Beste lezers,

Ik heb een lezersvraag ik vertrek over 2 maanden voor de 3e keer naar Thailand dus ben bepaald niet onbekend, echter wil ik deze keer graag ook een dagtour maken door een groot nationaal park.

Aangezien ik deze keer ook van plan ben door te reizen naar andere landen zal ik slechts een paar dagen in de regio Pattaya vertoeven.

Vandaar mijn vraag weet iemand een groot mooi natuurpark met wilde dieren (geen safari of dierenpark dus) dat geschikt is voor een dagtocht vanuit Pattaya?

Groet,

Rick

5 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een mooi natuurpark in de buurt van Pattaya?”

 1. SevenEleven zegt op

  Het enige nationale park in de buurt zou Khao Chamao Khao Wong National Park zijn,(Rayong)maar het is niet gigantisch groot.Wel makkelijk te bereiken vanuit Pattaya denk ik zo.
  Google eens op Khao Chamao national park,voor meer info.

  Maar heb je wat meer tijd,ga dan beslist naar Khao Yai National Park.Vele malen groter,en beslist een aanrader om wat langer te verblijven.
  Wat verder weg van Pattaya,maar het loont de moeite.
  Vorig jaar met de vrouw enkele dagen gekampeerd op de campingsite midden in het bos(Lam Takhong)en het was geweldig.Veel wildlife gezien,twee dagen met Thaise gids het bos in,en verder gezellig gekampeerd,en genoten van de rust,en de natuur.
  Hou je van een biertje,neem het dan zelf mee,want het Park zelf is compleet drooggelegd.Alcohol consumeren mag eigenlijk ook niet,maar daarvoor duik je dan even de tent in…
  De entreekosten waren volgens mij 400 baht.(Verlaat je het park ,maar kom je dezelfde dag weer terug,hoef je niet opnieuw te betalen.)
  Alvast een fijne vakantie gewenst.
  Groet,SevenEleven.

 2. Henk zegt op

  Ach er zijn meerdere mooie parken in de buurt, waar je best een dagje kunt vertoeven.

  Het Million Year Stone Park
  Wat Yansangwararam
  Nong Nooch Tropical garden
  Boeddha Mountain

  Goochel maar eens naar deze parken.

 3. l.lagemaat zegt op

  Nong Nooch Tropical garden vind ik nog steeds een van de mooiste parken
  in de omgeving van Pattaya.
  Daarnaast zou Khao Kheow Open Zoo een aanrader kunnen zijn,ongeveer 45 km van Pattaya.
  Een grote open dierentuin,waar je het best met een golfkarretje door heen kunt rijden.
  De omgeving van Silverlake/Vineyard en omgeving ervaar ik als een groot natuurgebied met
  zijn prachtige meren en “bergen”,maar is dus geen natuurpark.

  groet,
  Lodewijk

 4. Rick zegt op

  Bedankt voor de tips maar parken als Nong Nooch etc. zijn niet wat ik echt zoek, Khao Chamao Khao Wong had ik ook al gevonden op google. Weet iemand of de vele travel en excursie kantoren in Pattaya tours vanuit Pattaya naar dit park organiseren dus met het vervoer en de tour all-inn geregeld? Zal waarschijnlijk wel een Thaise bij me hebben maar houd niet zo van al het geklooi met openbaar vervoer etc. in Thailand en ga geen 1500 bth betalen voor een taxi chauffeur een dag te laten wachten ( of die tour moet natuurlijk 2000 bth p.p. kosten ) 🙂

  Gr.

 5. top martin zegt op

  Voor niks gaat de zon op beste Rick. Ook in Nederland kun je niet voor een Euro eerste rij zitten. Intussen in Thailand ook niet meer ?. Khao Yai bv. kost je altijd rond 4000 Bht, met taxi, huur-auto of met tour operator.
  Goedkoop: pak de Ferry voor een dag tour naar Koh Si-Chang kost ca. 70 Bht. Op Si Chang huur je een brommer kost 250Bht/dag. Ferry gaat vanaf 07:00 pier Si Ratscha. Neem je zwembroek mee !.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website