Lezersvraag: Wie kan ons helpen ons huis in Thailand op mijn naam te zetten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 maart 2014

Beste lezers,

Wie kan ons helpen ons huis overlaten schrijven op mijn naam?

Ons huis staat op mijn vrouws naam. Wij willen graag, ondanks dat men zegt dat het niet mogelijk is, zijn er ook berichten dat dit wel degelijk mogelijk is. Wie kan ons daar bij helpen, en heeft ervaring?

Alvast bedankt en vriendelijke groeten,

Gerard

E-mail: kuys00663@gmail.com

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Wie kan ons helpen ons huis in Thailand op mijn naam te zetten?”

 1. Sjaak S zegt op

  Je huis kan wel op je naam. Maar je kunt (en dat is al duizenden keren gezegd) geen stuk grond op je naam hebben – tenzij je een bedrijf hebt met een Thaise partner of tot voor kort Amerikaan was.
  Hoe je dat doet? Er zijn volgens mij genoeg bureaus met advocaten die je daarmee kunnen helpen. Voor de rest moet dan het landoffice dit overschrijven, mits je de vereiste papieren hebt.

 2. theoS zegt op

  Het huis kun je op je naam zetten,maar niet de grond.

 3. Erik zegt op

  Gerard, wat bedoel je met ‘op jouw naam’ ?

  Eigendom, vruchtgebruik, recht van opstal of langlopende huur aangetekend op het chanoot ? Heb je wel een chanoot of staat jullie huis op die grond op basis van een ‘gebruiksrecht’ vaak verleend door staat of tempelbedrijf ? In dat laatste geval kun je het mogelijk wel vergeten; overdracht van dat recht is streng gereglementeerd..

  Ik heb bestaande bouw gekocht maar omdat ik farang ben en geen eigenaar van de grond kan worden op persoonlijke titel en niets voel voor een Ltd is de grond eigendom van mijn partner en kon ik kiezen tussen vruchtgebruik, recht van opstal en langlopende huur (max 2 x 30 jaar). Ik heb voor het laatste gekozen al betaal ik geen huurpenningen.

  Kort gezegd: IK heb als enige het gebruiksrecht van het huis en de ondergrond, de grondeigenaar heeft geen gebruiksrechten zolang ik leef of niet voor afstand teken.

  Zoek een advocaat. Ik ken er een in Bangkok die gehuwd is met een NL-er en ik heb ervaren dat de taalbarrière dan lager is. De redactie mag je mijn emailadres geven voor contact.

  Denk er aan, registratie van genoemde rechten kost belasting. Was bij mij rond de 9 procent over de koopsom.

 4. Bucky57 zegt op

  Op zich is dit zelf heel gemakkelijk. Jij kunt het huis gerust als eigendom op je naam laten schrijven. Het probleem is de grond waarop het gebouwd is. Ik ben zelf een huis aan het bouwen, welke mijn eigendom is en de grond heb ik van mijn Thaise partner geleased voor minimaal 30 jaar met mogelijke verlengingen van de volgende 30 jaar. Geen enkele constructie laat toe dat een buitenlander eigenaar wordt van Thaise grond. Men geeft verschillende constructies aan dat dit wel mogelijk is, door compagny’s op te richten. Hou echter voor ogen dat 51% eigenaar moet zijn van een Thai. Het makkelijkste is voor jou om een usefruct contract op te stellen. (zie Link) Jevindt hier ook andere mogelijkheden om het land van het gebouw te scheiden.

  http://www.samuiforsale.com/other-miscellaneous/usufruct-agreement-sample.html

  Mocht door omstandigheden je partner overlijden, en jullie zijn voor de thaise wet getrouwd, valt deze grond onder de erfenis aan jouw. Echter je dient deze grond binnen 1 jaar te verkopen. Het beste is dan om dit zo te regelen dat je geen last krijgt van de nieuwe Thaise eigenaar (familie)

  • Anoniem zegt op

   Hoe zit dat dan als je een use-fruct hebt (gebruik tot de dood) en daar naast ook nog in het testament staat dat je eigenaar van het land wordt bij overlijden van de eigenaar (partner) ?
   Wat gaat dan voor ?
   Gebruik maken van het land tot de dood of eigenaar van het land worden en binnen 1 jaar moeten verkopen ?
   Is het dan mogelijk om de laatste wil door te schuiven tot voor de dood ?

 5. eugeen zegt op

  Ikzelf heb een aantal filmpjes gemaakt waarin wat van de wetgeving wordt uitgelegd.
  Dit kan ook interessant zijn:
  http://www.youtube.com/watch?v=bXJ2UBwM8GU

 6. Renévan zegt op

  Als er gekozen wordt voor een usufruct overeenkomst die levenslang loopt dan lijkt het mij dat het ook levenslang is. Degene (partner) met wie de overeenkomst is aangegaan kan het land gewoon verkopen. De nieuwe eigenaar heeft alleen niets aan het land omdat de overeenkomst levenslang is. En zal dus moeten wachten tot u overlijd om gebruik te kunnen maken van het land. Ik zou dan ook zeggen dat als de eigenaar (partner) overlijd de overeenkomst gewoon doorloopt. Ongeacht of het land verkocht wordt of naar familie van de overlevende gaat. Deze informatie heb ik verkregen door zoveel mogelijk website’s van advokaten kantoren over dit onderwerp te bezoeken. Op verschillende website’s kwam ik ook tegen dat een usufruct te verkiezen is boven een lease, daar een usufruct de mogelijk biedt van levenslang. Een lease maximaal 30 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Een lease termijn wordt vastgelegd maar een verlenging niet, het is dus maar afwachten of er verlengd kan worden. Mocht mijn informatie niet kloppen dan hoor ik dat graag. Degene die net als ik in Thailand wonen zullen zo onderhand wel weten dat er nog als eens tegenstrijdige informatie verschaft wordt.

 7. Gerard zegt op

  De redactie geeft al aan dat zij niet kunnen beginnen om een email te sturen. Laat degene die dat gevraagd hebben. Mijn email is kuys00663@gmail.com

  Vriendelijk dank

  Gerard

 8. Samee zegt op

  Vraagje, was recent in Ban Krut en zag daar verschillende appartementjes te koop, meestal op de grond van een resort.
  Ik ga er vanuit dat de grond in zo’n geval van het resort is, en je die van hun leased.

  Leek me leuk om daar een huisje voor mijn oude dag (is nog ver weg hoor, maar heb nu het geld) te kopen.

  Meningen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website