Lezersvraag: Melden bij immigratiedienst op de luchthaven

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 september 2017

Beste lezers,

Volgend jaar mei gaan wij (mijn Thaise vrouw en ik) een familiebezoek brengen aan Nederland. Bij terugkomst vliegen wij via Amsterdam-Bangkok naar Chiang Mai.

Mijn vraag: Is het mogelijk om in plaats van in Bangkok je te melden bij de immigratiedienst in Chiang Mai International Airport? Dit natuurlijk om de lange wachtrijen in Bangkok te vermijden. Of  moeten wij ons altijd melden bij de eerste immigratiedienst van de luchthaven waarop je landt in Thailand?

Graag u bevindingen/adviezen.

Groet,

Wim


» Laat een reactie achter


16 reacties op “Lezersvraag: Melden bij immigratiedienst op de luchthaven”

 1. kaolam zegt op

  Na aankomst in BKK loop je naar de transfer naar Chiang Mai. (Bordjes volgen). Dan loop je vanzelf tegen een kleine paspoortcontrole aan. Maar dat is NIET de paspoortcontrole van de beruchte rijen. Deze is alleen voor overstappers. Geen wachtrij, gister kostte het maar vijf minuten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. printen zegt op

  Als je de bagage kan doorlabelen, moet je in Bangkok de paspoortcontrole doen. Maar niet bij de “grote” meute.In Chiang Mai is het niet mogelijk de paspoortcontrole te doen. Allen als je vanuit Chiang Mai vertrekt of een rechtstreekse vlucht heb naar Chiang Mai.

  Je loopt gewoon door. Boven hangt een bord met de namen van de internationale luchthavens van Thailand. Chiang Mia, Chiang Rai, Phuket enz.. Die volg je op de loopbanden. Het is een eindje.

  Dan kom je bij de transferbalies, waar je de instapkaart voor Chiang Mai kan krijgen van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Chiang Mai vliegt. Of als je al een instapkaart hebt, toon je die daar.

  Een tiental meters verder heb je twee paspoorcontrole balies. Daar is zelden druk. Misschien een of twee mensen voor je. Als je door die paspoortcontrole gaat, kom je meteen in het “winkel” gedeelte van “domestic flights”. Even verderop heb je een aantal restaurants.

  Let wel dat je alleen met Thai Airways en Bangkok Airways kan doorlabelen. Als je met Bangkok Airways vliegt naar Chiang Mai moet dat op een “ticket” staan met de international;e vlucht. Met Thai Airways is dat niet nodig.

  Vlieg niet met de “prijsvechters”, want dan moet je naar Don Muang. Behalve “Smile”. Die vliegt op “Swampie”. Maar met “Smile” kan je niet doorlabelen em moet je je bagage ophalen in Bangkok en met de “meute”door de paspoortcontrole in Bangkok.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Simon zegt op

   Ik vertrek in oktober naar Chiang Mai, mijn ruim bagage wordt vanuit Amsterdam door gelabeld naar Chiang Mai. Komt mijn bagage dan aan in Chiang Mai in de domestic area? of moet ik deze in de Internationale area ophalen?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Francois Nang Lae zegt op

    Dat gaat helemaal Thais. Je krijgt een sticker opgeplakt zodat ze in Chiang Mai weten dat je naar de international arrivals moet. In Bangkok moet je even opletten dat je niet in de grote meute voor de paspoortcontrole gaat staan, maar de bordjes volgt naar de transfers. Daar kom je op een gegeven moment een controlepostje tegen waar je paspoort en ticket moet laten zien. Ik heb daar nog nooit meegemaakt dat ik moest wachten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • TH.NL zegt op

    In Chiang Mai moet U naar de internationale aankomsthal lopen want daar komt Uw bagage aan. U moet namelijk nog met Uw bagage door de douane in Chiang Mai. Gaat daar allemaal heel vlotjes en soepel.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Teuntjuh zegt op

  Volgens mij hoef je wanneer je een aansluitende binnenlandse vlucht hebt, niet bij dezelfde immigratie naar binnen als waar de grote meute erdoor gaat. Had onlangs zelf aansluitende vlucht naar Phuket en toen werd ik ergens naar een zijkant van Suvernabhumi geloodst, waar het en lekker rustig was en bijkomend voordeel je nog met de Thaise mile wordt ontvangen ipv die chagrijnigen bij de hoofd doorgang.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Robert zegt op

  Wim,

  Dat is bij mijn weten niet mogelijk. Maar als je een aansluitende vlucht hebt van Bangkok naar Chaing Mai, met een maatschappij die je bagage door labelt naar Chiang Mai, ga je op Suvarnabhumi AirPort door een aparte rustige immigration bij local flights en ben je zo klaar. In de meeste gevallen lukt dat alleen met een aansluitende vlucht van Thai Airways. Maar als je een ticket boekt bij een airliner vanaf Europa naar Chiang Mai komt dat sowieso goed.
  En volgend jaar vliegt Qatar Airways direct – uiteraard wel via Doha – op Chiang Mai, 3 keer per week.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Daniël M. zegt op

  Hallo,

  Als u in Europa een vlucht neemt binnen Schengen, dan heeft u geen uitgebruide paspoortkontrole. Als u een vlucht neemt, waarbij u het Schengengebied verlaat of binnenkomt, moet u voorbij een uitgebreide paspoortkontrole.

  In Thaland geldt ongeveer hetzelfde:
  U zult in Bangkok aankomen met een “International Flight” uit Amsterdam en vertrekken met een “Domestic Flight” naar Chiang Mai. De terminals voor beide soorten vluchten zijn gescheiden. Dus zult u bij aankomst in Thailand in Bangkok voorbij de immigratie moeten.

  Hou er ook rekening mee dat u (zeer waarschijnlijk) uw ruimbagage moet afhalen in Bangkok en opnieuw zult moeten inchecken voor de vlucht naar Chiang Mai.

  Pretiige reis!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • John zegt op

   Beste Wim,
   Wanneer je KLM vliegt zou je met Bangkok Airways door kunnen vliegen naar Chiang Mai, want dan kan je op Schiphol je bagage doorlabelen naar Chiang Mai. Houdt in dat je naar de Domestic flights wordt verwezen en de Grote Immigrations links kan laten liggen! KLM en Bangkok Airways werken samen in deze.
   Overigens heeft Bangkok Airways haast dezelfde prijzen dan de ”prijsvechters”, sukses.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Francois Nang Lae zegt op

   Dat klopt niet helemaal. Als je je vlucht in één keer naar Chiang Mai geboekt hebt bij dezelfde maatschappij dan wordt de bagage doorgelabeld en hoef je in Bangkok niet langs immigration. Chiang Mai is namelijk een internationaal vliegveld. Je bagage gaat dan ook automatisch door.

   Heb je de vlucht naar Bangkok apart geboekt en daarna elders de vlucht naar Chiang Mai, dan moet je wel in Bangkok je bagage ophalen, langs immigration, en opnieuw inchecken voor Chiang Mai. Als je weet dat je naar Chiang Mai vliegt kan je altijd beter met één boeking werken. Scheelt een hoop gedoe.

   Dit geldt overigens alleen voor internationale vliegvelden. Ik weet niet precies welke dat zijn. Lampang, waar ik woon, is dat bijvoorbeeld niet. In dat geval moet je dus altijd in Bangkok immigration en bagage zelf regelen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Wout zegt op

  Als je het als 1 ticket boekt AMS-BKK-CNX dan krijg je bij het inchecken in AMS al een boardingpass voor de vlucht naar Chiang Mai (CNX), je baggage is doorgelabeld naar CNX en op Suvanarbumi ga je naar het transfer gedeelte, daar wordt je boardingpass gecheckt en loop je door naar een doorgaans rustige immigration. Let wel op dat je op Chiang mai naar het internationale gedeelte loopt om je koffer op te halen en dat eventuele ophalers dat ook weten. Vaak krijg je een stickertje bij de transferbalie om op een zichtbare plaats op je kleding te plakken zodat het personeel bij aankomst in CNX je de geode kant op sturen.

  Als je aparte tickets boekt en de maatschappijen werken samen kan het zijn dat je bagage doorgelabeld wordt maar dat je op Suvanarbumi bij de transferbalie een boardingpass moet halen. Belangrijk is dat je je bagagelabel kan laten zien zodat ze je koffer op de vervolgvlucht accepteren. De rest is als hierboven.

  Als je aparte tickets boekt van maatschappijen die niet samenwerken zit er niks anders op dan op Suvanarbumi immigration te doen, je koffer van de band halen en opnieuw in te checken bij de andere maatschappij. Het voordeel van optie 1 en 2 is dat als je op de lange vlucht 30 kg mee mag nemen deze ook meegaat op BKK-CNX. Met aparte tickets kan het zijn dat je koffer dan te zwaar is voor BKK-CNX.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 7. John zegt op

  Mogelijk kun je bij aankomst vanuit europa via een hierboven geschetste korte route de overbevokte immigration vermijden maar het probleem zit bij de bagage. Die will je vanuit je europeese vetrekhaven doorgelabeld zone maar chiang mail en congested vanuit chiang mail maar je europeese aankomsthaven. maar Dan dien je het ticket van chiang mail maar nederland en omgekeerd van nederland naar chiangmai in een booking te done. Regret Dan de budget maatschapijen.Klm ethihad emirates en nog enkele andere maatscappijen hebben een overeenkomst met bangkok airways. Als je daar je ticket amsterdam chiang mai en omgekeerd koopt ga je in chiang mail door de douana en immigration krijg je een sticker cci oid drop en je wordt door een speciale route naar de security geloodst. Fluitje van een cent .!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rori zegt op

   Eh voor iemand die met een thaise getrouwd is welke met een thais paspoort Thailand binnen komt. Gewoon merks de vrouw mee lopen naar de rechter zijde voor thaise ingezetenen. Doe ik altijd en nog nooit gewijgerd. Oh ik heb well altijd een priority sticker op mijn rollator zitten. Maar zie her wel meer mixed couples doen. Oh ik heb een visum voordat ik naar Thailand ga. Kost mij vanuit Eindhoven totaal 6 uur om dat Van te voren te regelen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. BA zegt op

  Serieus. Je gaat volgend jaar mei reizen en je maakt je nu al druk over de rij bij immigration?

  Ik was er vanmorgen in 3 minuten doorheen. Ze gooiden net 2 dicht en we werden doorverwezen naar 1. Geen wachtenden kon zo doorlopen naar het loket.

  Sowieso, als je geen vlucht hebt waarbij je bagage doorgelabeled is dan maakt het niks uit omdat je anders toch maar op je bagage staat te wachten.

  Mei volgend jaar dan is het hoogseizoen ook een beetje over dus dan is het al rustiger.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Marijke zegt op

  Wij vliegen al jaren met eva air.Amsterdam changmai de bagage word doorgelabeld naar changmai.In changmai ga je via arrival internationaal naar de bagage band.Gaat al tijd super.Terug het zelde changmai amsterdam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Marc zegt op

  Qatar Airways vliegt vanaf 7 december 2017 4 maal per week rechtstreeks naar Chiang Mai (vanuit Doha).
  Dus Amsterdam-Doha-Chiang Mai.

  Dus super eenvoudig en geen stress over Immigration in Bangkok en/of doorlabelen van bagage.

  Hopelijk heb je nog geen tickets geboekt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website