of wen voor welke prijs te verkopen ? Nee, dank je.
  Als oud-Aldi centrale inkoper nog wel wat contacten in EU en daarbuiten.
  Iemand geïnteresseerd ?

 7. BramSiam zegt op

  Naast de Mont Clair verkopen de diverse supermarkten in Pattaya ook 3 liter pakken Chileense wijn of Franse of Italiaanse. Iets duurder, een stuk lekkerder, al valt over smaak niet te twisten natuurlijk. Het zijn geen grand cru’s maar voor de liefhebber heel acceptabele wijnen.

 8. Paul zegt op

  Mont Clair is niet zoals gesteld een Zuid-Afrikaanse wijn, maar een wijn die hier in Thailand geproduceerd wordt op basis van Zuid-Afrikaanse druiven. Net als Kookaburra (Australische druiven), Peter Vella (California) en Lion’s Cape (Zuid-Afrika). Je kunt dit zien aan het gele zegel op de fles / pak in plaats van het blauwe zegel voor geimporteerde wijnen. Op die manier worden de extreem hoge import tarieven omzeild.
  De prijzen van wijnen en whisky’s worden, net als bij veel andere artikelen, o.a. beinvloed door kwantumkortingen. Die kunnen wel oplopen tot 50%. Dit geeft grotere bedrijven met veel filialen een sterk voordeel op kleinere winkeliers. Toch zie je vaak dat kleinere winkeliers lagere prijzen hanteren. Dat moeten ze wel om met de grote jongens te kunnen concurreren, maar geeft hen dus slechts heel kleine marges.
  Een ander probleem voor de kleinere winkeliers is de distributie in Thailand. De grotere bedrijven kopen rechtstreeks in bij de producent, maar kleinere winkeliers zijn afhankelijk van tussenhandelaren, die vaak de alleen-rechten hebben voor een bepaalde regio. Deze tussenhandelaren verkopen ook rechtstreeks aan de consument (wat in Europa in principe niet gebeurd) en vormen zo concurrentie voor hun eigen afnemers. Aangezien die tussenhandelaren ook naar de consument vrij lage marges hanteren, blijft er voor de kliene winkelier weinig speelruimte over.
  Mijn devies: steun de kliene winkelier en en daarmee ook je eigen beurs.

 9. e.l.wout zegt op

  Chacun a son gout maar de Mont Clair wit en rood zijn waarlijk ondrinkbaar.Aanzienlijk beter en gelijke prijsklasse is de Peter Vella ,een 4 liter box voor 799 baht.Vroeger was de wijn aanzienlijk goedkoper maar Taksin meende de tax op wijn te verhogen tot bijna 400%.Roland heeft blijkbaar weinig ervaring met drinken van thaise wijn.Er zijn uitstekende thaise wijnen welke echter duurder zijn dan geimporteerde.Uiterst dom daar nu geen substitutie effect optreedt.

  • piet zegt op

   Of het ondrinkbaar is maakt de drinker wel uit, hoogsten kun je melden ; voor de liefhebber is de smaak onvoldoende !!
   Over smaak valt niet te twisten over de pijs/ kwaliteits vehouding wel 🙂

   Drink zelf ook liever een premier grand cru Of Chateau Mouton……

   In NL doet b.v. AH hetzelfde met huiswijn als hier ; de druivendrap inporteren en ter plaatse er wijn van maken
   Wel gek dat MAKRO 100 bahtt meer rekent dan kleine handelaar ,

   PROOS !!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website