Mijn zoon is door mijn ex naar Thailand gebracht zonder mijn toestemming

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 juni 2019

Beste lezers,

Twee weken geleden heeft mijn ex, onze zoon Max, naar Thailand gebracht zonder mijn toestemming. Drie dagen voordat zij moest voorkomen omdat Max het land niet mag verlaten zonder mijn toestemming.

Ik heb 2 weken geleden het gedeelde gezag aangevraagd. De reden dat ik dat nu doe, en niet 4 jaar geleden toen zij naar Nederland kwamen, is dat ik toen aannam dat we gedeeld gezag hadden omdat op haar verblijfsvergunning geregistreerd partnerschap stond.

Mijn zoon Max heeft ook meermaals aangegeven dat hij weer bij papa wil wonen, en weer naar school waar zijn vriendjes zijn.

Kan iemand mij adviseren wat te doen want ik ben radeloos.

Alvast bedankt.

Groet,

Dave en Max


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Mijn zoon is door mijn ex naar Thailand gebracht zonder mijn toestemming”

 1. Kees zegt op

  Advocaat in de arm nemen die gespecialiseerd is in dit soort zaken.

 2. RuudB zegt op

  Beste Dave, met zo weinig tot geen nadere informatie valt er niets zinnigs aan raadgeving te zeggen. Je hebt het over jouw ex: zijn jullie gescheiden cq is het samenlevingscontract ontbonden? Ben jij wettelijk vader resp heb jij hem erkend? Is de procedure aanvraag gedeeld ouderlijk gezag door jullie beiden gedaan? Digitaal bij De Rechtspraak, of rechtstreeks bij een Rechtbank? Moest jou ex voorkomen vanwege de aanvraag ouderlijk gezag, of omdat jij wist dat ze zou vertrekken en jij een verbod wilde? Hoe oud is Max? Ging hij in TH ook al naar school, had hij daar vriendjes? Is hij bij moeder in TH slechter af? Is hij bij jou in NL beter af? Hoezo dan? Wat wil je met hem? Welke instantie zou hem dan uit TH terug moeten halen, cq welke instantie in TH zou hem naar jou moeten terug brengen? In NL mag een kind bij een leeftijd van 12 jaar zelf zeggen bij wie hij/zij mag gaan wonen. Hen je al juridisch advies ingewonnen? Etc.Etc.

 3. Marcel zegt op

  Wellicht iets voor Peter R de Vries of John van den Heuvel?

 4. Leo Th. zegt op

  ‘Max heeft meermaals aangegeven weer bij papa te willen wonen’ impliceert dat jij contact met hem hebt. Is dat een direct contact of verloopt dat via jouw ex? Waar woonde Max in Nederland, bij jou of bij je ex? Heb jij aangifte bij de Nederlandse politie gedaan en heb je daar geen advies over de te volgen stappen gekregen? Zoals RuudB al aangeeft heb je slechts weinig bijzonderheden verstrekt. Jouw inzending roept meer vragen op dan dat jij aan antwoorden kan verwachten. Uiteraard wens ik je veel sterkte toe!

 5. ruud zegt op

  Uw verhaal is verwarrend, bent u de echte vader van het kind?
  Staat op de geboorteakte, dat u de vader bent?

  Als het niet uw kind is, hebt u het kind dan wettelijk geadopteerd?

  Als u niet op de geboorteakte staat vermeld, en u het kind nooit hebt geadopteerd, lijkt het me een lastige zaak voor u te worden.

  Twee weken geleden heeft uw ex het kind meegenomen naar Thailand zonder uw toestemming, maar waarom moet zij daar uw toestemming voor hebben, want ogenschijnlijk bent u bezig met een procedure over vaderschap/ voogdij?
  Zolang die uitspraak er niet was, had zij uw toestemming naar mijn mening niet nodig.
  Waarschijnlijk zou ze aan de grens zijn tegengehouden, als ze alleen met het kind reizend uw toestemming nodig had.

  Hebt u nog contact met het kind en de moeder, want u stelt dat hij weer naar zijn vriendjes op school wil?
  Iets wat natuurlijk niet zo vreemd is, wanneer je net naar een vreemd land bent meegenomen, waar je niemand kent.

 6. karel zegt op

  Dave en Max,

  Ga niet naar Thailand, voor je het beseft, zitten jullie in Bangkok in de gevangenis, in een cel van 25 x 25 mtr, met alleen een hurk wc en een wastafel, jullie moeten de cel wel delen met 25 anderen.

  This is Thailand, eerst oppakken, dan uitzoeken en dan na maanden c.q. jaren (misschien) vrijlaten.
  Want de enige reden dat jullie naar Thailand willen is ontvoering van een kind.
  Bewijs het tegendeel maar eens.

  Mijn tip; blijf op een vriendelijke manier in contact met de moeder en belooft geld, geld, geld en nog eens geld. Betaal de school, kijk het eerst een jaar aan, als de relatie goed is “kan” je het wagen om naar Thailand te gaan, MAAR het risico is in mens. Ze hoeft maar te knippen met het vingers en jullie worden opgepakt voor het voorbereiden van een ontvoering van een kind.

 7. dave zegt op

  ik ben zijn echte vader ik zit op zijn geboorte act ik heb hem erkenned in thailand england and holland hij isbijnaar6 jaar woonened bij mij ik heb een fault gemaarked4 jaar geladen ik dacht dat ik had gedeeled geezag sij ook nu laat zij zero contact bang dat haar family hoort ik will terug naar papa en holland hij zit bij memories beach bar en resterruant in Kholak by zijn family [Phang Nga] province. be je in de beurt bij max in kholak aub onze helpen laat him mij bellen 0031683868806.bedankt mensen dave en max

 8. dave zegt op

  ik heb gesproken met mijn kint voor 1 mininute hij zeght het is ok papa ik ben alleen een maand hier hij hoort het ongeloof bij mij en stopped meteen met praten ik denk om dat hij realizered dat mamma heeft all weer a grote leugenen en teken zijn wensen hem alweer belarzered


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website