Lezersvraag: Kan ik NLTV asia op mijn Smart TV downloaden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 september 2015

Beste lezers,

Ik ben Peter Janssen en woon in de buurt van Udon Thani. Kijk nu ongeveer een jaar, met genoegen op mijn computer, naar NLTV asia. Heb enige tijd geleden een Smart TV aangeschaft, om precies te zijn een LG ULTRA HDTV UF77.

Met een HDMI kabel die de computer met mijn TV verbindt kan ik op het grotere scherm van mijn TV naar de NLTV programma’s kijken.
Mijn vraag is nu: is het mogelijk NLTV asia op mijn Smart TV te downloaden zodat ik geen HDMI kabel meer nodig heb?

Heb al van alles geprobeerd en kom er niet uit. NLTV adviseert hun website te downloaden en vervolgens mijn gegevens in te voeren. Echter dat downloaden wil niet lukken ondanks gehaalde pogingen. Hopelijk heeft een van u een duidelijk antwoord.

Met vriendelijke groet,

Peter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Kan ik NLTV asia op mijn Smart TV downloaden?”

 1. Soi zegt op

  Via de website van NLTV.Asia wordt software op een PC of Laptop gedownload. Via die software wordt een player geopend waarna naar de diverse programmakanalen kan worden gekeken. Op een Smart TV is dat niet mogelijk. Een dergelijke TV kan geen software downloaden, wekt nml niet als een PC.
  Wel heeft een Smart TV wat programmaatjes (apps) door middel waarvan bv YouTube en facebook is te bekijken.

 2. Snakeman zegt op

  Dag Peter,
  Ik gebruik mijn smartphone draadloos naar mijn tv.
  Ik gebruik daarvoor de app wifi display.
  Meestal zoek ik een film uit bij popcorn time.
  Alles wat op je telefoon draaide zie je op je tv.
  Groetjes.

 3. Wim zegt op

  Dag Peter, ik heb enige tijd geleden ook een Smart TV met Androit bij Big C in Chiang Mai gekocht en kon in de winkel het programma van NL/TV downloaden en installeren.

  Thuis probeerde ik NL/TV te ontvangen maar dat is me niet gelukt.

  Heb contact opgenomen met NL/TV en naar bleek is het door allerlei rechten niet mogelijk. Men werkt er aan maar tot op heden gaat het dus niet.

  Was zo gelukkig om mijn geld van Big C terug te krijgen.

 4. Poo zegt op

  Dag Peter..helaas is het nu nog niet mogelijk om nl tv asia te ontvangen zonder pc of laptop …maar dat zou binnenkort veranderen en dan zou de app. kunnen worden gedownload op een chromestick en dan zijn er geen bijkomende toestellen nodig ..
  Ook op tablet en smartphone zou het binnenkort mogelijk zijn om nl tv asia te bekijken ..mits te streamen naar bv een apple tv .
  De apple tv is ook gemakkelijk om netflix Nederland of België mee te bekijken ..
  Veel succes ..!

 5. Sjaak S zegt op

  Inderdaad biedt NLTV een programma aan om het via Android te laten lopen. Mocht het ooit te gebruiken zijn, dan kun je dat op een android stick zoals Chromecast (werkt op Android) installeren en deze stick achter je tv in een USB poort – beter nog – een HDMI poort aansluiten. Met Chromecast kun je je Android of iPhone gebruiken als afstandsbediening.
  Jouw tv heeft een ander systeem, WEBOS.2.0 dat een eigen systeem is en niet met Android compatibel.

 6. Charles zegt op

  Kijk eens naar de Rasberry b.v. bij Paradigit, een computer maar dan maar enkele cm groot,
  Zal wel ook ergens in Thailand te krijgen zijn.

 7. Soi zegt op

  1- Je kunt op je android-smartphone (dus niet op een iPhone) NLTV.Asia downloaden. Ga hiervoor naar de website van NLTV en download de betreffende android-app. Je dient dan wel een nieuwere versie van android te hebben. Op dit moment is dat 5.0 ook wel Lollipop genoemd.
  Als je verleden jaar een smartphone hebt gekocht, dan heb je wellicht versie 4.4 Kitkat genoemd, of nog lager: versie 4.3, Jellybean genaamd. Met deze versies is geen connectie mogelijk met NLTV-app. Je hebt versie 5.0 Lollipop nodig. Komende maanden komt versie 6.0 uit, met de naam Marsmallow.

  2- Voor zover ik weet is het absoluut nog niet mogelijk een Smart TV op Android te laten draaien. Google heeft het geprobeerd, ook Philips en Samsung. Wel is het mogelijk een Smart TV te verbinden met een Android TV-box, waarna zo goed als alle apps uit de Google Play store zijn te halen. Mij is onbekend of een dergelijke box in Thailand te koop is. Hoe de verkopers van de Big C eea voor elkaar hebben gekregen is mij een raadsel: lukt niet zonder gebruik van een pc/laptop/notebook. Zie ook: http://www.homecinemamagazine.nl/2015/01/android-tv-wat-het-en-hoe-werkt-het/

  • Poo zegt op

   Een android tv box heb ik te koop gezien in Pattaya op het 3 de of 4 de verdiep van Tuk com center de afdeling waar men laptops verkoopt …maar dat zal beetje ver zijn voor Peter .

   • Sjaak S zegt op

    Zover hoef je niet te gaan. Je kunt bij Lazada veel verschillende types Android TV boxen bestellen en thuis laten bezorgen. Ze zijn er vanaf 1600 Baht.

 8. peter janssen zegt op

  Beste Mensen,
  Bijzonder bedankt voor de duidelijke antwoorden. Weet nu eindelijk het antwoord op mijn vraag.
  Weet waar ik aan toe ben en wat de onmogelijkheden zijn. Voor een computermongool als ik is dat een hele opluchting. Zonder computer en het contact met thuis zou ik hier niet kunnen overleven. Geweldig systeem deze lezersvragen.
  Dank jullie.

  • willem zegt op

   Ik kijk net als jij in 1 kamer via een hmdi kabel van de computer naar het scherm. in een andere kamer heb ik een android box aangesloten op mijn smart tv ; daarop download je de nltv app en dat werkt prima.
   Je gebruikt een draadloze muis als afstandbediening; met andere woorden het moet geen enkel probleem zijn.

 9. Ad zegt op

  Soms is de toegang tot content regio gebonden. De oplossing is dan verbinding te maken met een proxy server in het land waarvan je de inhoud wilt bekijken of dit veiliger via een vpn verbinding te doen. De vpn aanbieder moet wel een server hebben in het land waarvan je de content wilt bekijken. Volstrekt legaal beide constructies by the way. Vpn staat trouwens voor virtual private network.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website