Lezersvraag: Wie weet meer over de Nissan Almera Sportech?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 oktober 2020

Beste lezers,

Vandaag waren wij bij een autodealer naar een tweedehands auto gaan kijken en we vonden daar een mooie, uit 2019: een Nissan Almera Sportech. Nu heb ik op Google en YouTube zitten zoeken en de enige landen waar ik een beschrijving vind zijn voornamelijk Thailand, Filippijnen en Maleisië.

Bestaat die auto onder een andere naam in Nederland? Het is een behoorlijk scherp geprijsde en luxe auto die ons goed bevalt.

Heeft misschien iemand deze auto en hoe bevalt hij?

Groet,

Sjaak S

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Wie weet meer over de Nissan Almera Sportech?”

 1. Dennis zegt op

  Ik heb dit type auto een paar maal mee gekregen als huurauto, de laatste keer in oktober 2019 splinternieuw op het vliegveld van Buriram met 32 km op de teller (de afstand van de stad naar vliegveld). Ik vond het een hele prettige auto om in te rijden. Ook in de jaren ervoor een paar keer een Nissan Almera meegehad en ook die waren goed en probleemloos.

  De gehuurde Almera’s waren altijd een automaat en die schakelden vrij goed. Dat vind ik bij automaten altijd wel belangrijk, sommige automaten schokken. Deze deed dat gelukkig niet.

  Een “probleemje” is de relatief kleine motorinhoud; een 1.2. Toyota Vios en Honda City hebben een 1.5. Dat betekent vooral dat het motorlawaai bij de Almera iets hoger ligt, want de motor moet gewoon harder werken. Qua verbruik waren alle auto’s min of meer gelijk; rond de 1 op 16,5 en dat vind ik redelijk netjes (veelal ritten van/ naar Surin of Lamduan, Kap Chong, ritten naar Korat, Jomtien, Bangkok met 2 volwassenen en 1 tiener).

  Als je de Nissan voor een goede prijs kunt kopen, dan zou ik niet twijfelen. Prima auto, rijdt goed. Doen!

 2. Eddy zegt op

  Hallo Sjaak,

  Een tijdje terug was er een Nissan Almera in NL, niet dezelfde auto trouwens. De NL’se was een MPV.

  Ik heb de Thaise Almera enkele keren als huurauto gereden. Prima auto, lekker ruim en goedkoper dan een City of Vios. Alleen bergop [denk aan de weg Chiang Mai-Pai of Phu Thap Buek] heb je wel low gear nodig om een beetje fut te hebben, of beter een handschakeling.

  Nog een risico om over na te denken. Nissan is financieel niet zo sterk. In deze covid tijden en een productieoverschot van auto’s kan het zo maar zijn dat het failliet gaat of de productie in Thailand wordt gestopt, m.i. een groter risico dan bij Honda of Toyota. In zo’n geval lastiger om onderdelen te krijgen.

 3. peter zegt op

  Zoals wiki aangeeft , almera was in Nederland van 1995 -2007.
  De Nissan Note was zijn eerste vervanger, daarna gevolgd met de Quashqai.
  Zo had je vroeger ook de Honda accord in Nederland, nu niet meer.
  Echter wel volop in Thailand, een pracht van een wagen.

 4. Ed zegt op

  Hoi Sjaak,

  Nissan is gewoon een heel sterk merk, je zult zeker plezier aan de Almera hebben, ik zelf heb een Navara d cab 4 wd automaat diesel 190 pk deze heb ik 5 jaar geleden nieuw gekocht bij de Nissan dealer in Uthai Thani er zit nu een dikke ton km op en nog steeds rijdt deze als een zonnetje, niet onbelangrijk het onderhoud door de Nissan dealer te laten doe. Niet duur en een geweldige service.Misschien het overwegen waard zo een handige pick up, ook op de vele gaten in het lokale wegennet.
  Er worden in Thailand behoorlijk wat nieuwe Nissan auto’s op kenteken gezet. Nissan werken veel samen met o.a. Renault. Bovendien worden o.a. Pick ups in Thailand gemaakt voor de Aziatische markt.

 5. B.Elg zegt op

  Ik ben helaas geen deskundige wat auto’s betreft, maar in februari van dit jaar las ik op de website “Global NCAP” een opmerkelijk artikel.
  Men deed botsproeven met een Europese Nissan Navara pickup-truck en een Afrikaanse Nissan pickup-truck die op het eerste zicht erg op de Nissan Navara lijkt.
  De Afrikaanse Nissan was veel minder veilig dan de Europese. In Afrika verkoopt Nissan een “uitgeklede” versie.
  Thailand ligt natuurlijk niet in Afrika. Toch hoor ik van mensen die het kunnen weten dat ook in Azië auto’s vaak een uitgeklede versie zijn van de Europese of Amerikaanse, met minder of geen kreukelzones, verstevigingsbalken en andere dure veiligheidsvoorzieningen.
  Dan zou je als Europeaan een autotype kopen dat je kent van in je thuisland. Die auto lijkt als 2 druppels water op zijn Europese broertje, maar dan zonder veiligheidsvoorzieningen.

  • TheoB zegt op

   De veiligheidseisen die aan auto’s gesteld worden voor gebruik in Europa, Noord Amerika Australië en Nieuw Zeeland zijn veel hoger dan in de rest van de wereld. Vergeleken met de auto’s uit die ‘Westerse’ landen zijn auto’s uit de rest van de wereld niet veel beter dan koekblikken.
   Het voorbeeldje van johan hieronder bevestigd dat ook.

 6. johan zegt op

  Hoi Sjaak
  Ik heb al 7 jaar een Almería deze word niet in Europa verkocht omdat er geen balken in de deuren zitten hetgeen bij een aanrijding op de deuren vervelend kan uitpakken . Het is verder een fantastische auto. 7 jaar alleen service en 4 nieuwe banden. Een groot deel van het jaar rijd de familie er mee. Dan begrijp je wel hoe er mee word omgegaan. Sterke auto veel plezier van. 140 000 km. Gewoon doen.

 7. RichardJ zegt op

  Fijne auto.
  Een probleem kan zijn de kleine motor wanneer je vaak “met een volle bak” in de bergen/ heuvels moet rijden.

 8. mattheus zegt op

  Wij hebben ook al 3 jaar de Nissan Almera. Prima auto, alleen je moet niet teveel in gebieden met steilere bergen gaan rijden. Dat is ook logisch gezien de motor die erin zit. Maar voor de rest prima goedkope auto.

 9. Sjaak S zegt op

  Bedankt voor deze bemoedigende woorden. We hebben intussen de auto gekocht. Over een paar weken krijgen we hem. De kleine motor is inderdaad ook in mijn gedachten geweest, maar we rijden geen grote bergen en voornamelijk in de omgeving. Intussen hebben we iets meer over de auto geleerd en weten ook waarom hij zo geprijsd is. Op facebook was iemand zo vriendelijk en heeft me een PDF File gestuurd met de hele beschrijving van de auto in het Engels. Dit heb ik uitgeprint en heb een dik boek ervan gemaakt.
  We verheugen ons op deze auto, die onze 16 jaar oude Toyota Corolla gaat vervangen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website