Beste Thailandbloggers,

Wij hebben besloten om de kerstdagen in warmere oorden door te brengen. Dit jaar willen wij voor het eerst naar Bangkok en daarna afzakken naar een mooi eiland om te genieten van zon zee en strand.

Wij vroegen ons af of er ook een goede stadsplattegrond te verkrijgen is met daarop aangegeven alle belangrijke bezienswaardigheden? We hebben al wat op internet gereken en daar zijn genoeg plattegronden te vinden, maar niet eentje waar alle toeristische attracties op staan. Meestal alleen maar een bepaald deel van Bangkok zoals rondom het Grand Palace.

Is er soms een goede stadsplattegrond  te koop in Bangkok en zo ja waar dan?. Of heeft u ander tips?

Fijn dat u ons wilt helpen en groetjes,

Bas en Bianca


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Plattegrond Bangkok bezienswaardigheden”

 1. Marcel zegt op

  Yep, die zijn locaal vrijwel overal te koop (voor ongeveer 40 bath).
  Mocht je al eerder voorpret willen beleven, dan zou ik een lonely planet Thailand kopen.
  Plezier!
  M

 2. top martin zegt op

  Plattegronden van Bangkok kun je goedkoop oa. kopen binnen aan de linker kant van het hoofdstation aan het einde van de Rama4 Rd. Dit station heeft een MRT aansluiting,dus gemakkelijk en goedkoop te bereiken. Dezelfde map kun je soms op de luchthaven kopen (boekwinkel op 3. etage) maar stukken duurder.
  Je van te voren fit maken met de plattegrond kun je ook nu al en is veel gemakkelijker. Een grote boekhandelaar anex CD shop op de Lijnbaan in Rotterdam heeft dezelfde mappen-natuurlijk duurder als in Bangkok. De Bangkok tourist informatie op de luchthaven Bangkok, te vinden bij (gate 3, op de 2. etage) geeft je “beknopte” plattegronden en andere nuttige informatie folders gratis.

  Je kunt ook kijken op deze link. Daar vind je ook nog andere interressante informatie.
  http://www.thailand-ticket.de/bangkok-thailand-stadtplan.htm

  TIP: ga in Bangkok met de BTS (Bangkok Transport System) of met MRT (Mass Rapid Transit) op zoek naar jouw voorkeur bezienswaardigheden. Anders verlies je te veel tijd als je taxi weer eens in de dagelijkse Bangkok file staat. Wat Arun (tempel v d dageraad) staat nu in de renovatie steigers. Dit top monument ga je dus missen en kun je van je monumenten verlanglijstje schrappen. Ik wens je veel plezier. top martin

 3. Joep zegt op

  Bij de BTS stations zijn gratis kaarten te krijgen. Ik heb deze vaak gebruikt.
  Voordeel van deze kaarten is dat de skytrain en de metro lijnen er duidelijk op aan gegeven zijn. En uiteraard de bezienswaardigheden.

 4. tooske zegt op

  Gratis bij de tourist police kiosk en in de meeste hotels te verkrijgen.
  Ik vind persoonlijk de gratis kaarten van de skytrain (BTS) goed en overzichtelijk er staan alle (BTS) en metro stations op ( MRT). alsmede diverse buslijnen en busboten.
  Het is een up to date kaart met veel touristische informatie en aanbiedingen.
  gratis op elk NTS station.
  TIP: mocht je de skytrain gebruiken neem dan een dagkaart, voor een dag lang onbeperkt treinen, voor ik meen 130 THB.

 5. Annemie zegt op

  Beste Bas en Bianca,

  Bangkok heeft een skytrain( BTS) en wanneer je in een station komt kan je daar een map (gratis)bekomen.Er is een klein plannetje bij met namen van bezienswaardigheden, het dichtbijzijnde BTS-skystation opzoeken en je kan op een goedkope maar vooral snelle manier Bangkok bezoeken. Klik op de link voor meer informatie, er staat ook een plannetje op en info over bezienswaardigheden. http://www.bangkok.com/bts/
  Tip: wanneer je Silomline neemt tot Saphan Taksin (=Taksin brug) ga naar beneden richting de rivier, hier neem je de touristenboot H/T en vanaf +/-17 uur is er een (gratis) shuttle boot naar het winkelpark Asiatique daar waar een reuzenrad staat. Geniet van je reis.

 6. Joop Dobber zegt op

  Beste Bas en Bianca,

  Je kunt in Bangkok zelf langs de straat of in hotels heel goede plattegronden gratis meenemen..

  Te koop met veel informatie is die van Nancy Chandler(pakweg 1 a 2 euro zie de site)

  http://www.nancychandler.net/product.asp?pId=11

  Groetjes Joop

 7. Tiny zegt op

  Koop een Nancy Chandler’s map. Heel gedetailleerd en je kan er echt ALLES op vinden. Te koop in elke boekhandel. Veel plezier!!

  • diditje zegt op

   Wellicht een prima voorstel! Ik zou er willen aan toevoegen : Indien jullie tevens de nodige info wensen, voor ongeveer 25 euro kan je de ” TROTTER ” aanschaffen. Dan heb je een massa info betreffende zowat alles wat je kan wensen.
   Prettig verblijf.
   Diditje

   • jimmy zegt op

    Akkoord in combinatie met de National Geographic Reisgids (meer fotomateriaal) de Trotter bied enkel wit/groen tekst met regio mapjes (wel handig maar niet overzichtelijk) (een eeuw aan reiservaring in elke gids 😉

 8. leen schaap zegt op

  Bangkok map !! Je wilt een map van de provincie utrecht die groote is te vergelijken met bangkok..neem een smartphone mee en installeer de bangkok map app erop .acueel en heel overzichtelijk.

  • Khun Peter zegt op

   @ Leen, misschien goed om ook een App suggestie te doen?

   • leen schaap zegt op

    Hoi Peter, Je hebt gelijk.. Ik gebruik al jaren de App: OruxMAPS om te navigeren en een andere goede app is nostramap.

 9. L zegt op

  Beste Bas en Bianca,

  Wanneer je binnenkomt in Bangkok is er zelfs op het vliegveld al een plattegrond te verkrijgen ( gratis) met alle bezienswaardigheden. Niet schrikken van de enorme stad. Laat het over je heenkomen en probeer via internet al wat zaken op te zoeken die je beslist wilt zien. Bangkok is zo enorm dat je efficiënt te werk moet gaan om zaken te zien en natuurlijk op gepaste tijden te relaxen. Lees de tips op dit blog en geniet van alles om je heen. Geniet van alle pracht en praal tijdens deze feestelijke periode dat je gaat. Wanneer je persoonlijke tips wilt mag je me altijd mailen.

 10. Patrick zegt op

  Zeker aan te bevelen is het openluchtmuseum oud Siam, http://www.renown-travel.com/daytripsbangkokarea/ancientcity.html. Muang boran. Op een dag heb je een goede indruk van de belangrijkste gebouwen in de verschillende regio’s . Te vergelijken met Bokrijk maar beter. Je kan er met de eigen auto in of een elektrische golfkarretje huren of de bus van het domein. Wij deden het met eigen auto. Je hebt minstens een halve dag, liefst een hele dag nodig om alles te zien.

 11. Henk Assenberg zegt op

  In eigenlijk iedere plaats zijn lokale plattegronden verkrijgbaar. Soms gratis, vaak dan in het Thais, soms moet je ze kopen, dan is er vaak wel een engelstalige plattegrond aanwezig.

 12. Kabouter zegt op

  Doe jezelf een plezier en koop een Nancy Chandler’s map.Tis ff wennen maar je kan er echt ALLES op vinden. Zelfs een kloppende plattegrond van Chatuchak.
  Te koop in elke boekhandel en bij Vieng travel (ook een aanrader) vergeet niet te gaan fietsen met ABC, Veel plezier!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website