Beste lezers,

Ik gebruik medicijnen en ga zes maanden naar Thailand. Dus neem ik behoorlijk wat mee.

Waarmee moet ik rekening houden? Ik gebruik o.a. antidepressiva. Wie heeft hier ervaring mee?

Bedankt alvast,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Veel medicijnen mee naar Thailand, waar moet ik aan denken?”

 1. Lex K. zegt op

  Beste Henk,

  Begin met nakijken of er medicijnen bijzitten die onder de opium wet vallen, zo nee geen probleem, dan is een medicijn paspoort van je apotheek en eventueel huisarts meer dan voldoende, houdt wel alles in de originele verpakking en zorg dat je medicijn paspoort zo actueel mogelijk is( kan je gewoon bij de apotheek opvragen).
  Zijn er medicijnen bij die op de opium lijst staan wordt het een heel ander verhaal, denk erom de meeste “pammetjes” staan al op die lijst, dan heb je een lijst nodig van je arts, die lijst moet gelegaliseerd worden in Den Haag, bij buitenlandse zaken en daarna bij de Thaise ambassade.
  Laat je alsjeblieft niet door iemand anders aanpraten dat het allemaal niet nodig is en dat je toch niet gecontroleerd wordt, want als ze je uit de rij pikken ben je zwaar de Sjaak.
  Geeft ook eerlijk aan op de inreis kaart dat je goederen aan te geven hebt.
  In Thailand zijn ze alles behalve coulant betreffende verboden stoffen en bijna alles wordt als “Drugs” aangemerkt.
  Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het legaliseren van de papieren in Den Haag in ochtend gebeurd kan zijn, maar sta dan wel overal als eerste op de stoep.

  Met vriendelijke groet en fijne vakantie,

  Lex K.

  • rene zegt op

   Heb wel nog een nare ervaring opgedaan. Ik behoefde dringend bloedverdunnende injecties en liet het overbrengen via DHL. Het was snel in Thailand maar heeft dan nog een maand geblokkerd gestaan bij de douane ondanks de bijgevoegde doktersverklaringen die gewettigd waren door buitenlandse zaken en de Thaise ambassade. Als je iets dringend en constant nodig hebt dan nem je toch best ruimeschoots je voorzorgen en inderdaad zaken zoals hoestsiroop i.c. Brochosedal mag absoluut niet alhoewel je er 10 liter van moet drinken voor je high wordt maar daarvoor ben je al overleden. Soms stompzinnige bureacratie in Thailand maar ik heb er mee leren leven en soms neem ik toch nog een aantal medicijnen mee zonder aan te geven maar inderdaad als ze je eruit pikken be je zwaar de pineut.

 2. Hemelsoet Roger zegt op

  De meeste medicijnen kan je bij de apotheek in Thailand kopen, hoor. Desnoods met ‘n voorschrift van ‘n Thaise dokter. Wanneer je in Thailand bent, eens goed informeren wat precies hier verkrijgbaar is.

 3. ron bergkotte zegt op

  Bij mijn weten mogen personen die antidepressiva gebruiken Thailand NIET in. Verder Lex K ben ik de afgelopen 2 jaar 9 keer naar Thailand geweest en heb de inreiskaart niet meer gezien, Pammetjes zo als jij ze noemt zijn geen antidepressiva maar kalmerings/slaapmiddelen en zijn ook geen opiaten. Ron.

  • Hemelsoet Roger zegt op

   @ron bergkotte: Mijn ex-vrouw (Thaise) die in Belgie woont, lijdt aan scisofrenie en die heeft nog nooit ‘n probleem gehad om Thailand binnen te komen.

  • Lex K. zegt op

   Beste Ron,
   Ten 1e heb ik nooit beweerd dat “Pammetjes” antidepressiva zijn, maar ze staan wel degelijk op de opium lijst en vallen ook onder de opium wet,
   Inderdaad er is een of andere bepaling dat mensen met bepaalde geestelijke ” afwijkingen”, Thailand niet in mogen, maar ik weet die regelgeving niet uit mijn blote hoofd, ik heb die info ergens maar daar zou ik even naar moeten zoeken, mocht iemand daar prijs op stellen.
   Nu weer over de pammetjes en de Opiumwet, ik heb het even opgezocht op de site van het ministerie Volksgezond, welzijn en sport en ik geef je een citaat” Voor welke geneesmiddelen heb ik een verklaring nodig?
   In veel landen is het bezitten en gebruiken van opiaten streng verboden. Op het overtreden daarvan staan strenge straffen. Geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen (bijv. Valium, Seresta), sterke pijnstillers (bijvoorbeeld Morfine), ADHD-middelen (bijv. Ritalin, Concerta) en medicinale cannabis. Hieronder vindt u de complete lijsten van middelen die onder de Opiumwet vallen:
   Lijst I
   Lijst II einde citaat
   Veel “pammetjes” staan wel degelijk op de opium lijst en mogen niet zonder meer uit en ingevoerd worden, als je wat neerschrijft zorg dan wel dat het klopt, je zou mensen nog , onbedoeld natuurlijk, in de problemen kunnen brengen, ik zou zeggen lees die site eens rustig door en je zal zien hoeveel “verboden” middelen er bestaan en wat voor restricties er gelden
   Helaas ben ik door ziekte en medicijn gebruik, zo langzamerhand een soort leken-expert geworden over dit soort zaken, maar over de inreis kaart durf ik niets te zeggen, het is mij om eerlijk te zijn ook niet opgevallen of die nog uitgedeeld worden, kan iemand mij daar uitsluitsel overgeven??

   Met vriendelijke Groet,

   Lex K.

 4. ruddy zegt op

  Je kan de vraag beter omdraaien.
  Wat moet ik allemaal mee naar Nederland nemen.
  Hier is echt alles zonder recept te krijgen.
  Als je de Engelse naam van het medicijn of je kwaal aan de eigenaar van de drogist laat zien geeft hij/zij het nodige medicijn.
  Ik haal hier altijd slaappillen etc.
  In nederland moet ik eerst naar een arts en na veel aandringen krijg ik dan 1 pil.
  Kosten € 75,-
  Medicijnen kun je in Thailand op iedere hoek kopen.

  • Hemelsoet Roger zegt op

   @ruddy: Er zijn bepaalde medicijnen waar je wel ‘n voorschrift voor nodig hebt als je die de eerste keer gaat halen bij de apotheek, de volgende keren heb je dan geen voorschrift meer nodig als je naar diezelfde apotheek gaat (eigen ervaring).

  • theoS zegt op

   Slaappillen kopen in Thailand kan alleen op dokters recept.Ik kocht ze vroeger ook,zo maar,maar dat werdt wettelijk veranderd,ik dacht,in de jaren’80 van de vorige eeuw.Dezelfde zaken,waar ik ze kocht,wilden ze niet meer verkopen zonder recept.Lees eens goed wat Lex K daarover schrijft.

 5. appy zegt op

  hoi henk geen probleem daar je kunt alles krijgen zonder recept daar
  grt ap

 6. harry zegt op

  waar je rekening mee moet houden is alleen dat je je medicijnenpaspoort haalt bij de apotheek dat is alles waar ze op letten als je door de controle komt als je aangehouden ben .
  ik spreek uit ervaring ik heb dit al een paar keer meegemaakt.
  zorg voor je medicijnenpaspoort vragen bij je apotheek

  met vriendelijke groet harry

 7. jan-willem zegt op

  Hai;

  Zelf gebruik ik 28 medicijnen per dag, dus altijd een flinke tas vol aan medicijnen mee naar thailand,
  Ik raad je aan, om ze wel uit Nederland mee te nemen, omdat ze in thailand medicijnen van andere leveranciers hebben, waar je heel anders op kan reageren.
  Gewoon een medicijn paspoort bij de apohtheek halen, en je hebt nergens een probleem, je mag zelf alles in je handbaggage vervoeren, ongeacht hoe groot of hoe zwaar je tas of tassen zijn.
  goede reis en veel plezier.

  gr jw.

 8. Roger Van den Wyngaert zegt op

  De pammetjes kan je niet in de apotheek in Thailand vinden. Enkel in de kliniek na consultatie van een Thaise arts. Heb dit persoonlijk ondervonden medio deze maand toen ik op zoek was naar Lorametazepam. In Cambodia ben ik nu en hier kan je het wel in de gewone apotheek kopen.

  • Lex K. zegt op

   Beste Roger,

   Valium of Diazapam, als 1 voorbeeld, is in elke sterkte, in elke pharmacie te koop, echter er zijn winkels die nemen hun verantwoording en verkopen je niet zomaar, die sturen je eerst door naar een arts of geven je een beperkte hoeveelheid van lichte sterkte mee, er echter ook, uiteraard, winkels zat die het alleen om de omzet gaan en je verkopen wat je vraagt, als ze kunnen leveren tenminste en anders bieden ze alternatieven zat.

   Groet,

   Lex K.

 9. ron bergkotte zegt op

  @ Hemelsoet Roger; Mijn vrouw gebruikt sinds 1989 ! antidepressiva. Toch hebben wij op onze vele reizen naar Thailand nooit problemen gehad, om de simpele reden dat wij nog nooit zijn gecontroleerd. Echter op de site van de Thaise ambassade in NL staat duidelijk het volgende ; According to the immigration act of Thailand B.E. 2522 (1979) foreigners who fall into any of the following categories are prohibited to enter Thailand (4) Being mentally unstable ( = depressief/schizofreen/bipolaire stoornis) or having any of the diseases stated in the Ministerial Regulations.
  Waarvan acte.

  • HansNL zegt op

   En dan te weten dat naar schatting van het Ministerie van volksgezondheid van Thailand 20% van de Thai een van de bovengenoemde aandoeningen heeft.

   Ach natuurlijk, dat zijn farang, die zijn veel erger als Thaise mensen.
   Toch?

 10. ron bergkotte zegt op

  Beste Lex K, Ten eerste heb ik niet beweerd dat ze mee genomen mogen worden alleen dat het geen opiaten zijn. Cannabis valt ook onder de opiumwet en is geen opiaat.
  Wat betreft mensen met een geestelijke ziekte die Thailand niet in mogen dit staat gewoon op de website van de Thaise ambassade zoals ik in mijn eerdere commentaar heb aangegeven.
  Verder kreeg men voorheen bij de inreis in Thailand 2 kaarten om in te vullen, 1 voor de immigration met vlucht/verblijf en persoonlijke gegevens en 1 douaneverklaring waarop men in moest vullen wat men invoerde. Deze laatste heb ik de afgelopen 2 jaar (9 inreizen) niet meer gezien.
  Verder wens ik je beterschap zodat je weer naar Thailand kunt reizen. Ron.

 11. theoS zegt op

  Ik raad degenen die lopen te brullen van”Hier kun je alles kopen zonder recept” om eens goed en langzaam de reacties van Lex K te lezen.Kun je nog wat leren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website