Beste lezers,

Wij zijn op zoek naar traditionele kerstgroep(en) uit Thailand. Wij verzamelen kerstgroepen en exposeren daarmee al jaren op verschillende plaatsen in Nederland. Afgelopen Kerstmis op 5 verschillende plaatsen, meestal in kerken. Onze verzameling bestaat inmiddels uit méér dan 1350 verschillende kerstgroepen uit de hele wereld.

Wij zijn op dit moment op bezoek bij onze zoon en zijn gezin in Kaeng Krachan (Petchaburi) en al voor de 5e keer in Thailand. Het is ons echter nog nooit gelukt hier een authentieke Thaise kerstgroep te kopen. Bijvoorbeeld een kerstgroep met figuren in Thaise stijl en helemaal zou het mooi zijn een kerstgroep te vinden gemaakt van hout van de Tontan-boom.

Na het weekend gaan we nog enkele dagen naar Pak Thong Chai en daarna weer terug naar Kaeng Krachan. Op 23 maart vliegen we weer terug naar Holland.

Kan iemand van de lezers van deze site ons verder helpen en weet u een adres waar iets dergelijks te koop is in deze regio?
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Groetjes,

Jo en Maria

3 reacties op “Lezersvraag: Wij zijn op zoek naar traditionele kerstgroep(en) uit Thailand”

 1. Jan S zegt op

  Thailand is een boeddhistisch land. Kerststallen heb ik hier nog nooit gezien.

 2. Ko zegt op

  Ik heb het jaren geprobeerd. Niet gelukt. Ze kennen dat hier eigenlijk niet. In kerken zie je meestal alleen een wieg, vreselijk versierd, met daarin een pop.

 3. Rex zegt op

  Beste mensen,

  Wij hebben een echte Thaise Kerst-opstelling, die we wel willen verkopen. Hij is ongeveer 20 jaar oud en gemaakt door Thai. Ziet er nog prima uit, behalve de doos waar die in in verpakt. Je kunt hem ophalen in Bangkok. Als julie reageren zal ik het adres doorgeven.
  Vraagprijs 60 Euro.

  Rex de Koning
  084 725 2577


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website