Lezersvraag: Morfinepleisters en oxycodon meenemen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 september 2015

Beste Thailandblog lezers

Ik heb een vraag i.v.m. medicijnen meenemen naar Thailand. Ik ga zelf voor de derde keer en weet dat voor normale medicijnen niks aan de hand is. Dit jaar gaat zeer waarschijnlijk een goede vriend van ons mee en die gebruikt morfinepleisters en oxycodon, ik heb natuurlijk al rondgeneusd op internet.

Wat ik daar lees houd het nogal wat in, ik zou een verklaring van de arts in het Engels op moeten sturen naar het CAK. Dan met het bericht wat ik terug krijg van hun naar het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag moeten en dat alles zou zeker 4 weken in beslag nemen.

Nu was ik vandaag bij de dokter en volgens hem is dit allemaal niet nodig en volstaat de brief van hem. Mijn vraag is, heeft iemand hier ervaring mee en kan diegene mijn adviseren.

Met vriendelijke groet,

richard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Morfinepleisters en oxycodon meenemen naar Thailand”

 1. Soi zegt op

  Wees er maar voorzichtig mee: morfinepleisters en oxycodon zijn afgeleid van opiumderivaten. Met name oxycodonpillen worden in het (illegaal dus) drugscircuit fijngemalen en gesnoven. Wat denk jij van Thailand? Jeugd kent hier van wanten! Thailand is nogal kien op drugs.
  Een in het Engels gestelde verklaring van een huisarts, welke verklaring vaak als krabbel op een receptenpapiertje, maakt niet veel indruk. Thai houden van stempels en handtekeningen.

  Advies: hou je aan de regelgeving van Cak. Er staat heel duidelijk een instructie hoe te handelen inzake medicijnen die op de lijst Opiumwet voorkomen, en is feitelijk niet meer dan het legaliseren van een paperas zoals dat mbt Thailand zo vaak moet. Kost wat moeite en tijd. Ik zie het probleem niet.

  Op de site hieronder is de verklaring te downloaden, de arts vult ‘m in en ondertekent, vervolgens opsturen naar CAK, en daarna per post naar MinBuza. Je hoeft zelf dus niet op pad, zoals je suggereert. Maar dat mag wel: maak er dan samen een gezellige dag van, en geniet van de vakantievoorbereidingen!

  http://www.hetcak.nl/portalserver/portals/cak-portal/pages/s3-1-medicijnen-mee-op-reis

 2. Taitai zegt op

  Ik raad je aan om de reacties op de volgende pagina van Thailandblog.nl te lezen:
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/medicijnen-thailand/

  Het betreft hier opiaten en daar zou ik geen risico mee nemen.

 3. Truus zegt op

  Gewoon een medisch paspoort aan vragen bij de des betreffende apotheek waar je ook de medicijnen haalt.
  Wordt dan in het Engels en Nederlands op gesteld

 4. Harm zegt op

  Ga naar zijn apotheek en laat een medicijn paspoort uitdraai maken van welke medicijnen hij gebruikt in NL en in Engels
  De uitdraai laten onderteken door apotheker en van stempel laten voorzien
  Klinkt wat gek maar hoemeer stempels des te meer important de uitdraai wordt.
  Dus als het kan de dokter / gezongheids centrum ook laten stempelen en laten tekenen
  Zo ga ik al jaren naar Thailand en bij controle de lijst onmiddellijk laten zien daarna nooit problemen gehad.

 5. wim Jonker zegt op

  Dag Richard,

  ‘n verklaring van de huisarts dat het hier gaat om medicatie voor desbetreffend persoon is inderdaad voldoende ( met engelse vertaling).

  Groet,

  Wim

 6. ruud zegt op

  Als u via het midden-oosten vliegt, zou ik ook uitzoeken hoe dingen daar geregeld zijn.

 7. HansNL zegt op

  Ik vraag me af of de verklaring van de arts, met stempels e.d., niet de hele legalisatieprocedure moet doorlopen.

  Met andere woorden, verklaring in het Engels met vertaling in het Thais naar het ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag, en daarna met het hele spul naar de Thaise Ambassade, ook in Den Haag.

  Ben maar een amateur, maar lijkt me zo dat de legalisatieprocedure half afwerken, dus alleen tot en met ministerie van BuZa, het document niet legaliseert voor gebruik in Thailand.

  Wellicht dat immigratie/douane/polite in Bangkok bekend is met de medicijnverklaringen, maar ik denk niet dat politiemensen in heel Thailand Engels onderlegd zijn.
  De eventuele gevolgen laten zich raden.

 8. Jan Siracha zegt op

  Gewoon een medisch paspoort aan vragen bij de des betreffende apotheek waar je ook de medicijnen haalt.
  Wordt dan in het Engels en Nederlands op gesteld.
  Zelf doe ik dit al jaren en er is niets aan de hand. Ook gemakkelijk als je bij een dokter in Thailand komt deze kan in een oogopslag je medicijngebruik overzien

 9. Bucky57 zegt op

  Indien je niet rechtstreeks vliegt. Dien je ook rekening te houden met het transferland. Indien via Dubai of een ander land in het midden-oosten haat, wordt ook alle transit bagage weer doorgelicht. Indien je zoiets bij je hebt kunnen er grote problemen onstaan als je geen transitverklaring hebt voor je medicijnen. De mogelijkheid bestaat dat gedurende het onderzoek je je aansluiting mist. Dan kunnen je kosten ook snel oplopen omdat je vliegmaatschappij dan de regel hanteert van “no show, no seat”. Ook al kunnen zij zien dat je ergens op het vliegveld aanwezig bent.

 10. Erwin Fleur zegt op

  Beste Richard,

  Gewoon een verklaring bij je apotheek halen.
  Dit is genoeg.

  Ik neem al jaren oxycontin mee naar Thailand en heb nog nooit problemen
  hiermee gehad.

  Een medicijnenpaspoort is voor Thailand niet nodig, daar het niet geldig is.
  Een medicijnenpaspoort is alleen rechtsgeldig in Europa.

  Veel plezier in Thailand.
  Met vriendelijke groet,

  E.F.Fleur

  • Jack G. zegt op

   Beste Erwin. Even een vraagje. Hebben ze op de luchthaven Suv. je medicijnen een uitvoerig keertje bekeken? Of geef je dat aan? Ik heb op Bangkok suv. nog nooit een vraag gehad of mijn koffer hoeven openen. Maar bekeken ze alles uitvoerig tijdens de controles? Ik reis ook met een voorraadje pillen( standaard zaken) de wereld over en ik heb 1 keer in Zuid Amerika controle gehad. Op transit in Midden Oosten ook nog geen vragen of de tas open gehad. Ze moeten ze zien op de scan. Ja, dan gaat alles goed. Tot dat ze wel alles bestuderen en je de zaak niet voor elkaar hebt denk ik dan.

 11. marijke zegt op

  Hallo ook ik gebruik morfine pleisters en oxycodon voor de pleisters is een brief in het engels van de arts die ze voor heeft geschreven voldoende.Maar voor de oxycodon moet je drie stappen ondernemen je moet papieren naar de volksgezondheid het ministerie van binnenlandse zaken en de thaise ambassade sturen voor dat je ze mer kan nemen.Dit kost veel tijd ik neem voor thailand tijdelijk tramadol mee en de morfine pleisters dit gaat altijd goed.En natuurlijk je medisch paspoort van de aphotheek.Veel succes.

 12. marijke zegt op

  Ook ik gebruik morfine pleisters en ocycodon het is echt moeilijk om de oxycodon mee te nemen .De morfine pleisters is geen probleem als je een brief in het engels van de arts die ze voor hebt geschreven.De oxycodon is een ander verhaal je moet papieren die de aptheker je geeft opsturen naar het ministerie van volkgezonheid sturen dan naar het ministerie van binnenlandse zaken en dan naar de thaise ambassade in mijn geval ging het plm 3 maanden in totaal duren voor alles rond was.Nu neem ik tijdens mijn verblijf in thailand tijdelijk tramadol ipv oxycodon.depleisters gebruik ik al een paar jaar en nooit problemen in thailand gehad.En natuurlijk een medisch paspoort.Veel succes.

 13. patrick335d zegt op

  wat hierboven al genoemd word.
  Vlieg dan in elk geval niet met maatschappijen als Emirates of Qatar.
  Tenzij je een gratis vakantie wilt.

  Deze producten vallen onder de opium wet, en een briefje van een nederlandse arts is niks waar.

 14. Cindy van paassen zegt op

  Ik neem nu mijn moeder mee ,die. Ook medicijnen van de Opiumwet meeneemt. Wij zijn wel met de hele weg bezig! Zitten toch wat kosten aan, maar zou niet graag in een gevangenis in Thailand terechtkomen. De brieven worden doorgaans binnen 3 dagen terug gestuurd. De dokters deden er bij ons het langste over. Nu as week naar Den Haag voor de laatste stap.

 15. M.Legros zegt op

  Ik heb suiker en ben 180 dagen in Thailand bij mijn vriedin geweest via een dokters veklaring is er niets aan de hand ik had een speciale vezekering van 180 dagen en had voor elke dag insuline en tabbleten bij me

  groetjes Mathieu

 16. Marcel gP zegt op

  De laatste jaren sleep ik een karrenvracht aan medicatie mee, zelfs spuiten. Nog nooit hebben ze me op welk vliegveld ook daar een vraag over gesteld. Wel neem ik altijd een uitdraai van mijn apotheek mee, waar al mijn medicijnen opstaan. Daarnaast neem ik voor bepaalde medicijnen een door mijn specialist ondertekend papier mee waarin in meerdere talen staat, wat ik bij me heb. Maar nogmaals nog nooit is er naar gevraagd; zelf de spuiten in mijn koeltas!

 17. marijke zegt op

  Ik ben het niet eens dat een medicijnpaspoort alleen voor Europa is.2Jaar geleden kwam ik op de eerste hulp terecht en de arts kijkt wel degelijk welke medicijnen je al gebruikt.De medicijnen die ze niet kennen in thailand zoekt hij op internet naar de werkzame stoffen.Als hij wat voorschrijft het wel samen met de andere medicijnen kan.Verleden jaar mijn man kon niet meer lopen van de dikke voeten en kuiten weer naar het ziekenhuis.Na het zien van zijn medisch paspoort zij de arts dat medicijn is de boosdoener.hij gebruikte deze medicijnenen tegen hoge bloeddruk al een paar jaar.Zij raadde aan direct met deze te stoppen en schreef andere voor.het ging zienderogen beter.terug in nederland zij onze eigen huisarts dat kan niet want die klachten krijg je direct na gebruik.maar hij stond er op de zelfde medicijnen hier ook te krijgen.Wel frappant sinds die tijd helemaal geen problemen gehad dus dat was wel degelijk de boosdoener.kortom de arts in thailand had gelijk.

  • Taitai zegt op

   De vraag is niet of het goed is om een medisch paspoort mee te nemen. Natuurlijk is dat uitstekend want het geeft de buitenlandse arts de mogelijkheid om in korte tijd inzicht te krijgen in de gebruikte medicijnen. Uw voorbeeld laat ook zien hoe gezond het kan zijn om een buitenlandse arts te consulteren. Zelf heb ik ook zo’n ervaring. Echter, in deze discussie gaat het om een geheel andere vraag en wel of het medisch paspoort ook door de Thaise overheid gezien wordt als een wettig document om bepaalde medicijnen (waaronder opiaten) mee naar Thailand te nemen. Dit laatste betwijfel ik ten zeerste.

   • marijke zegt op

    Nee taitai zoals je al zegt alleen een medich paspoort alleen is niet voldoende voor bepaalde medicatie.Maar dat had ik al bovenstaand geschreven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website