Lezersvraag: Aantal vragen i.v.m. de nieuwe grondbelasting

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 oktober 2016

Beste lezers,

Ik lees dat er bij de in te voeren grondbelasting een vrijstelling zou zijn tot 50 miljoen baht. Geldt dat als maximum voor een eerste eigendom? Of totaal van eigendommen?

Bijvoorbeeld: 1 villa van 40 miljoen is vrijgesteld van grondbelasting.
Bijvoorbeeld: 2 huizen van 200.000 THB, 2e huis is niet vrijgesteld van grondbelasting? Of wel?

Hoe gaat men bepalen of grond gewoon landbouwgrond is (lage belasting) of braakliggende bouwgrond (hoge belasting). In Thailand kan men toch zowat overal bouwen…

Met vriendelijke groet,

Eric

2 reacties op “Lezersvraag: Aantal vragen i.v.m. de nieuwe grondbelasting”

 1. Rens zegt op

  Tweede huis is niet vrijgesteld en gezien de waarde aangegeven in het voorbeeld zal daar dan dus 0.03% tax over worden geheven. Voor een aardige weergave van de ” nieuwe” tax vwb land en huis zie de volgende site:

  http://blog.thaiestatenetwork.com/thailand-property-tax-2017/

  Voor het bepalen van wat landbouwgrond is of niet dat kun je navragen bij het ” kadaster” (landoffice) als tenminste het land daar beschreven staat.

 2. Lung addie zegt op

  Hoe gaat men bepalen of grond gewoon landbouwgrond is (lage belasting) of braakliggende bouwgrond (hoge belasting). In Thailand kan men toch zowat overal bouwen…

  In Thailand kan men NIET zowat overal bouwen. In het verleden werd er veel “gefoefeld” en werd, mits zakkenvullen van de ambtenaren van Landoffice, nogal eens een andere bestemming aan gronden gegeven. Kijk maar eens naar wat er momenteel gebeurt: vele van deze illegale bouwwerken worden met de grond gelijk gemaakt. Wil jij dit risico heden ter dage nog nemen?

  Wat betreft de grondbelasting: die bestaat reeds doch nu wordt deze geind door de Ampheu waar de eigendom toe behoort. Vadertje Staat wil deze inkomsten binnenhalen en het geld gebruiken waar het nodig is. De cijfers, wat vrijstelling betreft …. 50.000.000THB …. daar heb ik wel vraagtekens bij want dat zou betekenen dat landelijk praktisch niemand nog grondbelastingen zou betalen. Landelijk zijn er weinig eigendommen van deze waarde, tenzij ergens een rijke farang met een villa van 40.000.000 THB, welke dan meestal nog zijn eigendom niet is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website